< HomePage | Снимки
<- Вторник, 7 Ноември 2006 | Начална страница | Четвъртък, 9 Ноември 2006 ->
Сряда, 8 Ноември 2006

Имаме при нас едно сайтче, което поддържаме заедно с тъпата услуга покрай него, която кажи речи никой не иска /DRM SUCKS BALLS/. Дизайна на сайта е под всякаква критика (да се превежда като отвратително грозен, дори и аз бих го направил по-добре), обаче на хората, които си мислят че са собственици на сайта, черно-зелената-розова повърня май им харесва.

Не всички имат чувство за естетика, но пък всички ги боли когато сайтчето им интернет търсачките изобщо не го ебават. В този случай ако са умни колкото хората собственици на гореспоменатият сайт (ха-ха-ха), вместо да се вземат в ръце и да послушат по-умните от тях (мен например), вземат, че плащат още кинти на дизайнерите на повърнята да извършат магията наречена "search engine optimization".

В крайна сметка олигофренският flash сайт бива оптимизиран и получаваме оптимизациите, които се оказват стотина дума в TITLE тага и разни безмислици като meta keywords.

Еваларката! Това ако сработи, обещавам утре да се превърна в трамвай със звънче.

Следващият път ме послушайте и просто направете сайта полезен с нещо, без идиотски флашове, със смислени текстове и съдържание и в крайна сметка ако наистина предлагате нещо ценно, хората ще сложат връзки към вас и търсачките ще ви заобичат.

Безплатен съвет - SEO или search engine optimization е измама или по-меко казано, въдица за лапнишарани/баламурници.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Прав си, че е тъпо да се плаща за SEO - даже има разни "специалисти", които се специализират в такава услуга... И все пак има такова нещо като оптимизация за търсачки - за мен то се състои най-вече в един вид "изчистване" на сайта. Един сайт освен ценно съдържание трябва да има валиден код, смислени ключови думи и говорящо заглание на страниците. Като добавиш и правилно генерирани rss и карти на сайта, то вече е на практика сто пъти по-добро от SEO-то на "специалистите".
Истината е човек сам да си направи оптимизаицята или поне да я направи с мислене, а не просто "с пари", защото от сайто-правячите у нас първо на първо почти никой не пише валиден код, да не говорим за другите неща :) А и ти като казваш за въпросния сайт че е на flash... ужасТ :)

Написа Ясен Праматаров (www) на 12-Nov-2006 11:37


Ох... за разни естети дето искат засрани сайтчета просто не ми се говори :(
А от нахакването на сумати думи и тагове просто няма никакъв смисъл.
Много по-важно е думите които се използват в title и meta таговете да пасват добре на съдържанието и да не превишават лимита. Ако случайно на някой му пука може да си провери мета таговете(а и не само) с ей туй тулче: http://www.widexl.com/remote/search-engines/metatag-analyzer.html
Има и още доста неща, които са сравнително важни. Само че за оптимизация на флаш сайт... някой май само са му взели парите(лично мнение) :)

А за това дали страницата трябва да е с валиден код... ами не е от най-важните неща, но помага(наскоро се убедих). Най-важното е да се вижда нещо ако се отвори с текстови браузър :)

А за добрата карта на сайта, също помага, но ако кода ти е читаво написан няма голяма разлика, но много зависи и от големината на сайта.

Общо взето подкрепям повечето колеги, макар че и ние се занимаваме със SEO: "Правете качествени сайтове за потребителите, а не за търсещите машини."

А иначе има 2 неща които мразя като отворя сайт:
1. Да видя някой изнервящ флаш който е супер неудобен.
2. Да ми свири някоя музичка... НАПРАВО ПОЛУДЯВАМ...

Написа MacTeP (www) на 13-Nov-2006 17:49