< HomePage | Снимки
<- Вторник, 16 Септември 2008 | Начална страница | Четвъртък, 18 Септември 2008 ->
Сряда, 17 Септември 2008

Бяхме тръгнали за Палете, но се оказа, че заведението е затворено и затова похапнахме в Spaghetti Company в ЦУМ. Съвсем кратко меню (както и трябва да бъде), изборът е сведен до минимум и каквото и да изберете няма да съжалявате. Опитахме салатата със сушени домати и хрупкаво прошуто поднесена в пармезанова кошница, салата Спагети къмпани с крехко пилешко филе, чери домати маслини, каперси, зелен боб, яйце и лимонов дресинг (описанието е преписано от сайта...салатите бяха екстра), след това се поглезихме с ризото с пиле и чушки, което също беше много добро, нареждам го в top 3 на ризотата, които съм опитвал, а за основно добре ми дойде телешкото филе с прошуто и лимонени картофи.

Десертите си заслужават цяло отделно писание. Силно препоръчвам панджиалото с маскарпоне. Малкото което опитах от него беше...ммммм...чудничко, а основните си сили съсредоточих върху пикантна шоколадова терина с лешници и компот от сушени кайсии. Това последното трябва да се яде бавно, за да се усети леко лютивият му вкус. Да се внимава, защото при невнимателно консумиране, сваля пломби и има потенциала да кърти зъби.

Атмосферата в заведението е много приятна и вероятно ще го посетим отново. Цените са прилични - 25-35 лв. на човек за пълна програма без виното.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Аз мога да препоръчам ресторант "Кибея", намира се на ул. "Д-р Г.Вълкович", между "Ангел Кънчев" и "Христо Белчев" и е успоредна на "Солунска". Много добър, а срещу 37 лева се нахранихме двама души! Единият дори пи жива бира ;)
http://kibea.net/en/restaurant

Написа Вени Марковски (www) на 18-Sep-2008 10:42