< HomePage | Снимки
<- Сряда, 16 Януари 2008 | Начална страница | Петък, 18 Януари 2008 ->
Четвъртък, 17 Януари 2008

Карането в проклетата мъгла само изважда още по-наяве колко зле са ни посраните пътища. Гадни табели, гадна маркировка, гадни пътища. Нищо чудно, че сумати народ се трепе всяка година.

Дейба, една маркировка поне направете като хората. Не зная колко време отнема, но едва ли ще кой знае колко. Човек ходи нормално с пет километра в час, нали? Доколкото съм виждал маркировките ги правят с едни камиони, зад които се влачи валяче с боя. Значи да речем 10 км. в час се движи камиона. Сложи осем работни часа, пилотна и следваща кола, лампи-сирени и т.н. За един ден 50 км. да правят, за една седмица са 250 км. Колко километра пътища има в България?

Да не започвам пък за пътищата, по които маркировката не се вижда заради нахвърляният пясък дето никога няма кой да го почисти.

Въртял съм се на пясък по средата на лятото, точно защото не беше почистен от зимата, после разбира се аз съм виновен, заради универсалното - несъобразена скорост. Интересно я да видим някой може ли да реши тази задача - при 50 км. ограничение път без движение и с три платна, колко е съобразената скорост и кой трябва да я съобрази? Защото и петдесет беше много като по завоя има порядъчно количество пясък.

Хората по света имат осветление по магистралите и СВЕТЕЩА маркировка, тук един пясък не искат да изчистят дето те самите са го нахвърляли (когато са благоволили изобщо).

Мразя да пътувам в мъгла.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Имал съм големи емоции на нощно мъгливо извънградско и съм си задавал същите въроси. Освен боя трябва да има и грапавини да усещаш като напускаш пътното платно и мантинели със светлоотразители на завоите.

Това е една от безспорните причини за огромния брой ПТП-та.

Написа Веселин (www) на 20-Jan-2008 22:38


Трябва да има и хора, които отговорно си вършат работат за КОЯТО ИМ СЕ ПЛАЩА, мамка му.

Плащаме луди пари на фона на средния месечен доход на едно българско семейство - винетки, застраховки, данъци, а и магистралата платена щели да я правят. и за какво?? за да чуя от майка ми примерно "да тръгнеш към пловдив по светло"... защото първокласните ни пътища неса осветени, почистени, маркирани....

...светлоотразителна маркировка... лукс!

Написа dimitar tabakoff (www) на 21-Jan-2008 08:05


от Norman :
А ти защо не си плащаш парното бе мемелюк превтасал !?
Да не мислиш, че хората съществуват само за да ти обслужват на тебе маясъялсалия ти вмирисан муфтаджийски задник.

БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

Написа norman на 21-Jan-2008 09:55


През уикенда минах магистралата София-Пловдив - два пъти... След стопяването на снега състоянието и е меко казано ужасно... Особено традиционно покъртителния участък между Шел-Пазарджик и ханче Калугерово - "великолепен" е просто... Сто километра двулентова магистрала не можем да поддържаме изрядна, пък какво остава за другите пътища...

Написа yovko (www) на 21-Jan-2008 14:43


На скоро един приятел нагази една дупка, която беше оставена необозначена и на място където едва ли ще я видиш, особено в тъмното. От това пострада сериозно предницата на колата (добре пак че нямаше пострадали хора). Идват КАТ и ... “Несъобразена скорост. Ако си карал по бавно, щеше да видиш дупката и да я заобиколиш...”
С това правило могат винаги и всякога да прехвърлят вината на теб. Единични са случаите при които някой е успял да осъди пътното или общината за нанесени щети в резултат на дупки, трапове и т.н.
На скоро, когато имаше поледици, тези които пострадаха също бяха обвинени, че карат с несъобразена скорост. На солиден лед и баир и спрял да си, ще тръгнеш, камо ли да спреш.
Това е положението в България. За това имат вина хората които не си плащат данъците и тези които не могат или не искат да управляват правилно паричните потоци които все пак постъпват в бюджета. Отделен е въпроса, че в България почни няма пътища. Поне 70% от пътната мрежа са кози пътеки. Въпреки малкото хубави пътища които имаме, поне да се поддържаха както трябва, но уви...

Написа Стефан на 21-Jan-2008 17:36


Пътя Бургас - Созопол е със светлоотразителна маркиворка... кара си е супер лесно и всичко се вижда перфектно. Една вечер ми се налагаше да се прибирам максимално бързо по пътя и мога да кажа, че нощно време всичко си се виждаше и нямах проблеми дори със 190

Написа MacTeP (www) на 23-Jan-2008 18:29