< HomePage | Снимки
<- Сряда, 19 Септември 2007 | Начална страница | Петък, 21 Септември 2007 ->
Четвъртък, 20 Септември 2007

Хубаво е да имаш достъп до пипълметрична информация, с която да проверяваш кога медиите хвалейки се с рейтинги всъщност леко преувеличават. Ето днес например Канал 1 с мача ги отнесе всички като куцо пиле домат, та не виждам някой да се бие в гърдите.

Бакшишите да ги духат, нека си вдигат цените колкото искат. И без това са измет и сериозно има нужда да намалеят.

Учителите да спрат да реват, сами са си виновни.

[ Коментари: 11 ]
Коментари

Те медиите се бият в гърдите на база на пипълметрията. В България има две пипълметрични системи TV Plan TNS и Gfk и да ти кажа и двете дават доста сходни числа, така че истината е някъде там. Друг е въпроса че тая пипълметрия е много неточна, тъй като не се регистрират данните от out of home viewership-a, демек тия дет висят по кръчмите и гледат мачове. До колкото знам едната от агенциите има идея да въведе ppl (personal peoplemeter) за да могат да регистрират и аудиторията извън домакинствата. Цяла дипломна работа мога да напиша по темата:D

Cheers!

Написа freax на 20-Sep-2007 22:01


Като дават мач си е така :) А ти откъде имаш подобни данни?

Написа Бобър на 20-Sep-2007 22:06


От едни 80000+ човека, които ползват едно моя услуга свързана с разпространение телевизия :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Sep-2007 05:13


Имайки предвид, че пийпълметричните фирми имам по към 1000 апаратчета всяка, твоите данни са много по-точни и верни. BTW защо не почнеш да правиш паралелен рейтинг :).

Написа Димитър (www) на 21-Sep-2007 06:56


Всичко е идеално, само дето аудиторията или по-скоро потребителите на IPTV (предполагам че Горбаждийски за тази услуга говори) не обхваща всички социални групи. Там не влизат бабите и дядовците дето не знаят за това животно Интернет, не влизат и други потребители, които не намират необходимост да използват предлаганата услуга. За сметка на това услугата се ползва от хора висящи в офиса си които нямат телевизори или такива които нямат TV в къщи, нямат кабелна и т.н.

От друга страна много по-полезна е информацията която получават в IPTV, защото докато приемника в къщи може да стои включен без никой да го гледа, IPTV-то дава по-адекватна информация за използването. Не съм регистриран там, но предполагам че се записват и някакви демографски данни за потребителите, което спомага не само за пийпълметрията, но и за много други неща, като таргетирана реклама например.

Написа Костадин Башев (www) на 21-Sep-2007 07:11


ОФФ: А кога ще можем и ние които не сме в мрежата на IPTV да се възползваме от услугата? Наскоро имах среща с един пич от MSKey Group, и той неможа да ми отговори. Бтв, много похвали "партньорите от Unix Solutions за невероятната платформа която са разработили":)

Написа freax на 21-Sep-2007 09:59


Господина Чорбаджийски доста ще му е пораснала работата, щом се осмелява да учи на разум тези, които са го създали. За учителите говоря. Все си мисля, че е от новата образователна система. За съжаление...

Написа Смотльо на 21-Sep-2007 10:18


Много ми е интересно с какво са си виновни сами учителите? Може би, че са ни дали образование и са ни научили на доста хубави неща?

Написа Диан на 21-Sep-2007 11:31


Виновни са, защото са се оставили да ги докарат до това положение. А на учителите си дължа малка част от това, което съм, много повече дължа на семейството си и на средата в която съм бил.

@freax: кой ти е доставчика, в София останаха малко невключени? Прати един email до мен.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Sep-2007 16:57


@Костадин: Абсолютно прав си, при IPTV.bg няма 100% покритие на възможните групи от аудиторията, но пък погледнато от друга страна има покритие върху групите, от които се интересуват рекламодателите - млади, съвременни хора със средства. Пенсионери може и да няма, но те и много-много рядко са таргет на рекламистите, заради които основно се вадят пипълметричните данни за телевизиите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Sep-2007 17:06


@Смотльо

Абе като го гледам господина Чорбаджийски как пише, май не е от "новата образователна система". Хм.. доста рядко се среща млад човек, от неговото поколение, да пише като него - почти без никакви правописни грешки. За тези, които сега са в училище, и за завършилите в последните няколко години изобщо не ми се говори... А за учителите - прав е, да го духат! Те почти никаква работа не вършат, откъде накъде искат 100% увеличение на заплатите??? Не стига, че имат два месеца платен отпуск - кои други имат по толкова? А те УМИШЛЕНО не си вършат работата, за която искат двойна заплата - та после да им дойдат децата на частни уроци. Доказателство - ОГРОМНАТА разлика от оценките в училище и тези от кандидатгимназиалните / кандидатстудентски изпити. Та - никакви пари за даскалята, докато не почнат да работят!

Написа Васко на 07-Oct-2007 21:01