< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 8 Март 2007 | Начална страница | Събота, 10 Март 2007 ->
Петък, 9 Март 2007

Ебахти и HP сервиза! След като принтера се прееба (Error 49 и рестарт при опит за печат на каквото и да е повече от една страница), отнесохме го в Стемо и след седмица ни го върнаха от там, защото му "Нямало нищо".

Включваме го веднага проблема е отново ясно видим. Обаждаме се и пак се гоним няколко дни с тези от Стемо, накрая идват техници и констатират, че "ДА, наистина има проблем". Какво ще правим? Ще заръчват нов блок за управление, който се чака две седмици.

Минаха двете седмици, блока дойде, сложиха го и пак нищо не работи. Сервизният техник, който идва се чеше по главата и вика, "Ми какво ще правим?"

Е, какво ще правим, аз ли дазнам, да го $^#^%^? Принтер за 1500+ лева и вече месец не ебава, да ебава, след като му сменихте едва ли не всичко.

Давайте нов принтер, ей това трябва да правим!

[ Коментари: 7 ]
Коментари

А Добър Ден, Жоро...

Стемо са мизерници. От тях вече не пазарувам.

Поръчвам копирна машина - дъълго обсъждаме каква да е конфигурацията, кой модул ми трябва и кой не - примерно има модул за използване на машината като мрежов принтер, а на мен не ми трябва такава функционалност, имам си мрежови притнтери, аз само искам машината да може да сканира през мрежата - мога ли да се лиша от модула за мрежов принтер?! "Мооже, ще ви падне цената даже с към 1000 лева" - просто чудесно... доставка след тридесет дена, щото било голяма машина и блаблабла... след 60 дена - ми имаме проблем с транспортната фирма... ми не сме виновни... а иначе 50% авансово е платено, дееба и мошенниците... След сто разговора с така нареченият им Търговски Директор (ЕТ с търговски директор?!?) машината се появи... и се почна. Не ще да сканира през мрежата и това е. И техника им се чеше по темето и цъка с език учудено и говори с "приятели" по телефона, ама и те цъкат (и се чешат, ама не се вижда) и машината не сканира и това е...

И накрая - ми на тази конфигурация, която сте поръчали липсва модула за мрежов принер от който зависи тази функция за сканиране през мрежата... ГРРРРРРРРРРРРР

ама ние ще ви доставим модула - ГРРРРРР - ама не, няма след 30+ дена, ние тука имаме един - ГРРРРРРРРРР - аммм, ще струва 2000 лева - ГРРРРРРРРРРРР - е да, разбираме, че не сте могли да използвате новата си машина по предназначение повече от 90 дена след като сте я поръчали, но стават такива работи...

ГРРРРРР - всичко това, след като многократно е обсъждано с техните консултанти какво искам от машината и какви модули ми трябват и какви не, и след хилядократни уверения, че да - за това за което ми трябва машината, те това е най-хубавата машина на пазара...

За принтерите да не говорим...

Счупи се след дълги години вярна служба принтер(НР)купен от тях - нищо фатално, принтира, но с дефекти, поради което и не искам да им го нося в сервиза (щото си го ползвам и с дефекта, не мога да оставя хората съвсем без принтер) - разбира се, че не предлагаме оборотна техника по време на ремонта, не, не предлагаме, даже и ако си платите, хехехе... ами да, може да дойде техник да го види, да, ще си платите идването - 15 евро на час... не, за ремонт, ако се налага, отделно... да, правилно - 15 евро на час само да го види...

Айсиктир

Обадих се на една 3Т-а фирма - дойдоха, видяха, донесоха оборотен принтер да ползвам, взеха моя, върнаха го на обяд на другия ден работещ - всичко на всичко с посещение на място, оборотна техника, транспорт, резервни части и труд - 120 лева с ДДС...

Дали още ползвам Стемо?!

