< HomePage | Снимки
<- Неделя, 13 Август 2006 | Начална страница | Вторник, 15 Август 2006 ->
Понеделник, 14 Август 2006

Slackware 11-rc1 грабете докато още е топъл, топъл.

Извадката от ChangeLog-а:

Mon Aug 14 02:23:30 CDT 2006
There are still a few changes yet to happen, but let's call this
Slackware 11.0 release candidate 1. :-)

Повече информация какво се случва, може да прочетете в самия ChangeLog.

Поизостанал съм с обновлението на машините, пък и се увеличиха в последно време, та ще трябва да се захвана някой ден тази седмица...

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Ползваш ли слак-а на някакви production/critical сървъри, да кажеш как се държи. Щото попаднах на една дискусия, където казаха, че слак е много зле по отношение на сървъри. Тъй като нямал lvm/raid софтуеър, bigmem/smp кернел по default. По приницп съм слак фен, не бих казал, че съм много навътре, но тия неща ме накраха да се замисля.

Написа Nиколай на 15-Aug-2006 14:38


Ползвам и съм ползвал Slack на всичките ми production сървъри. Това че в стандартнот ядро няма включено SMP и HIGHMEM е вярно, но пък и кой ще ти ползва стандартно ядро на сървър. lvm и raid пакетите си ги има и си работят както се очаква от тях.

Подобни дреболии не трябва да те карат да се замисляш :) Компилирането на собствени ядра ако правиш сървъри не трябва да не нещо, което да те плаши, също и инсталацията на някоя и друга утилка от сорс ако липсва като пакет в дистрибуцията. Това са основни умения.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Aug-2006 14:48


... което ме навява на мисълта, че още не съм видял нещо, което да може да поддържа база с настройките на kernel-ите на много различни машини и да може да ги update-ва. Ще взема аз да си направя нещо такова - липсата му кара доста хора да остават с default ядрата на дистрибуциите (а например в debian-ския има ВСИЧКО). А и update на ръка на 30 различни машини не е особено весела задачка...

Написа Васил Колев (www) на 16-Aug-2006 06:22


Аз за машините с нестандартни ядра си пазя конфигурациите и имам скрипт, който като реша да слагам ново ядро ми компилира за всяка конфигурация по едно. Тегава работа е след това обновяването, но пък никой не е казал че смяната на ядро трябва да е лесно :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Aug-2006 06:39


Аз ползвам Slack на 5 production машини, и не съм имал проблем. Не знам кой какво е чел, ама ако гледаме securityfocus едва ли Slack-a ще е проблема.
Със здраве :)
P.S. Голямо МЕРСИ на Георги за mirorr-a

Написа Любо на 16-Aug-2006 19:44