< HomePage | Снимки
<- Неделя, 14 Септември 2008 | Начална страница | Вторник, 16 Септември 2008 ->
Понеделник, 15 Септември 2008

Преди няколко дни на булевард Прага боядисаха два стари пешеходни пътеки точно срещу градинката. Гледам направили едни широки червени линии за основа, а върху тях хубава зебра с бяла боя. Викам си, браво, модерна работа! Виж хората колко хубаво го направиха, че да може да се пресича и колите отдалече да виждат червеното и пътеката.

Прибирам се днес от работа и какво да видя. Около 1/3 от положената боя вече се е изтрила. Това за няма и седмица от както са я сложили. Чудничко.

Междувременно пред кооперацията ни някакви мургави индивиди от около седмица по цял ден вадят паветата с едни лостове, след което ги връщат откъдето са ги извадили. Подозрително е, че го правят на места без видими проблеми с настилката.

След връщането на паветата на мястото им, разстилат няколко пръста пясък върху тях и в момента цялата улица е на пясъчни островчета там където са пипали. Не разбирам какъв е смисълът от цялата операция, тъй като поне видимо улицата не става по-равна и паветата по-подредени. Обаче за сметка на това всичко е в пясък и май никой няма намерение да го изчисти. Нахвърляха го ей така да запълва фугите между паветата, а хората минавайки през него си го носят у дома по обувките. От както започнаха да валят дъждовете, пясъкът постепенно се отмива и запушва малкото шахти по улицата и за да се прибереш имаш избор или да минеш през локвите или да нагазиш мокрия пясък. Чудничко.

Два улични ремонта в разстояние на 150 метра, две майсторски изпълнения. И в двата случая хубава работа, ама българска.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Мдаааааа, и аз много им се зарадвах на червените пешеходни пътеки тъй като живея в района и всеки ден пресичам Прага. Онзи ден като се прибрах от почивката си викам "Ха! най-накрая!". Там се пресича трудно. Тия хора като видят зелен светофар и полудяват. Веднъж тръгнах да пресичам на пешеходната и една кифла наби спирачки пред краката ми а друга заспала овца зад нея и се заби в задницата. Стана си хубаво ПТП. Бързо се изнизах:-)

Написа freax на 16-Sep-2008 08:42


До колкото съм чувал, това му казват "пререждане на пъвета", но мисля че идеята е да подравняват под тяйх и да им слагат нови фуги. Бас лова че полза от това никаква и че го правят толкова зле, и е по лошо от колкото е било. Само отчитат труд и някой приибира 4-рни пари.... Добре дошли в България.

Написа Здеек на 17-Sep-2008 13:11


Няма връзка към поста, но все пак ще попитам - защо не обновяваш вече current ISO-тата на Slackware в mirrors.unixsol.org? Бяха си удобство, а и хора от различни точки на земното кълбо са ми споменавали, че ги ползват. :)

Написа Румен Стоянов на 17-Sep-2008 13:47


Мерси за напомнянето, след малко ще е обновено.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Sep-2008 18:35


Това с "пререждането на паветата" се прави, щото се изтъркват от едната страна и се обръщат от друга за да са по-грапави.

Написа Миглен (www) на 17-Sep-2008 21:05


Миглене това ми звучи като шега.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Sep-2008 21:16