< HomePage | Снимки
<- Сряда, 15 Ноември 2006 | Начална страница | Петък, 17 Ноември 2006 ->
Четвъртък, 16 Ноември 2006

Уважаеми господа уеб майстори, ще ви замоля с думи прости та белким ма разберете - НЕ СЛАГАЙТЕ НА СМОТАНИТЕ САЙТОВЕ, КОИТО ПРОДАВАТЕ НА ОЩЕ ПО-СМОТАНИТЕ СИ КЛИЕНТИ ДА СВИРИ МУЗИКА (дори и клиентът-идиот да иска).

Представете си, как човек си стои съсредоточено и търси информация, отваряйки сайт след сайт от търсачката, която ползва. Около него е тихо, сайтовете заредени в табове на бекграунд се увеличават с висока скорост. Изведнъж гръмва музика, която го кара да подскочи и да започне да псува като хамалин, първо защото се е стреснал и второ, защото не се знае от кой от многото отворени сайтове се чува гадната музика.

"Свиренето" на сайт директно го нарежда в редовете на напълно досадните и безполезни странички, които никога повече няма да посетя. Подобен сайт единственото, което може да предизвика у мен е максимално бърза рекция изразена в посягане към CTRL+W или ALT+F4 и злобно споменаване на скверни думи за майките на авторите/собствениците.

Някой път трябва да изпиша и малко псувни по повод т.н. "welcome pages" с Flash филмче на тях, но за това друг път...

[ Коментари: 23 ]
Коментари

LMAO! Ох, Жоре, Жореее, мед ми покапа на душицата, като го четох това.

Верно ли много се стресна?

Изцяло подкрепям думите ти, човече. И моето отношение към подобни малоумия е същото.

Написа Дончо (www) на 16-Nov-2006 22:26


Абсолютно съм съгласен с теб по отношение на музиката. Дразнеща и противна е в 95% от случаите. От време на време има някои сайтове, които са достатъчно добре направени.
Позволи ми обаче да не се съглася с твърдението, че клиентите са СМОТАНИ. Клиентите са клиенти. Те трябва да се уважават, за да уважаваме себе си най-малко. Всички знаем, че понякога клиентите не знаят какво искат. Това не ги прави по-добри или по-лоши.

Написа Пламен Колев на 17-Nov-2006 06:25


@Дончо: направо си плюх в пазвата :(

@Пламен: Моето мнение е, че клиента освен да му вземеш парите и да му дадеш каквото иска, трябва да го посъветваш, че нещата, които иска не са най-доброто нещо след нарязанията на филии хляб. Когато е дошъл при теб, в повечето случаи е неориентиран и в 99% от случаите е добре да му се обяснят добрите практики и защо трябва да се следват.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Nov-2006 06:48


Мразим музики и флашове... ама много
Ама ако клиента иска... ще му го направим :( за това не убивайте уеб разработчиците... а клиентите :(

Написа MacTeP (www) на 17-Nov-2006 07:55


Чалгийките са абсолютно неуместни и несериозни на фирмен уеб сайт!
За безсмислените анимирани флашове а ла "skip intro" или "select your language" да не говорим.

Наскоро като отворих сайта на една (уж) сериозна фирма, и като загърмя една музика, почнах и аз да "попържам" (у)еб-майсторите.

Написа martin на 17-Nov-2006 08:31


Всякакъв вид музика дето тръгва автоматично или flash, който се отваря в popup = ctrl+w

Обикновено слушам музика, когато съм пред pc-то и подобен род звуков тероризъм много дразни.
Вкъщи съм го решил тоя проблем, като съм дал на win-а да мапва мрез картата на дъното - а тя обикновено е на mute. Но не всеки може да си позволи по две звукови карти, нали?

Написа Tuzemec на 17-Nov-2006 09:30


Особено неуместно е когато не си сам да кажем, а си в нещо като офис, където всеки се е съсредоточил да прави нещо и е тихо, ти си цъкаш и изведнъж гръмва няква лайняна музика, направо не е истина. Напоследък ми се случва супер често, и ми става малко гадничко, меко казано. А и докато намеря шибяния бутон за спиране на звука на още по-шибания флаш. Абе кофти работа общо взето.

Написа Емил на 17-Nov-2006 10:24


Аз пък искам да помоля конгреса на САЩ да гласуват изпращане на $50000000000 безвъзмездна помощ за България, защото ако не го направят аз ще откажа да използвам английския език когато ми се налага.
Хайде стига детинщини. Аман!

Написа Борислав Борисов на 17-Nov-2006 13:20


@Борислав: Нещо не ти разбрах идеята.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Nov-2006 13:47


Идеята е, че когато не ни харесва нещо всеки има право напълно субективно да изкаже недоволството си от това, но когато се обръща с призив подобен на твоя "НЕ СЛАГАЙТЕ НА СМОТАНИТЕ САЙТОВЕ, КОИТО ПРОДАВАТЕ НА ОЩЕ ПО-СМОТАНИТЕ СИ КЛИЕНТИ ДА СВИРИ МУЗИКА" звучи леко диктаторски неадекватно.
1. По default всички сайтове с flash анимация на фона на която върви музика са смотани ?!
2. Клиентите, които са ги поръчали са смотани ?!?!
Предполагам, че имаш богат опит във всички форми на art design-a щом убедено заявяваш горното и черният фонт на електриково зеленият ти background са плод на задълбочено интернет проучване, което е показало че над 80% от посетителите на сайта ти страдат от вроден далтонизъм а останалите 20 държат до мониторът си комплект слънчеви очила, необходим им за нормален прочит на блога ти.
Просто адски силно се издразних от силно диктаторския (и леко гаменски) стил на изказването. Всеки има право на Alt+F4 и Ctrl+W но въпрос на самопреценка е да усетим кога сме излезли от час и урока е продължил без нас а ние го коментираме.

