< HomePage | Снимки
<- Вторник, 27 Март 2007 | Начална страница | Четвъртък, 29 Март 2007 ->
Сряда, 28 Март 2007

Денят ми започна с най-малоумната среща, на която съм присъствал от поне три години. Разни дето вчера са почнали да пишат на PHP, а днес сутринта са започнали да администрират ми обясняваха как аз нищо не съм разбирал от Linux администрация, пък от PHP баш нищо не съм отбирал. Жив да не бех...

Посмях се малко от сърце и си тръгнах. С подобна вопующа глупост отдавна не бях се сблъсквал, а в такива случаи да седнеш да обясняваш и да отварящ очите на сляпородените е пълна загуба на време.

Вечерта сървъра им, дето му крепят мъдете пак взел че спрял. Да му се дореве на човек от смях. Ашколсун, големи сте разбираТчи.

[ Коментари: 14 ]
Коментари

...е я дай малко инфо - зада са посмееме и ние на "майсторите" !!! :)

Язе кат имам некви дертове обикновенно се допитвам до просветените и ги слушам как малко дете слуша майка си! - за тебе иде реч :)

Поне до са се точното инфо съм получавал! :)

Написа Светозар Кьосев (www) на 29-Mar-2007 17:41


Не е за разправяне, честно. То ми беше смешно до един момент после леко повиших тон, щото то се не търпеше.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Mar-2007 18:01


Щеше да е смешно, ако в следствие на твойте 'експертни' действия не ми се беше налагало да бърша след теб събота вечер вместо да се забавлявам с по-приятни неща.

Няма да коментирам кой от кога и с какво се занимава ;) Моите приатели биха се смяли от сърце на това определение.
Доколкото си спомням повишаването на тон е явен признак за липса на разумни доводи. А за непросветените - я потърсете из интернет колко от кадърните администратори и/или програмисти имат време да се забавляват с писане на плява. Потърсете също някой да пише пренебражително за колегите си, независимо от общите им 'преживявания'.

Написа Кольо на 30-Mar-2007 10:22


Е щом твоите ПриАтели казват, нема начин да не е така. Бегай да си играеш на пясъка с другите дечица.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Mar-2007 10:53


Никога не съм крил че съм неграмотен - едвам изкарах 3 на матурата по литература, но за това пък никога не съм имал проблеми с компютрите. Което е очевидната разлика между нас ;)

Написа Кольо на 30-Mar-2007 11:08


...а да, забравих да напиша, че вие сте ми колеги колкото някой хванат от улицата дето в училище госпожата го е учила на компютри.

Крепете си там уеб сървъра и давайте дежурства за крепенето му, пък когато се научите как и защо се пуска webalizer, защо cronolog е за предпочитане пред logrotate за подреждане на log файловете, защо когато webserver-а ти segfault-ва всеки ден в продължение на месеци трябва да се направи нещо, защо статичното съдържание трябва да се отделя от динамичното, защо не трябва да се прави архив на базата данни в webroot-а на сайта, защо не е добра идея да си пишеш собствен template engine на PHP и с него пишеш олигофренски код, защо не е добра идея да се ползва serialize/unserialize, защо не е добра идея да имап ErrorLog 404 / когато на първа страница имаш поне две липсващи картинки и не на последно място защо трябва да си следиш свободното място на диска и да си сигурен, че имаш място за поне две-три седмици напред, вместо през ден да триеш log файловете че няма място, пак елате.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Mar-2007 11:15


Би ли пратил това последното си писание и на шефовете ми, моля. Аз искам да променим същите неща (и други), но .... на външни експерти (дето ни 'биллват' като теб за съвети) дължим сегашното състояние. Нас не ни бръснат за слива. Само бършем мазаниците после. BTW сегашния персонал нито е писал този сайт, нито е инсталирал сървъра, нито някой ни е питал как да оправим нещо. Просто ни се предават съветите тип 'ultimate solution' и после ни държат отговорни ;) Положението е като в казармата: имаш само задължения и получаваш упреци, че си се издънил, за неща решени от 'експерти' ;)

Хубаво е да може човек като теб да си дигне чукалата и да остави друг да сърба попарата ...

Гледам доста си сладкодумен иначе - имаш си фен клуб тука :)

Написа Кольо на 30-Mar-2007 11:30


@Кольо - колега, свободата да си вдигнеш чуклата не е привилегия за избрани, имаме я по подразбиране. Съчувствам ти за шефовете, но по-добре пробвайте да си вдигнете авторитета пред тях. Иначе нито технологии ще избирате, нито решения на проблеми.

Написа borj (www) на 30-Mar-2007 12:59


borj, не си ме разбрал: шефовете ми са готини, но поради специфичната предистория на фирмата имат повече доверие на външни хора от колкото на персонала. Не че няма основания за това - въпросния скапан сайт и други като него. Но виновните за положението са се изнесли. Сега идва външен човек, твори по сървъра - понякога добро, понякога не толкова, зима си хронорара и си вдига чукалата. А персонала остава и продължава да се бори. Техническия термин за и за кода и за сървъра е 'спагети'. Най-лесно е да се изнесем и ние, но аз лично обещах да изкарам достатъчно дълго поне докато има видим резултат от работата ми. За съжаление подобни екцесии топят мотивацията ми :(

А вдигането на авторитета изисква да се понатрупат впечатления от проекти правени от нас и пуснати да работят. Това просто няма как да стане за по-малко от 1 месец след края на първия проект.

Написа Кольо на 30-Mar-2007 13:32


[quote]Гледам доста си сладкодумен иначе - имаш си фен клуб тука :)

Написа Кольо на 30-Mar-2007 14:30[/quote]

...фен клуб е малко пресилено - но има хора, които са му благодарни за 80% от съветите и времето което е отделил за да им помогне или даде насока за даден проблем!

Написа Светозар Кьосев (www) на 30-Mar-2007 15:19


Как да нема фен клуб бе? Ако нема ше учредим! Аз с кеф му чета постовете в които ругае и недоволства. Четяйки блога от самото му създаване съм стигнал до некой изводи (цял научен труд мога да напиша по темата:)). Та 60-70% от постовете му са недоволстване. Даже си мисля, че една голяма част от тях са с ясната цел да стане флейм (нещо като провокация) та да се вдигнат едни големи мозъци (майстори на овчата мисъл) и да почнат да му обясняват колко е тъп и т.н. Непосредствено след тях се включват и гъзоблизците, голяма част от който съм убеден, че са виждали лицето Чорбаджийски само на снимка. И съответно след тях се появяват третия тип хора (такива като мен, арогантни капиталистчета!) който кротко си стоят, четат си с кеф, забавляват се и от време на време пускат по некой друг оффтопик (точно като тоя).
Дет се вика никой не е длъжен да му чете блога/постовете!

Написа freax на 30-Mar-2007 19:00


SmakMedia ми е позната от някъде, но точно в момента не мога да се сетя от къде.
Ама пича или по-точно разбирача @Kolio, да не се прай много мъж и да си гледа в неговата градинка. Като си плащаш за акъл го вземай, като не си доволен тегли една майна на шефа си и ти си заминавай.

Написа Niki на 31-Mar-2007 10:24


Да не би да става на въпрос за www.moneytrans.bg

Щото там и сертификата нещо е expired...

Написа Петър на 31-Mar-2007 11:35


Аха moneytrans... аз го ползвам :)
Малко са им "резачка" таксите, ама ако има нещо нередно казвайте, че веднъж вече изгорях с 250 евро от една наша любима банка... и не искам да се повтори.

Написа Димитър на 31-Mar-2007 12:38