< HomePage | Снимки
<- Вторник, 2 Ноември 2004 | Начална страница | Четвъртък, 4 Ноември 2004 ->
Сряда, 3 Ноември 2004
16:07

Свалих си NeoOffice/J, порт на OpenOffice.org за Mac и един patch за Aqua менюта. Благодаря на Николай Колев, който ме подсети за съществуването на проекта NeoOffice. Програмата се държи доста по-добре от оригиналният OO.org (който изисква X). По-бързо се стартира, шрифтовете са свястни и като цяло е много повече MAC-ско приложение отколкото OOo. И най-важното за мен, като пусна презентация я разпъва на цял екран.

Открих и как се записват дискове под MAC OS X. След кратка борба с тъпият Disk Util си записах YellowDog Linux. За съжаление след като boot-нах от CD-то (задържаш C при рестарт) се оказа, че няма как да смаля HFS+ партишъна за да има място за Линукс. :-( Издирвам програма подобна на Partition Magic.

При записването на CD-тата имах малък проблем. Едното CD не се записа както трябва и "изчезна", тоест нямаше начин да го извадя от графичната среда. С малко ровене обаче открих как става. Начините са няколко, disktool -e disk1, hditool eject disk1 -force или при рестарт се задържа копчето на мишката. Всеки един от трите начина става за вадене "насила" на CD от устройството.

16:13

In other news, Slackware огледалото е обновено. Upstream огледалата бяха умрели и не се обновяваха та се наложи да ползвам ftp.slackware.com, което не е особено бързо.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Пробвай с "parted", последните версий трябва да support-ват HFS+ resize. Може да се пробваш да разучиш и hdiutil, но не съм сигурен дали не е само за images. А веъщност тук http://www.stargeek.com/item/64887.html са изброени доста софт (повечето платен), който би богъл да ти свърши работа.

Написа mhz на 03-Nov-2004 14:21


За записване на дискове (images, де) без да минаваш през други програми, а направо от любимия команден ред:

hdiutil burn alabala.[iso|toast|dmg]

Написа Николай Колев на 03-Nov-2004 22:11