< HomePage | Снимки
<- Вторник, 25 Септември 2007 | Начална страница | Четвъртък, 27 Септември 2007 ->
Сряда, 26 Септември 2007

Както и очаквах, създателят на Heroes не е успял да се пребори втори сезон да е със съвсем други герои и съвсем друга история. Вследствие на това, втори сезон сериозно се запътва към бозаливост и трудно подновяване за трети. Единствената промяна от предишния сезон е, че междувременно Хайден Панетиере от jail bait се превърна в barely legal.

Единствената ми надежда докато се чака BSG към края на годината е гадта Хаус, да е жив и здрав и все така подъл.

Трябва да си прехвърлям колата на мое име, след като благополучно я изплатих преди повече от месец и само от мисълта, че ще ходя до КАТ ми се повдига. Ей това са "институциите" в България. Дайте някакви контакти на хора, дето вършат работата срещу определена сума, че аз нямам нито времето, нито нервите да се занимавам с лелки, ченгета, канали и подобни.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

За прехвърляне сега не се ходи на канала, а и са взели млади лeлки на 25 г. :) Поне аз се паднах на такава :)

Написа lordross на 26-Sep-2007 21:13


Колко време ти отне прехвърлянето и преди това събирането на всички необходими документи?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Sep-2007 21:17


Абе какви документи, отиваш с личната карта и договора за покупко-продажба и това е.
Виж за общината работата е по-дебела ;) Там си требат здрави нерви, ама до дни чакай да опиша мойта одисея подробно (най-после)

Написа Габо на 26-Sep-2007 23:01


@ lordross : Ах тези 25 годишните ... такава напаст направо няма. Незнам как е в столицата или по-големите градове, но във Враца работата е наистина 'дебела'. Мислих да снимам клип даже и да го пусна в youtube но реших, че и това незаслужават.
Първо: Каките са толкова важни, че немогат да ти кажат точно какво, къде и кога трябва да се предаде/напише. Единствения отговор който получаваш е: питай на информация и ела пак... а на информацията 65 годишен компютърен спциалист... ясна работа демек ;).
Второ: Работи се само до обяд! Поне за регистрация на коли от чужбина ...а те са адски много (не завиждам на колегите софиянци!)
Трето: Яяяя моля ти се не ме занимавай с глупости: отговор който получаваш когато мацката е излязла да си пуши цигарата и да си допие сутрешното кафенце.
Заключение: Колкото повече кандидати , толкова по-важни каките :)

@ Георги: Разпитах се за прехвърляне и процедурата според моите познати е следната: Нотариус, КАТ, няма канал, не сменяш номера, връщаш старите талони (голям+малък) и отиваш да вадиш нови талони с документите на колата/от нотариуса. Предпоръчва се да си от първите сутрин, че редиците ... ;)

Написа Мартин Душков (www) на 26-Sep-2007 23:16


Аз платих на един пич 100 лв и той свърши всичко вместо мен през юни. Предадох му колата в 8 часа предната вечер, беше готов по обяд. Сега на знам как са опашките. В общината ми отне 30 мин. (Красно село).

Написа Димитър (www) на 27-Sep-2007 04:09


А общината за какво е? Данъци? Щото колата ще се води на фирмата.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Sep-2007 05:23


Айде честито, другата седмица и аз съм на същия хал:-(

Написа freax на 27-Sep-2007 06:45


@ Георги: Ами аз изтеглих бонуса, като чаках 12 часа :) И скоро след мен го направиха да не се ходи на канал. Ако сменяш собственост на колата __НЕ__ сменяй номерата, защото ще чакаш доста по-малко (само за направата на талон) и ще платиш по-малко (на мен ми излезе ВСИЧКО 18 лв. по спомен).
За прехвърянето понеже е на фирма ще ти трябва печата на фирмата и другите глупости. Снимаш си документите и отиваш :) Мисля на страницата на КАТ пише какво трябва http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm Подсказка - заявлението те ти го пишат. :)

После в данъчното отиваш и взимаш там някъв образец и попълваш. Ако не си платил при нотариуса 2% местен данък ще те накарат да го пратиш при нях. Enjoy. :) Ако ти е регистрирана колата в Младост и в големия талон не пише че имаш катализатор ще ти се правят и ще трябва да отидеш до ТехноТест.

