< HomePage | Снимки
<- Събота, 6 Ноември 2004 | Начална страница | Понеделник, 8 Ноември 2004 ->
Неделя, 7 Ноември 2004

Почивните дни са хубаво нещо. Нищо не правиш, телефона не ти звъни, лежиш, мързелуваш и гледаш филми спестявайки някой лев, щото не си се вързал на рекламите и не си отишъл на кино :)

Днес на ред за гледане беше Collateral (Съучастникът) с Том Круз и Джейми Лии ..... блях. От време на време се показва и жената на Will Smith. Историята накратко. Джейми е таксиджия ама от готините (има ли такива?), събира кинти за да отвори компания за лимузини и като цяло е свестен. Том Круз се качва при него и почва да трепе народ, а горкият таксиджия се налага да му помага. Естествено накрая девойката за малко и тя да го отнесе но Джейми я спасява, като застрелва белокосият Том Круз.

Филма като история не ми хареса поради една много проста причина. В реалният живот, такъв като Том Круз просто щеше да си свърши работата след което да застреля негъра и да изчезне. Обаче понеже това е американски филм и доброто трябва да победи! Някой тъпак наливащ се със six packs безалкохолна бира може реши, че е много cool да трепеш пък и виждаш ли как се измъкват накрая лошите във филма. Та за да бъде предпазено "американското общество" от лошото влияние на реалният живот, "лошия" тук отново умира, а "добрия" спасява положението и взима мадамата.

Очаквах повече от режисьора (който е и режисьор на Жега, BTW). Филмът е стилен, но края разваля почти всичко.