Написа Данчо на 14-Mar-2007 15:17


133 х "Ебахти и HP сервиза!", само че със субект "S&T"-оторизиран HP сервиз.
Подобно - угасна ми скенера, HP Scanjet 3800, три седмици след изтичане на гаранцията:) Не е златен, ама си е 150 кинта, а кинтите не растат (засега) по дърветата. Та - нося го в лъскавата сграда на разклона за Аерогарата във фирма "S&T". Любезно посрещане - ОК. Да изчакам да го тестват - ОК. Чакам 30 минути...питам какво става, оказва се, че му сваляли драйвърите от Интернет. Почти паднах и ги питам - що не казахте да си ги донеса, и какво ще разберете, като инсталирате драйвърите - че не светва, ами то и така не светва, като се включи. ОК, приех, че така се прави, ще чакам обаждане (обещаха),пуснаха ми поръчка.
Не се обадиха (естествено), обадих се аз
- "Господине, изгоряло захранване, 63 (шестдесет и три) долара без ДДС и за 3 (три) дни ще е готов"
- "Мерси, но ще се въздържа, ще си го взема"
Скачам до Метро, взимам един нов Канон, че ми трябва спешно (103 лева) и се прибирам.
Вечерта нещо ме чопли да го отворя, преди да замине в кофата.Гледам, че на входа има един обикновен бушон, от стъклените, и по ВЕФ-те ги има. Я с една жичка да го дам накъсо...и си тръгна скенера, та пее. Познат ми го смени, черпих го едно кафе.
Разбирам, че има фирмена политика, сервиз, риплейс на цели агрегати, ама си кажат, че подобни "дребни" случаи не ги интересуват, та да се знае и човек да не си губи времето с тях...поне дълго време HP оторизираните сервизи ще ги гони сърбеж в ушите:)
ПС: Според мен никой нищо не е тествал, а само правилото на правата логика - щом не светва, значи е нещо по захранването, сменяме го и ще тръгне.

Написа Н. Дачев на 14-Mar-2007 15:21


Дачев, жив да си!!

Точно имам несветещ HP Scanjet 3800 дето се търкаля в краката ми, но не го давам на сервиз, щото и той е от С...о, а съм решил да ги бойкотирам до живот... веднага почвам да го отварям - ако проблема е в предпазителчето - ще те черпя!!!

Написа Данчо на 14-Mar-2007 15:28


@Данчо
Аз съм "гърмян заек" със скенерите, имам подобен опит с UMAX, три лампи ми продадоха, докато се светна, че има само зацапана оптика, срам, срам, но поне имам бол резервни лампи:) Иначе за черпенето-лесна работа, дано е това. При мен явно от някакъв токов удар се беше получило, въпреки защитения ми разклонител.

Написа Н. Дачев на 14-Mar-2007 15:41


А защо не сте се обадили в HP България да се оплачете?

Написа MacTeP (www) на 15-Mar-2007 10:46


Ми май те ни пращат към техният сервиз. Сега ще пратя хората да им се обаждат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Mar-2007 11:35


Хехе STEMO! Long Life STEMO както каза един приятел преди малко :)
Имах проблем с лаптоп на FSC и тък като те са оторизиран "сервиз" им го нося като
обяснявам какъв е проблема много детайлно и точно.
Всичко се състоеше в направата на много финна спойка която нямах с какво да направя.
Проклетото нещо се бе разпоило от много блъскане (кво да се прави, геодезисти го бяха отваряли тоя лаптоп с НОЖ..- дисплея! Геодезисти и пещерняци - същата работа)
Нося го на Черковна в София, обяснявам, оставям телефон за връзка, след 2 седмици висене в сервиза ми се обаждат по телефона да ме питат на кое краче трябва да се запои проводника.. Е АЗ ЛИ ДА ЗНАМ бе да ви Ч!@#? .. в интерес на истината знаех и им казах.. 7-мо! Хората които ПОНЕ МАЛКО си имат понятие от интегрални схеми ще знаят, че 7-мо е 7-мо и няма как да се преброи по друг начин. Звъняха ми още 15 пъти след това "Ама така не работи, ще пробвваме на всичките крачета по отделно" викам си ОК.
Накрая ми звънят.. "ами ще трябва да се смени дъното, което ще струва около 1400-1500 евро с поръчката и доставка + ремонт" ТОВА ПОДЯВОЛИТЕ БЕШЕ ПРЕДИ около 2 години а лаптопа е на 400MHz/64RAM/4GB HDD!!!
ПРИ което ЕСТЕСТВЕНО им казах НЕ БЛАГОДАРЯ.
Дадох го на човек който не съм виждал никога и до днес и само по телефона се разбрахме кое къде да запои.
Той си имал GSM сервиз И НИКОГА НЕ БЕШЕ РАБОТИЛ на/нито пък ОТВАРЯЛ лаптоп. Чухме
се единствено за да му обясня как да го разглоби тъй като имаше малки затруднения.
Е какво да коментираме повече "сервиза" на STEMO ;]

Написа _IRIX (www) на 16-Mar-2007 11:32