< HomePage | Снимки
<- Петък, 10 Октомври 2008 | Начална страница | Неделя, 12 Октомври 2008 ->
Събота, 11 Октомври 2008

Възползвах се от хубавото време и отидох с колелото до околовръстното. Когато тръгвам да карам почти никога не си правя предварително планове къде ще ходя, но днес бях решил да дойда до тук, за да видя докъде е стигнал строежа на новия мост на Симеоновско и разширяването на пътя. Тайничко се надявах да се работи.

Винаги съм обичал да гледам как се строи и като малък често съм карал майка ми да ме води до близкия строеж, за да гледам парната набивачка как туп...туп...туп набива колове в земята за нещото, което в момента е болница Хигия в Пазарджик. Естествено докато аз захласното съм гледал на майка ми главата е ставала мека от тропането ама на малко дете като мен какво му пука.

За моя голяма радост по шосето се работеше и повече от час гледах как автогредерите (между другото са ми любимите пътностроителни машини) разпръскват чакъла, камиони изсипват още, минават валяци, две асфалтиращи машини работят с пълна пара, а около тях три валяка изглаждат току що направената настилка. Може да звучи тъпо, но ако имаше къде да поседна на някоя пейчица можех спокойно да откарам два-три часа.