< HomePage | Снимки
<- Вторник, 12 Септември 2006 | Начална страница | Четвъртък, 14 Септември 2006 ->
Сряда, 13 Септември 2006

"Интернеталарката" (работно име, няма да го използваме обещавам :) ) се заформя чудесно. Телевизиите се множат, провайдерите силно се интересуват, вътрешните тестове преминаха успешно и сега остава да започнем публичните такива. Следващите две седмици ще се занимавам предимно (между другите 4-5 неща) с това.

Отделно, че MUX-а вече се произвежда и след две седмици започваме и него да го продаваме официално. Изобщо пък не искам да се сещам за VoD услугата където софтуера е написан, тества се и нещата и там вървят с бясна сила.

Очакват ни интересни и много ползвотворни месеци.

[ Коментари: 12 ]
Коментари

Това вариант да ми го доставиш в Дания има ли?

Написа Дончо (www) на 15-Sep-2006 14:42


Дончо с удоволствие доставям всякакви варианти :) Обаче за телевизиите е загубена кауза. Чакай да ти пейстна нещо от FAQ-овете ни.

- Защо не излъчвате телевизионните за зрители извън България?
- Проблем в едно такова излъчване са авторските права, закупени от телевизиите. В договорите на външните продукции, които телевизиите закупуват, е уговорено излъчването да е единствено за територията на България. Такива например са спортни събития, чуждестранни филми и предавания и др.

Права, права, ограничения, ала-бала. Лоша работа.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Sep-2006 14:45


Ех, че гадост, ей!

А не става ли да си сетна едно прокси у нас, и да ви достъпвам през него? Макар че не знам какъв трафик ще се изисква за това, едва ли ще е малък...

Ами като няма - няма. Мамка му!

Написа Дончо (www) на 15-Sep-2006 17:30


Правоносителите са страшна работа :(

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Sep-2006 18:25


Ех този ASF/WMV8. Ogg Theora не върши ли работа? :)

Написа Илия (www) на 15-Sep-2006 20:17


Всичко върши работа, само че има малкия проблем, че не работи по подразбиране с "любимата" ни операционна система, защото вграденият в нея плеър е супер отвратителен и нещастен. Пак да цитирам ЧЗБ-то:

Защо ползвате WMV8 формат, а не WMV9, Xvid, H.264, DivX и т.н.?
WMV8 има предимство, че се поддържа стандартно във версиите на Windows оборудвани с Media Player 7 и нагоре. Има безпроблемна поддръжка под Linux, UNIX и Mac OSX. Другите видео кодирания или не се поддържат стандартно в Windows Media Player или съществуват проблеми с гледането под Linux/UNIX/Mac OS X.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Sep-2006 20:22


...някой ден като хората се научат да ползват свестен плеър като VLC ще мигрираме към свестни формати и контейнери, надявам се да не отнеме много време ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Sep-2006 20:23


А на практика ИСП-тата, които искат да излъчват телевизии в мрежите си заплащат ли нещо като такса или поемат разходите по техническото обезпечаване? И предаванията в реално време ли са, или са на запис? Иначе идеята е добра, ще се радвам да дадеш малко технически детайли за по-любопитните :)

Написа Николай (www) на 17-Sep-2006 16:31


Телевизиите се излъчват "на живо" с 10-20 сек забавяне по технически причини. Провайдера си плаща на абонат (но има преди това тестов период) както си е стандартната схема по която работят и се плаща на телевизиите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Sep-2006 18:25


имам едно въпросче отностно MUX-а, устроиствата на мултиплекс еднакви ли са с тия на юникссол или са различни. И по-важното нещо до колко са стабилни :), защото на дизайн тия на мултиплекс са малко недомислени... е сигурно биха издържали директен удър на ядрена ракета... но целта не е само тая :)

Написа Joe на 19-Sep-2006 15:30


Какви устройства на Мултиплекс? Аз нещо *истински работещо* като SpiderMUX не съм чувал :) Заповядай в моят офис, телефоните и хората за контакти ги има на unixsol.net и ще си говорим тогава.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Sep-2006 16:32


:) Така ще е, скъсаха ни се дупетата :)
Но ще има защо :)

Леле от колко време не съм чел/писал :Р

Написа Мариян Захариев (www) на 20-Sep-2006 10:56