< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 28 Януари 2008 | Начална страница | Сряда, 30 Януари 2008 ->
Вторник, 29 Януари 2008

Наваксах с още един от кандидатите за Оскар с много номинации, осем по-точно. No Country for Old Men е някакъв безсмислен филм, в който не успях да разбера кой от тримата - наемният убиец, шерифа или глупавият каубой бяха главни герои във филма. Има интересни сцени с гърмене, а кислородната бутилка, която се ползваше за трепане е добра идея, но като цяло филма изобщо не си заслужава осемте номинации.

Rendition (Извличане) обаче със сигурност заслужава, но пък няма дори и една номинация. Във филма се разказва за египтянин живеещ със зелена карта в США, който при едно прибиране добрите момчета от ЦРУ прихващат от самолета и понеже са големи пичове и не им дават да го мъчат на американска територия, го пращат в приятелска арабска страна, за да му пускат те ток и да го давят, опитвайки се да измъкнат нещо от него. Такъв филм само може да затвърди намеренията ми никога да не стъпвам от другата страна на атлантика. Не се знае, дали няма да изчезна безследно във "войната с терора". Хубаво е все пак, че американците няма да ме мъчат, а ще ме пратят на някой друг, това повишава много мнението ми за тях. Да, бе.

Bee Movie също няма номинация за Оскар, но пък това явно отдавна не е критерии за ниско качество, а дори напротив. Филмът е забавна анимация на Dreamworks за живота пчелата Бари. Както всички анимационни филми от последните години, възрастен ще се забавлява с филма може би повече дори от децата. Заслужава да се гледа.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

No Country for Old Men пък е ебати якия филм! Заклевам се!

Написа Иво на 31-Jan-2008 11:59


Препоръчвам да гледаш No country for old men отново и да не се опитваш да го схванеш. На мен ми подшушнаха таз хватка и се нагледах на стил и изпълнение..

Написа uv на 04-Feb-2008 07:58


Ще пробвам, имаше интересни стрелби.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Feb-2008 08:08