< HomePage | Снимки
<- Петък, 7 Март 2008 | Начална страница | Неделя, 9 Март 2008 ->
Събота, 8 Март 2008

Не ме огря купуването на нов телефон, затова пък стария 6320 с нов панел стана като слънце. Иначе си бях харесал 3110 класик, чудесен телефон с много standby time и всички функции, които ме интересуват - gprs, bluetooth даже и камера има.

Засега купуването му го оставям на изчакване, 220 лв. спестени :-)

[ Коментари: 12 ]
Коментари

а wifi ?
os?
или за тези работи си имаш pda/ ще ползваш eepc-to на asus

Написа july`s на 10-Mar-2008 16:22


Точно :-) телефона ще го ползвам само като комуникационно средство. За други неща си имам лаптоп.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Mar-2008 16:49


Жоро, имах преди 3110 classic, чудесен телефон за парите си. Няма излишни екстри по него, камерата не е кой знае какво, но пък сам по себе си телефона е страхотно удобен. За съжеление имах проблеми със софтуер, по време на говорене няколко пъти в седмицата ми се случваше да чувам какво ми говорат, но от другата страна не ме чуваха мене, след рестарт на телефона всичко се оправяше..... Надявам се да попаднеш на читава бройка.

Написа Емил Ангелов на 10-Mar-2008 19:43


Точно моята дилема в момента. Имам 6-7 годишна Nokia, която вече трябва да сменя, но решението е ужасно трудно. :( Ще се радвам да чуя малко мнения и на хора от средите на блога, защото ми омръзна по сайтове за ревюта на телефони да скролнам коментари на тийнове от рода на "Ми камерата добра ли е!?! Кажете де!?!?" или "Що няма свектавица?! Боклук!!!".

Подозирам, че и на теб ти трябва точно за същите цели - обаждания, SMS, бележки и органайзер в някаква степен. Няма да правя фотографии с телефона - имам си два фотоапарата на разположение, нито ми трябва светкавица, но каквато и да е камера е от полза за бързо щракване. Игри, теми и прочие не вярвам да ползвам, но радио и MP3 влизат рядко в употреба.

Основното е да не е скъп, да е прилично малък и да е издръжлив. Не искам кой знае какви функции от него, но 1208 не е решение. :)

Знам, че това не е GSM-ски блог и се извинявам, ако темата е скучна, но ще ми е много полезно да чуя обективните мнения на сериозни хора, които не ползват телефоните си за игри и смяна на яки теми и тапети. :)

След големи проучвания стесних избора точно до 3110 и евентуално 6120, като по-висок клас телефон с ОС. В един момент се загледах и в Е51, но не съм някой бизнесмен, който е на път 6 дни в седмицата, за да имам нужда от такава функционалност. Останаха другите два. 6120 ми хареса много, още повече, че имаше готово инсталирана програма за редакция и отваряне на doc и xls файлове, които макар и рядко, може да е от полза. Също има Acrobat и Flash player. Грижите обаче са налице - антивирусна, по-тромав е и си купувам още нещо, за което да се грижа, да търся софтуер, да предпазвам, да архивирам, да рестартирам...

И така опростих нещата до 3110, но където и да прочета за него, винаги някой има проблеми. Или се рестартира, или звука изчезва, май видях и проблем със звъненето, проблеми с допълнителни карти памет и сигурно има още.

Видял съм се в чудо. Трябва ми приличен прост GSM, който да е надежден, а единствения ми избор е съмнителен телефон или особено усложнен с малка батерия.

Написа Ивайло на 11-Mar-2008 13:32


Моят съвет е кратък, бягай от телефоните със Symbian, което стеснява избора ти веднага до 3110 classic :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Mar-2008 16:07


...уф много бързо натиснах send.

3110 е със стария софтуер на Нокиа и не би трябвало да има проблеми със забиване и подобни. Картите са стандартни microSD и струват 15 кинта за 1Gb карта. Честно казано и да нямаше камера бих го преживял, но понякога се случва да щракна нещо малко с нея. За мен това е еквивалента на настоящия ми 6230.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Mar-2008 16:09


@Ивайло

по-евтинко: Nokia 6233/6234
по-скъп: Nokia 6500 classic/slide

п.п. ако приемаш съвети от човек, имал поне 20 телефона - *никога* не купувай телефон само по картинка и ревю в нет-а. Иди до някой магазин и го хвани в ръка, виж дали ще ти пасне, да не останеш неприятно изненадан.

Написа Н.Пепелишев на 11-Mar-2008 19:56


Провери нокия 2630... ултра тънък и лек, 4-5 дена станд бай време, gprs, има дори imap и pop3 клиенти в него и може да четеш новооткрития си гмайл, все едно получаваш смс. много зарибително. и струва 220 лева :)

Написа петко (www) на 11-Mar-2008 22:04


Георги, попринцип се радвам на гаджети с повече функции за парите си, но наистина (поне за момента), няма да се спра на телефон със Симбиан.

