< HomePage | Снимки
<- Петък, 21 Януари 2005 | Начална страница | Неделя, 23 Януари 2005 ->
Събота, 22 Януари 2005

Събрахме се у дома за да гледаме предаването "Споко", където някакъв пич беше "хакер". Разказваше за опасното и трудно ежедневие на хакера изпълнено с "хакване" на пощи, разбиване на форуми и триене на филми от чужди сървъри. Бяхме просветлени и по въпроса за спамерите, които пращали поща, защото нямали друга работа и освен това не печелили пари. Гмурнахме се надълбоко в техниките за deface-ване на сайтове, разбирайки че до там всеки има достъп използвайки акаунта guest! Невярващи очите ни съзряха използването на mremap експлойт за Linux и изписването на заветните слова "Hacked by orion_string". Огромно въодушевление настъпи сред наблюдаващите предаването, един от тях дори се само"хакна" използвайки новопридобитите си умения! Viva, да живей!

Интересното в цялата порнография беше, че Desync-а беше специален гост от името на Асоциацията за информационна сигурност. Кой знае защо водещата реши, че е от "Асоциацията за информационна ЗАЩИТА", ама нищо. Мерси Desync-е, че ме отърва и отиде вместо мен :)

Мерси и на госта, че ме спомена ама нямаше нужда. За в бъдеще да знаете, че за всякакви чупения на сайтове трябва да питате мен, щото съм ЕКСПЕРТ! По телевизията го казаха и даже го имам записано! (6Mb).

Докато ни отваряха очите за тайното общество на "хакерите" пийнахме биричка /няколко/, а след края на предаването и мастичка /няколко/. Определено, като се понапиеш глупостите, които се лееха от екрана бяха доста по-поносими. Съчетани с коментарите в #linuxhelp, направо си беше дива забава.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Смях се донасита .

Написа Ahilles на 21-Nov-2005 22:00


Имам нещо за публикация тук но мисля , че не трябва да е като коментар а като продължение на темата. По-точно това е разговор с нъпросние desync ако някой иска да го види нека ми пише на пощата !

Написа J0ka (www) на 02-Jan-2008 00:34