< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 30 Януари 2006 | Начална страница | Сряда, 1 Февруари 2006 ->
Вторник, 31 Януари 2006

Преди време си купих всички серии на Fawlty Towers на две DVD-та издадени в България от Прооптики. Горе-долу съм доволен от качеството им, но още като ги гледах, добавените екстри ми се сториха странни.

Потърсих и открих оригиналните DVD в online магазина на BBC - Fawlty Towers: Series 1 (DVD), Fawlty Towers: Series 2 (DVD). Там е описано, че има следните допълнителни материали на DVD-тата - Exclusive interviews with John Cleese, Andrew Sachs and Prunella Scales. Director commentary. Torquay tourist guide (short documentary film). Artist profiles. Special Basil Fawlty link. Out takes.

Пускам първото DVD на Прооптики и виждам, че там няма кьорав "допълнителен материал". Пускам второто и там съм награден със следните extras: Интервю с Andrew Sachs (Мануел), интервю с Prunella Scales (Сибил) и Out takes. Явно при remaster-ването на DVD-тата, някой див гръцки селянин е изхърлил голяма част от допълнителните материали. Нямаше да ме е толкова яд, ако ги беше махнал всичките, но както е направено изглежда, че просто някой си е изсмукал от пръстите какво да махне и какво да остави. Ебаси, как може да махнете интервюто с главния герой, а да оставите с второстепенните?

И защо изобщо е трябвало да се маха нещо, като на оригиналните DVD-та си има допълнителни материали и явно има достатъчно място? За да се добавят едни български субтитри и логото на Прооптики ли? Дейба, ако бяха разкарали тъпото полско аудио, най-вероятно щеше да има предостатъчно място за български субтитри без да пипате допълнителните материали!

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Може да са били двуслойни, които са значително по скъпи от обиновените двд-та като носител, и гърците да са решили да спестят някоя драхма за сметка на "излишни" екстри.

Написа Васил на 01-Feb-2006 20:38


Спестили, ама ми взеха 40 кинта за двете DVD-та, ай ша ги....

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Feb-2006 20:41


Ша ми ги копираш ли?

Написа Габо на 02-Feb-2006 14:27


И двете DVD-та на Фолти Тауърс издадени в България са от специален пакет от няколко заглавия на ВВС, които са изготвени и предоставени на Прооптики от самата ВВС.

Написа Марио на 07-May-2007 09:44