< HomePage | Снимки
<- Сряда, 25 Февруари 2004 | Начална страница | Петък, 27 Февруари 2004 ->
Четвъртък, 26 Февруари 2004

Вчера осъзнах, че отида ли на кръчма, след това почва да ми се ходи на втора, a oтида ли на втора, почва да ми се пие много и ако стигна до трета, то тогава вече положението е неудържимо. Ако втората кръчма е Дивака то тогава няма нужда от трета кръчма - положението вече е лошо...

В този ред на мисли още в първата кръчма вчера почнаха да ми идват разни "умнотии" от сорта на "При добър foreplay, няма нужда от fairplay", а на отиване към втората (Дивака) осъзнах зависимоста между посещенията на кръчми и напиването. Изобщо беше твърде интересна вечер.

17:45

Проблемите с 2.6 на host-а се оказаха проблеми с програмите, а не с ядрото. С apache няма проблеми, с thttpd-то има. Казах на ManiaX-а и го оставих да си блъска главата и да прави експерименти. Засега предположенията са readahead проблеми или някакви разлики в семантиката на sendfile под 2.4 и 2.6.

Докато преглеждах changelog-а на слака в един момент ми светна, че много отдавна не съм правил нови -current ISO-та. Съвсем бях забравил :( Последното, което съм генерирал е на осми януари, срам и позор. Генерирах нови, а като гледам колко обновления има от тогава интересно, че никой не ми е набил канчето или поне една поща да бях получил за да се сетя да пусна нови images.

Системата за коментари се държи добре. Кофтито е, че в момента нямам други идеи за подобрения по дневника и ще трябва да си намеря друга занимавка. Смятам обаче да сменя заглавието от "дневника на сульо" на нещо по-така. Очаквам предложения! За печелившото ще има награди! Насам народе!

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Ако наистина нямаш друга идея, да ти дам една? :)

http://extelligence.ringlet.net/roam/archives/000033.html RSS feed за коментарите, които хората са поствали към блога :) Адски удобно прави следенето за нови коментари, особено към неща, на които си отговарял и наистина те интересува дали някой ще каже нещо след теб.

Между другото, идеята за задължително preview на коментара преди истинското му публикуване е *прекрасна*!

Написа Петър Пенчев (www) на 26-Feb-2004 16:50


Ами то не че не ти отива 'дневника на сульо', даже много ти припка, ама къде-къде по-научно ще да е да го промениш на "Житие грешнаго Георгия" /не е на руски, знам че не го разбираш/, взаимствах го от Софроний Врачански :-), което не значи че ще му преотстъпя почерпката, ако честно и почтенно си спечеля конкурса

Написа GaBOSS на 26-Feb-2004 16:53


Хмм това за RSS feed на коментарите е добра идея ще взема да го направя.

Габос ма аз не "грешен" бре, ни ма кефи, почерпката засега остава unclaimed :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Feb-2004 16:57


Ами аз ти дадох едно предложение в "При Кмета", вдъхновено от разлаза ти за човека, който ти писал да спреш да пишеш само за пиене, че си действал лошо на 'последователите' си .... :)

Каже сега, 'Жоро пияндето' не звучи ли добре?:)))
Или "Дневник на един кръчмонавт" ...

Колкото до софтуера, очакваме официален release, за да ти видим security проблемите :)))))))

Написа maniax (www) на 27-Feb-2004 00:15


Release ще има скоро, още малко му трябва пипване, тук и там. А за името това за кръмонавта е добро, ще помисля в тази насока :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Feb-2004 09:23


Bug. Някои (www) URL-та завършват с // .

Написа Атанас Корчев на 27-Feb-2004 09:38


Проклетите URL-та :-) Не че // им пречи но bug-а си е реален и ще го оправя

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Feb-2004 09:48