< HomePage | Снимки
<- Вторник, 20 Март 2007 | Начална страница | Четвъртък, 22 Март 2007 ->
Сряда, 21 Март 2007

Offline спамерите и измамниците са се активирали и за една седмица получаваме второ писмо, с което се опитват да ни мамят.

Първо бяха някакви EuroBusinessguide, които уж безплатно искат да те включат в някакъв си каталог. Най-отгоре написано с големи букви *БЕЗПЛАТНО ЗАПИСВАНЕ*, обаче ако не внимаваш и не прочетеш петте реда много дребен текст, в края на листа, ще изпуснеш че попълвайки формата, освен че щели да те включат в каталога щели и да те абонират за този guide. А абонамента е 960 евро на година. Ухаааа. Не че щях да им дам нещо де!

Вторите, които се пробваха този път са някакви български мръсници. Казват се Тонисто и гордо са се подписали като "Агенция за интелектуална собственост". Човек ако малко не е в час ще рече, че е нещо официално. Та тези измамници са ни пратили писмо, в което са написали "взехме ви данните от бюлетина на патентно ведомство, виждаме че сте подали заявка за регистриране на марка *БЕЗ ЛЕГИТИМЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ*. Възможно е заявката ви да бъде отказана, обаче ние понеже сме спецове в тия неща, ако ни платите 320 лв. хонорар ще я оправим тая работа". Мислех да им отговоря с официално писмо, че ще ме хванат за официалния чеп, ама се въздържах и предпочетох да ги напиша тук, та дано някой като потърси Тонисто тия варненски хитреци, да не се хване на въдицата им.

Баламурниците ги търсете другаде.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Честито им, мръсни спамери. Само един ден и от утре ще се виждат на първо место в Google. Хак им е!

Написа Дончо (www) на 22-Mar-2007 14:22


М/у другото Чорбаджийски, ти правил ли си някакви анти-спам защити на е-мейл адресите в глога? Едно users[@]example[.]com мисля че ще свърши работа.

Написа М.Евлогиев (www) на 22-Mar-2007 15:17


Това са безмислени работи, които не работят и повече пречат отколкото пазят.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Mar-2007 17:04


Хех вие сте добре при нас направо си дойде некъв бастун с един сак с каталози и настоява да му се платят 300 лева за абонамента които сме си били направили в техния каталог?!? Тва им е схемата, ровят из нета, намират фирми и адреси, публикуват те в каталога им и после ходят из фирмите и разправят че им дължиш пари. И най-нагло ти вадят каталога и ти казват "ЕТО БЕ ПРИСЪСТВАТЕ ТУКА! ДА НЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ АЗ СЪМ ВИ ЗАПИСАЛ В КАТАЛОГА? ВИЕ СТЕ СИ ПОДАЛИ МОЛБА ЗА УЧАСТИЕ". Ми покажи я тая молба бе майка ти деба недоклатена. Специално тоя беше толкова нахален, че се наложи шефчето да го изпраща с шутове.

Написа freax на 23-Mar-2007 14:17


Хаха, freax това да не е някой нов начин за "директен маркетинг" ? ;)

Написа Tisho (www) на 23-Mar-2007 16:09


Tisho, директен маркетинг е когато ти дойдат на вратата и ти предложат помпа за пенис на невероятната цена от xxx лева, щото невидиш ли през тоя сезон пишките се свивали от студа пък и помпите били в примоцийка! А тва тяхното си е направо наглост.

Написа freax на 30-Mar-2007 19:09


Гледах whois записите за различните регистъри, и за по-лесно ползвах google - има го навсякъде, и на какво мислиш попаднах при google.bg:

ADMINISTRATIVE CONTACT:
Todor Stoyanov
***************
Tonisto Patent Agency
***Radko Dimitriev str., Varna
gr.VARNA, N/A
BULGARIA
tel: +359 52***
fax: +359 52***
NIC handle: TS18-BGNIC

Написа Илия на 14-Apr-2007 20:44