< HomePage | Снимки
<- Сряда, 7 Юни 2006 | Начална страница | Петък, 9 Юни 2006 ->
Четвъртък, 8 Юни 2006

Преди няколко дни Slashdot си промени изгледа с по-модерен, но запазващ "духа" му. Новият изглед разбира се прави сайта по-красив, но за мен е доста по-неизползваем. Дразнят ме две основни неща - първо загубено е адски много пространство около текстовете и блоковете с връзки и второ разместени са оценките на коментарите.

Многото загубено празно място ми пречи на четенето защото, за да прочета няколко мнения, които преди са се събирали на един екран сега заради загубеното място, трябва да прелиствам страницата.

Това че са преместени оценките на коментарите вдясно пък супер ме дразни, защото по тях се ориентирам кои коментари да чета по-внимателно и когато не са ми пред очите (както беше в стария дизайн) и се налага да си въртя главата като на тенис мач, губя ужасно много време. Преди оценките бяха точно до заглавието на коментара и се виждаха много лесно, така че защо са решили да ги преместят е напълно непонятно за мен.

Сайта го чета все на големи монитори с високи разделителни способности и сравнително големи шрифтове, но новият дизайн направо ми разказва играта. Преди четях по три-четири дискусии на ден с коментари оценени на +3, а сега дори една не успявам да изчета.

Дано да го оправят, иначе ще трябва да се мъча да слагам site specific css. :(

[ Коментари: 9 ]
Коментари

news for nerds, stuff that matters :)

Написа Стоилов (www) на 08-Jun-2006 20:11


Няма лошо, ама да са четими!

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Jun-2006 20:12


Мда, с новия дизайн всичко е направено с по-дребни шрифтове и колкото и това да е по-красиво за сайт като slashdot си мисля, че това е един голям минус :(
Сега ми се налага всеки път като го чета или да съм по-близо до лаптоп-а или да си увеличавам шрифта :(

Написа Мариян (www) на 09-Jun-2006 00:03


Уф, днес пък са преместили бройката на коментарите :( Още едно място на което трябва да си разкарвам погледна отляво-вдясно, а този път и мишката. Много кофти когато ти нарушават рефлексите създадени от три-четири годишно четене и цъкане по сайта. И поне да беше за добро, ами то...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jun-2006 08:07


Ако някой има konqueror да погледне началната страница ... менютата са размазани и сума ти текстове се губят ... тъпотия. Вярно си омазаха сума ти работи и направиха дизайна неефективен.

Написа Красимир Казаков на 09-Jun-2006 10:51


Лекият дизай не е чак толкова зле но наистина има нужда от допипване

Написа Владимир на 09-Jun-2006 12:16


Мисля че доста хора са се оплакали и в момента всичко е подредено както преди.

Написа Иван Кълвачев на 09-Jun-2006 13:27


Да оценките са ги мръднали, но броят на коментарите още е вдясно и се губи място.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jun-2006 15:29


Мдааа... С годините зрението се влошавало, казват. :-D
На мен и така ми е добре. Аз и без рядко го чета.

Написа Коко на 09-Jun-2006 20:55