< HomePage | Снимки
<- Петък, 11 Април 2008 | Начална страница | Неделя, 13 Април 2008 ->
Събота, 12 Април 2008

Само мен ли ме дразни подлият номер, който са направили Капитал на сайта им, а именно onclick="parent.location='/show.php?storyid=XXXX'" на всеки анонс?

Тази "хитрина" естествено е приложена, за да се генерират повече page views от невнимателните читатели и редовно ме хваща, когато опитвайки се да отворя страница в нов таб на браузера се оказвам отворил директно самата статия.

Изключително дразнещо. Поне са писали хубави неща за нас *thumbs up*.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Невиждам чак пък колко повече импресии могат да докарат с тази хитрина, по възможно е да са се опитвали да се борят с scrappers, някакви фреймс...но като цяло е странно решение :)

Написа Любомир Петров (www) на 12-Apr-2008 05:58


За повечето page views съдя по-себе си, понеже често без да искал съм отварял повече страници. Едва ли е защита от нещо, защото заглавието на новината си е стандартна връзка.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Apr-2008 08:13


А поглеждал ли си възможностите на Gresemonkey ... много е полезно срещу такива хитринки.

Написа zeridon (www) на 12-Apr-2008 08:31


Да, определено greasemonkey може да помогне, но имам по-лесно решение - no script. Само дето все се случва да чета капитал на браузер, на който не е инсталиран.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Apr-2008 08:38


Увеличаване на page views??? Как точно? Дали на линка ще пише хреф или онклик, каква разлика има? Според мен, единствения ефект е, че страницата се опитва да се измъкне, ако е във фрейм. При мен новият таб винаги си е празна страница, поне на няколкото страници, на които пробвах (и в Дневник, и в Капитал). Да не би да е свързано с настройките на браузера ти - да отваря blank / last visited page? Друг е въпросът, че наистина си генерират повече импресии като цепят статиите на по 2 (или повече) части.

Написа [vladi] (www) на 12-Apr-2008 13:17


Да, човече, само теб те дразни. :)

Написа Geri на 12-Apr-2008 17:59


Вие пък, те са направили одоло "страница 1,2,3,4...", защото искат сайта им да е кат вестника. Там където текста е по дълъг да излиза на няколко страници, не е заради импресиите :D:D:D *joke*

Написа Любомир Петров (www) на 13-Apr-2008 11:56


ами ти как ги отвяряш тези нови табове? като кликнеш със средния бутон, браузърът не гърми 'клик' ивент, даже е доста трудно хванеш клик на средния бутон - играчка си е.

и аз мисля, че това е по-скоро един вид защита срещи скпрапери, сплогери и други разновидни чийтъри. колко надеждна е тази стратегия, е друг въпрос :)

Написа Никола (www) на 19-Apr-2008 12:36