< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 12 Февруари 2004 | Начална страница | Събота, 14 Февруари 2004 ->
Петък, 13 Февруари 2004
17:30

Петък 13-ти. По всички новинарски сайтове пишат за "изпуснатият" код на Win NT/2k в интернет. Майкрософт мрънкат, че изпускането на кода застрашавало националната сигурност на САЩ. Умирам от смях. Помощ терористите ще видят че софтуера ни е като швейцарско сирене и ще се възползват да ни изненадат отзад!

От какво ви е страх, пичове? От peer review, което ще намери какви ли не грешки, от които всеки може да се възползва? От това, че хората ще видят колко некъдърно пишете? От това, че може би някой ще открие откраднат от някъде код? От това, че може би някой ще открие код, който пречи на конкурентни продукти да работят добре?

Вече втори ден подред пиша нещо за Майкрософт. Гади ми се. Трети ден няма да има. Утре ще пиша за нещо също толкова противно - американците и тяхните идиотщини.

17:50

Вчера преминах на KDE 3.2. Много съм доволен. По-бързо, по-красиво, интересни нови възможности.

Опитах преди това GNOME 2.4.2 но така и не успя да ми хареса. Прекалено "user friendly" се опитват да го направят с това криене на настройки из разни глупави registry type, файлчета. Никога досега, не съм чул някой да се оплаква от KDE, че има много настройки. Но за сметка на това, за GNOME съм чувал, че хората се чувстват все едно контрола им е отнет. Някой решил, че еди коя си опция ще обърка горките потребители и затова я е зашибал нейде си в gconf и не можеш да си я цъкнеш като пич в контрол панела. Мерси много, предпочитам аз да решавам кое "ще ме обърка" и кое не.

Регистрирах се в orkut. Изглежда интересно и май ще се окаже голяма краста и ефективно загуба на време :-)