@ Мартин Душков: Много любезна си беше, че дори и разни врътки направи и ми се накара че съм се бил прецакал да вися повече. Даже ми погледна дали имам стари непратени глоби и ми каза че може да не ги плащам, заради изтекла давност (2 г.).

Написа lordross на 27-Sep-2007 10:08


Никой не Ви е карал да се тъпчете в София, където вече до кенефа не може да отидеш без кола. Един автомобил - вътре една маймуна се вози, и после няма да има задръствания. Бах' ти смотания град!

Написа RTTY на 27-Sep-2007 10:13


За прехвърляне (ако е със софийски номер) няма да чакаш за канал и за един предиобед ще минеш (около 2-3 часа).

Ако опре ножа до кокала, ще ти дам едни телефони и хората ще те прекарат през двора на кооперацията на кръстовището дето е, но мисля че няма да се наложи.

Написа Георги (www) на 27-Sep-2007 12:09


>>Ако опре ножа до кокала, ще ти дам едни телефони и хората ще те прекарат през двора на кооперацията на кръстовището дето е, но мисля че няма да се наложи.

Всеки ден минавам пеша покрай КАТ на път за работа и имам някакви наблюдения. Това с прекарването през двора на кооперацията не е възможно от месеци, сложени са прегради и няма как да стане. Всъщност дори да трябва да минаваш на канал, отдавна ги няма онези опащки отпреди месеци. Когато минавам сутрин, около 9, колите наредени на опашка са единици.
Друг е въпросът, че коли може да няма, но опашки на гишетата има. Колежка наскоро ходи да си плаща глоба и да си вземе талона - сутринта беше си взела номер от рода на 300 и нещо, дойде на работа, и след това през няколко часа ходеше да проверява дали и е дошъл реда и така следобед успя да мине. Предполагам процедурата по регистрация и прочие ще е подобна, с номер и чакане.

Написа Горанов на 28-Sep-2007 07:17


"Колежка наскоро ходи да си плаща глоба и да си вземе талона - сутринта беше си взела номер от рода на 300 и нещо, дойде на работа, и след това през няколко часа ходеше да проверява дали и е дошъл реда и така следобед успя да мине."

@Горанов, мен така ме изгониха от КАТ!

Преди 2 седмици отивам да си взема талона и ми връчват номер 243, а пред мен има точно двама души, WTF?!?!. Тия двамата пичове пред мен си минаха и съответно оставаме още двама и моя милост отива към гишето при неква напудрена кокошка и я питам дали е дошъл нашият ред, а тая кифла ми вика "Ами господине вие сте номер 243, преди вас има много хора". И аз такъв се оглеждам недоумяващо и обяснявам, че в момента сме само двама, а имам работа точно за 5 минути. И тая ми вика "ами не, абсурд, ще си чакате реда!". Ебахти пародията!!! Възмутено поздравих майка и, леля и сестра и, и т.н. Cтана некъв нечовешки скандал, тоя който беше след мен искаше да я бие и тая повика двама византийци и ни изгониха:-)

Написа freax на 28-Sep-2007 09:39


@freax: Аз не бих се хвалил с такава постъпка. На мен каката ми каза, че и да иска не може да пусне в системата друг номер, освен този е в момента повикан на нейното гише.

Написа lordross на 28-Sep-2007 10:06


@lordross това по-скоро беше оплакване отколкото хвалба.
Мен кво ме ебе, че системата им е куца? И тая която ти е казала, че неможе да пусне в системата друг номер и кажи да се гръмне. На следващия ден като отидох кротко да си чакам, бях свидетел как дойде един костюмиран чичо, взе си номерче и мина преди мен.

Написа freax на 28-Sep-2007 14:23


@freax: Явно не си взел от правилните номерчета :)

Написа lordross на 28-Sep-2007 20:10