< HomePage | Снимки
<- Сряда, 18 Февруари 2004 | Начална страница | Петък, 20 Февруари 2004 ->
Четвъртък, 19 Февруари 2004
17:23

Прекомпилиране на кернели, донастройване на машини, slackcheck. Досадна работа работа общо взето. Надявам се в близките шест месеца да няма локални root експлойти за ядрото. Добре, че поне на важните машини имам .config-изите.

Вчера на ИББ ми казаха, че зеленото на дневника не било хубаво. Е на мен пък си ми харесва, радвайте се че не е розово :-) Освен това ми хареса и Белослава на живо в Mojito. Страхотен, невероятен глас. Беше фантастично!

23:59

Четвъртъшна киновечер помрачена само от WinXP. Не мога да разбера как някои хора успяват да изпозлват това чудо, смело наречено "операционна система". Стартира се, отиваш в директорията където е филма и се опитваш да го изтриеш (защото не е свален целият). Получваш съобщение, че някоя програма или някой потребител е отворил файла и че не може да бъде изтрит. What the FUCK? Понеже си хитър, пускаш task manager kill-ваш експолорера. Избираш New Task от менюто и от browse прозореца изтриваш файла. What the FUCK? Значи експлорера, който ползваш за да изтриеш файла го е отворил и не ти дава да го изтриеш, защото "НЯКОЙ" го е отворил! Що за малоумщина? Както и да е, един windows винаги може да ядоса човек за по-малко от 5 мин. Особено като се има предвид, че имам някакво излъчване и когато съм наоколо, почват да се осират дори повече от нормалното им осиране. Е след час и половина борба (за отбелзяване е че филмите ги свалихме за не повече от 15 мин) най-накрая започна кино вечерта.

Първо гледахме Matchstick Man. Филма е много добър, а играта на Nicolas Cage е великолепна. Препоръчвам да се гледа особено от пушачи на место където е забранено да се пуши :-)

След Matchstick Man минахме на руски филми.

"Война" и "Звезда". Първият за войната в Чечня, а вторият за Втората световна война. Отдавна не бях гледал филми за войната и беше доста забавно да си спомняме едно време когато ни "спамваха" всеки петък със руски филми.

"Война", пушачите да го гледат при същите условия като Matchstick Man. Главният герой във всички кадрите в които не стреляше или не си искаше цигара, пушеше по военному - в шепата за да крие огънчето. Направо да му се препуши на човек :-)

Хубавото и в трите филма беше, че нямаше happy end (или поне не стандартен). За руските филми това е разбираемо, но за американският си беше цяло събитие.