Написа Борислав Борисов на 17-Nov-2006 14:06


Re: Борислав

По т.1 - да смотани са
По т.2 - да смотани са

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Nov-2006 14:07


Абе аз отдавна не съм ползвал друг браузър, ама не вярвам във Файърфокс на няма изключване на звука!
Иначе за идиотите 100% съгласен.
А, и BTW, в IE изключването на "play sounds in web pages" хич не пречи на звука в YoyTube, например.

Написа Сашо на 17-Nov-2006 14:20


Аве ей! Като не ти харесват такива сайтове ползвай FireFox. А не да ми казваш какво да слагам и какво не в моите сайтове.

Написа Калин (www) на 17-Nov-2006 19:17


Програмата се казва Firefox и вероятно я ползвам преди изобщо да си чул за нея още когато се казваше Mozilla, че преди това Netscape, Netscape 3 gold... ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Nov-2006 19:18


Ша попържаш ти великите Вебмастери, нека ти сега, казаха ли ти го в очите и великия @Калин и @Борислав Борисов.
Народа иска чалга брее, иска Азис да му играе кючек, иска да му се маа мазен флаш с мнооого картинки и прочее, кой си ти че ще спираш прогреса на човечеството ;))))
Тва музиките и флашовете са благина неземна и аз с нетърпение чакам да направят задължително всички сайтове да са такива.
За мен сайт дето е под 1 МБ и се зарежда за по-малко от 4 минути - изобщо не ми го хвали.

Ода за флашката
(специално за Геогри Чорбаджийски)

Нека има мазна флашка
нека музиката свири
с тази страница юнашка
всеки тебе ще подири

Туй е майсторство прочуто
да се шмиткат флашки бавно
колкото е по-надуто
толкоз по ще забавно

Клиентът иска, но незнае
майстор - толкова си може
всички страдат си накрая
ама ние с тебе - тоже.

Гуглето неще да знае
нито песни, нито танци
после май се яко чудят
майсторите - самозванци

Що така, какво ли става
тази страница чудесна
никъде я нея няма
никак тя не е известна.

Написа gabo (www) на 17-Nov-2006 21:49


и аз да си кажа какво ме дразни, макар и встрани от темата :>
@gabo: @ = at и се използва, за да укаже към кого от няколкото участника в разговора е насочен отговорът

Написа Георги на 17-Nov-2006 23:02


абе глупаци глупави да ви еба майката кво се карате абе къф е тоя сайт ма лайна ше ви еба майката

Написа да ви еба майката на 18-Nov-2006 23:33


Сайт на който пишат хора явно в пъти по-умни от теб самият. Бегом обратно пред Планета и не се доближавай до Интернет докато не се научиш как да се държиш сред хора...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Nov-2006 07:21


Въй въй въй въй :)Подобни коментари защо въобще ги публикуваш?:-D

Написа freax на 19-Nov-2006 09:52


За да мога след това ги изкоментирам :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Nov-2006 10:05


Е поне кажи и IP адреса на тоя... :) Да можем да го корелираме с други изцепки :)

Написа Васил Колев (www) на 19-Nov-2006 12:13


уахахахах, сайтове с музика, или не дай си боже, видео, което тръгва само (mail.bg), верно чупят глави. изобщо всяка мултимедия без възможност за контрол над нея идва да каже едно: собственика на сайта е ШИБАН ЛАЙНАР, който безскрупулно не се съобразява с мнението и желанието на посетителите си, и като такъв следва да яде ХУЙ. смешното в случая е, че напоследък правя едни флашчета, дето правят точно това - пускат аудио и видео без оглед и възможност на потребителя да отреагира. аутсорсват ми ги хората, аз вземам парите, а после тяхното лого стои отгоре. демек понякога си е кирия да си анонимен дивелъпър на аутсорснати проекти - псувните ги отнася друг. изобщо не искам да отварям дума за клиентските коментари, които, надявам се ще ми прости господ за фриволността, но звучат така:

“Vzemete takava elha v tozi razmer ipo vsi4ki klon4eta da migat zvezdi4ki i svetechti gerlqndi.

Ot vyrha na elhata da izlizat v vsi4ki posoki kato zarq i da se pryskat./kakto izbuhva zarq/.Ki4esta elha ukrasena novogodichno i svetechta.

Za zvuka chum na foerverki vesel gly4 na veselechti se hora.”

предишнте и следващи коментари изобщо няма да ги визирам, защото става дума за човек, който видимо няма завършен пети клас, но отговаря за визията на вероятно най-известния курорт в българия. и ти остави ташака, но като става дума за флаш чудесии, някой дори наемат актьор да им говори репликите за насрания хедър на сайта, който пожелаха 1:1 да се клонира от един английски такъв. после уеб награди ще ми раздават някви педали. а мен ме боли курец, аз вземам лева и върша мократа работа. и не се чувствам гадно от това. парите не съм забелязал да миришат. но пък полезни идват. с тия хедърчета и коледни честитки си накупих туй-онуй за предстоящите празници. да е жив и здрав флаша ;-)

Написа pro_01 (www) на 25-Nov-2006 00:58


Тоя саит да не е за заяйдане, псужане, и тн.... МАЙ САМ ПОПАДНАЛА НА ТООЧНООТОО МЯСТОО :))))))))))) хахахахахахахахахахахахахахахахахахах ахаха

Написа Катенцето на 09-Aug-2007 10:53