И аз така стигнах до избора 3110 накрая, но е факт, че все някой се появява, който е имал проблеми и то сериозни с него. Със сигурност ще взема 512 или направо 1GB памет, но на няколко места хората имат проблеми с блокиране и рестартиране. Не знам дали има пряка връзка с паметта или си е просто софтуерно. Положението е като тото - 35-40% шанс да имам проблеми в първите 6 месеца срещу 60-65% шанс да случа на добра бройка. Някак не ми се нрави това, след като ще дам над 200 лв. за нещо, на което да разчитам. :( Допотопната ми Nokia не е изключвана изобщо в продължение на 5 години и нямам никакъв спомен да е блокирала или да е направила някакъв проблем. Напоследък само се изключва, защото батерията и отдавна е издъхнала, но пак геройски държи по 2 дни. Не мога да продължа да го ползвам, както ти си решил проблема, защото е гигантски и започва да ми пречи. Все пак 155 грама телефон... Сега дори и N-серията са по-леки.

Н.Пепелишев, прав си! Вече обиколих по два пъти всички големи магазини в града и даже ме срам да влизам вече. :) Държал съм в ръце и известно време съм ръчкал 3110, 3500, 6120 и Е51 - на база удобство спечелиха 3110 и 6120, но 3110 пасва най-добре на предпочитанията ми. Само да работеше.

Предложението ти за 6233 обаче е много интересно! Досега не бях гледал телефони от 2005-а година, защото не съм ги виждал по магазините. Зависи за какви пари би могъл да се намери. Дано не е 300+ лв., защото реално не виждам причина да струва толкова. Ако е около 250 лв. ми се струва нормално. 6500 вече отива далеч в друга категория на телефони за 600 лв., което за мен е доста. :( Да не говорим, че е неоправдано скъп, но не съм сравнявал с друг в сайта на Nokia. Струва ми се твърде фешън, а не толкова "работнически клас". :) Как мислиш - дали е добро решение да потърся значително по-стар модел? Ще имам ли проблеми с морално остаряване след време? Аз не съм от хората, които купуват нов GSM всяка година. Взема ли нещо, може и да платя малко повече, но ще искам поне 4 години да ми служи вярно и да е up to date в общи линии.

петко, добър вариант, но защо по-нисък модел от 3110 струва колкото него? Ако така и така дадеш 220-240 лв., по-добре ще е да вземеш най-доброто за парите.

Има и вариант за изчакване на 3120, който виждам, че ще има сериозни подобрения откъм дисплей (за батерия не знам) и същевременно не се изхвърля с 5 мегапиксела камера и прочие излишества. Има едно голямо НО - кога ще излезе на пазара? И това значи поне 6 месеца, докато падне цената му до нормални нива. И пак ще си карам с тухлата. :(

Написа Ивайло на 12-Mar-2008 11:01


2630 в момента може да се намери за 168 лева чисто нов от get.bg
С преподписване на договора към m-tel 139 лева. И другите оператори, мисля че, имаха такива оферти.

Иначе 3110 наистина е много стабилен телефон, много често издържа 7-8 дена и е изключително удобен, клавиатурата е с големи копчета, не е нужно да си ходил на маникюр, за да си боравиш с тях. Класическа Нокиа - струва си!

Написа Емил Попов (www) на 16-Mar-2008 09:40


Гледам коментира ли сте през март, но може да съм от помощ на някой
Имам 3110 от края на юли. Веднага го обзаведох с 2 гигабайта микро SD (максимумът за модела). И аз четох, че забива и се рестартира и веднага напълних картата да го тествам - работеше си все едно картата е празна. Но сега като започнах да трия файлове, да слагам други и явно е станало мазало и телефона трудно се оправя - рестартира се като актуализира музикалния плейър, и рядко, но се случва, забива при отваряне на картата. Но си има решение - когато започне да прави това го връзвам с кабела и дефрагментирам картата.
Иначе други бъгове няма. Камерата прави чудесни снимки когато има светлина. Дисплея се вижда сравнително добре дори на слънчева светлина. Има големи и удобни бутони. Не знам само защо всички ми викат, че батерията държи много. Когато слушам музика я изкара 3 дни, я не. Е когато не го закачам изкарва и 10-тина дни

Написа Крис на 23-Oct-2008 09:40


Аз имам 3110 и ми прави проблема със рестартирането.Обаче има и начин за оправяне, труден но го ползвам. Влизам бързо при палитрите и ги сменям докато не спре, обаче не става секи път и ще се радвам да чуя и други начини за оправянето му.Мерски предварително.

Написа Стелиан (www) на 17-May-2009 17:51