< HomePage | Снимки
<- Сряда, 11 Февруари 2004 | Начална страница | Петък, 13 Февруари 2004 ->
Четвъртък, 12 Февруари 2004
14:45

След като вчера EEye обявиха бъговете в MS ASN.1 библиотеката, днес като гледам дори и разни не компютърни медии са се заинтересували. Значи на Микромек им трябвали ШЕСТ МЕСЕЦА за да го фикснат. Защо ли не се учудвам? Посмейте се малко на коментарите в Slashdot по темата.

Аз лично чакам да плъзнат червеците. Дано този път авторите им се поучат от опита на предишните и да направят нещо наистина отвратително. Искам да чувам за прецакани BIOS-и, прецакани харддискове и огромни загуби на информация.

Само за да им дам идея нека прочетат Simulating and optimising worm propagation algorithms и "I don't think I really love you" or writting internet worms for fun and profit by Michal Zalewski a.k.a. lcamtuf. Не бъдете леймъри и се поучете. Нека този път стане страшно.

15:00

Охооо купона не свършва. Има още поне 3 remote експлойта в "софтуера" на Майкрософт. Гледайте филма. А следващият път, когато някой започне да ми говори, колко несигурен е софтуера с отворен код и колко сигурен е софтуера на Майкрософт, да се приготви да му строша кратуната проста (който ме е виждал на живо, знае че няма да ми е трудно).