< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 15 Септември 2008 | Начална страница | Сряда, 17 Септември 2008 ->
Вторник, 16 Септември 2008

Кърти, чисти, извозва. Забавлявал съм се с тези обяви, но в крайна сметка опряхме до услугите им. Дойдоха няколко пича с едно hilti и два големи чука и за няма и три часа опухаха четирите стени, които не бяха където трябва. След това си почистиха (горе-долу), метнаха торбите в камионче и изчезнаха.

Направи ми впечатление, че работят без много да се пазят. Нямаха ръкавици, очила или специални обувки. На няколко пъти на къртещия щяха да му паднат тухли по краката и както беше по джапанки картинката едва ли щеше да е красива.

Добре че имаме работещ асансьор, че иначе с тези цени от левче за сваляне на торба на етаж, както и фактът, че се събраха над 200 торби на шестия етаж, бюджетът ни доста щеше да олекне.

Доволен съм, че най-грубата работа е свършена (дори успях да изкъртя малко от стената и аз), сега остава "само" всичко останало.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Абе кога земахте апартамента, кога почнахте и стени да бутате :)

Написа Габо на 18-Sep-2008 11:34


Дано не сте откъртили носещата стена... :)

Написа Георги (www) на 18-Sep-2008 20:23


Нямаме носещи стени :) Има носещи колони, стените са просто за запълване.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Sep-2008 20:24


Всяка стена е носеща - доказано. Това че някои са по-носещи от други е друго...
А след като е в нов апартамент - там са такива конструкциите с изключение на това, че има няколко бетонни шайби, които трябва да се взривяват :)
Айде сега ти остана "малкото" :D

Написа np на 19-Sep-2008 17:51


Сега ако съседите ти четат твоят блог би трябвало да те накарат ти да платиш поддръжката на асансьора за тази година. И като ще престрояваш апартамента си защо изобщо го купи. Не мога да ги разбера тези хора, които си купуват апартамент (независимо дали е нов или стар) и започва едно рушене едно събаряне докато не му се смени скицата тотално. А пък да събаряш стени в някои държави е забранено, както и да къртиш просто щото накрая може да падне тавана ти в дневната на съседа отдолу.

Написа some1 на 21-Sep-2008 21:34


Айде появиха се спецовете. Г-н аноним, вие колко апартамента имате и сте живели в тях, че се изказвате толкова толкова авторитетно какво се прави с новозакупен апартамент, в който не си участвал в проектирането?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Sep-2008 09:19


Не че нещо, но... като се замисля, къртенето не е ли fun? Де да знам, ако си взема апартамент и е нужно някакво къртене, предполагам, че бих се замислил дали да не дам изява на разрушителните си инстинкти myself =)

Написа ед на 24-Sep-2008 16:06


@ед: къртенето е забавната част, събирането на боклука после и извозването е трудността.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Sep-2008 16:59