< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 31 Януари 2008 | Начална страница | Събота, 2 Февруари 2008 ->
Петък, 1 Февруари 2008

Интересната новина за деня е офертата на Microsoft за закупуването на Yahoo за приличната сума от 44.6 милиарда долара.

Ако сделката се осъществи, а не виждам причина това да не стане, всички които ползват разните там услуги на Yahoo, е добре да се ориентират към преместване. Из Slashdot вече започнаха да плачат, че снимките им били във Flickr, пък bookmarks им били в del.icious.us (или нещо от сорта, блях..), а пък тези били купени от Yahoo преди време и едва ли ги чакало светло бъдеще.

Моето мнение е, че всеки който доверява неща, за които му пука на чужди сървъри или чужди уеб базирани услуги, заслужава всичко лошо, което рано или късно му се случва.

Качвайте си снимките по разни сайтчета, пишете си блогчетата по други такива, "свързвайте" се в социални мрежи (да не започвам ...), качвайте си bookmarks тук и там, разчитайте на чужди пощенски сървъри.

Само не забравяйте, че в един момент собственика се сменя, политиката се сменя и данните, които уж са си ваши (и естествено не пазите архив) вече ги няма или са достъпни по начин, който не е това, което искате.

Ще ви заболи ли? Вероятно...

Арменския поп приема оплаквания целогодишно.

Пожелавам успех на Microsoft в загробването на Yahoo. Ще е жалка загубата на сериозната подкрепа оказвана в момента от Yahoo на някои free software проекти, но предполагам в момента на сключване на сделката, доста техничари ще си плюят на петите в посока конкуренцията или ще започнат собствени интересни проекти. В природата нищо не се губи.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Чудно ми е що пък мислиш, че закупуването непременно означава загробване на яху?

Какво ще им стане на снимките във flickr? бил гейтс еднолично ще ги присвои, за да ги използва като порсонална wank bank? аре без истерии моля...

Написа Longanlon (www) на 04-Feb-2008 07:19


Ползвал ли си някога hotmail? Едно време беше поща #1. Като я купиха с много, много, много мъки я мигрираха и през това време колко бози натвориха...беше много весело.

А за "истериите" нещо не разбрах. Къде видя истерии, напротив радвам се, щото yahoo никога не са ме кефели. Сега е момента да се съединят с микрософт, две второстепенни компании ще се борят с гугле почти като дири.бг :-) само, че малко по-зле.

Юзерите ще го отнесат, като започнат да ги мигрират към msn webmail и live.com picture albums. Честито на печелившите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Feb-2008 07:34


Не всеки има възможност да си хоства сам. И естествено поема известен риск като се доверява на чужди сървъри, услуги и т.н. Важното е да има баланс между направения компромис и важността на съхраняваните данни. И най-важното за мен е - архив, архив, архив - на няколко различни места. Иначе аз лично се доверявам за сега единствено на услугите на Google.

Написа Юли на 04-Feb-2008 09:16


Стига ве... хубаво ще е да се получи тази сделка, защото Google взеха да прекаляват и имат нужда от по-сериозна конкуренция

Написа MacTeP (www) на 04-Feb-2008 11:45


Че с какво прекаляват, никой не те кара да ги ползваш. Аз например ползвам само търсенето им и нищо друго. Другите им услуги не ме вълнуват и никога не бих ги ползвал.

Ако някой ден стана недоволен от търсенето им и това ще спра да ползвам.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Feb-2008 11:56


Единственото за което би ме било яд е del.icio.us.

@Longanlon: Представи си следното за да използваш услугите на Y! при едно евентуално закупуване да трябва да минаваш през MS Passport. Цитат от условията за ползване на съответният Passport MS Live или там както се нарича:
"За да ви предоставим услугата, може да събираме определена информация за работата на услугата, вашия компютър и използването на услугата от вас. Може автоматично да качваме тази информация от вашия компютър." Някой сигурно, ще каже кво толкова то това като openID...е да ама не !

Написа Живко Георгиев (www) на 04-Feb-2008 13:59


Не знам на кой е flick.com, но е обвързан с yahoo акаунтите, за това който има снимки там, да ги маха навреме, да не изчезнат!

Написа Стефан на 04-Feb-2008 22:52