< HomePage | Снимки
<- Вторник, 23 Ноември 2004 | Начална страница | Четвъртък, 25 Ноември 2004 ->
Сряда, 24 Ноември 2004

Така се заплеснах в офиса, че забравих да отида на ИББ. Мъчех се да накарам Mac OS X-а да отваря даден тип файлове с определена програма. Интересното е, че по подразбиране като избереш Always open with... запомня програмата само за файла който си избрал, което е малко глупаво. За да промениш програмата по подразбиране за всички, трябва да дадеш информация за файл (Option-I) след което да избереш програмата с която искаш да се отварят и да цъкнеш Change All. Дори тогава, в директории, в които си влизал наскоро иконите си остават старите. Сигурно има някакъв кеш. Ще ме извиняват Apple, ама хич не е user friendly и логично това което са измислили. За смяна на програмата от "информация за файл" хич не се сетих, добре че Google помогна.

С малко мъка и обновление до последната версия накарах VLC да отваря автоматично субтитрите и кирилицата да се вижда. По-принцип ползвам MplayerOSX, обаче в него много ме дразни глупостта, която са направили - да не отваря автоматично субтитрите. Единственият начин да си пуснеш субтитри в MplayerOSX в момента е да замъкнеш филма в плейлиста, след което на ръка да добавиш субтитри към филма. Доста тъпо и досадно, затова минавам на VLC засега.

Единствения ми по-голям проблем, който не успях да реша в OS X-а е, че при писане на фонетична кирилица Y == йеръй, а X == ъ, което никъде другаде не е така и ме дразни :( Ако някой знае как се оправя да даде акъл.

След като се прибрах открих, че са пуснали AXN и по цифровата E!. Освен това са оправили всички канали на цифровата и вече работят. Браво на Евротур, това е един от малкото случай когато ще им го кажа. В повечето случай просто ги псувам. За да заслужат следващото браво, искам Extreme, Discovery Science и AXN на цифровата. Само заради тези канали превключвам от време на време на аналоговият канал. Айде за "Лов и риболов" след 01:00 няма да се натискам имам си SCT и Spice ;)

По AXN гледах краят на серия от поредицата Aeon Flux. Много се кефя, че го дават и ще си следя редовно. След това даваха някаква манга, която мога да определя, като рядко тъпа. Не че съм гледал "нетъпи" манги въпреки всички убеждения на maniax-a, че имало и такива. Простотия на кубици е това мангата. Японски изгъзици.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Я стига рева, гледай Ghost in the shell 1 и 2, филма Cowboy Bebop: Knocking on the heaven's door, и пак ми кажи, че не стават :)

Написа Васил Колев (www) на 26-Nov-2004 12:14


Немам ги. Дано не са тип пчеличката Мая - ужаси за деца :) на мен такова ми е впечатлението от мангата.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Nov-2004 13:04


Mnogo hubawo da go kazes, no dori ne mozes da naprawis razlika mezdu manga i anime, kakwo mozem da o4akwame...

Написа noname,p14 на 18-Dec-2004 13:22


Това не значи, че не са тъпотии и двете. manga, anime, hentai се същите глупотевини.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Dec-2004 17:14