< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 13 Април 2009 | Начална страница | Сряда, 15 Април 2009 ->
Вторник, 14 Април 2009

Ако някой го мразя ще го пратя да работи с китайски програмисти. Основния техен бъг е, че никога не казват не, освен това не слушат какво ми се казва и правят каквото си искат без изобщо да се опитват да разберат какво и защо се иска от тях.

Повече от седмица се въртим около следния случай, описан по-долу в за съжаление не-хипотетичен диалог.

ние: Пичове, мерси за новата версия на вашия софтуер, в който сте оправили бъга дето направихте в по-предишната версия добавяйки функционалност, която не искахме ама сега има друг проблем. Една функция дето я викаме много често и е основна, вече не работи.

те: Ами то тази функцията преди не работеше, а сега я оправихме.

ние: Е как така не работеше? Ние я използвахме и ни вършеше перфектна работа. /Забележка: по същество функцията изважда две числа, използвайки данни, които минават през техния софтуер по 1000 пъти на секунда (образно казано...) и дели на трето/.

те: Ами то не беше ясно как работеше преди и я преписахме, сега питаме сървъра ви (дето ние не го ползваме...) и той казва верния отговор. Ама новата функция не я викайте много често, че е бавничка.

ние: Вие май не ни разбрахте, трябва ни старата функция точно както си беше понеже за нас работеше перфектно. Ако трябва ни върнете функцията под друго име само и само да можем да я ползваме както беше преди.

те: Изпращаме ви версия в която има добавени две функции, които ви дават raw достъп до данните вие ще можете да смятате каквото ви трябва.

...тук качват новия софтуер, на следващия ден ние го поглеждаме виждаме документацията на новите функции и преценяваме, че ще свършат работа макар и по-куцо отколкото преди и започваме да тестваме.

Тъкмо сме започнали и получаваме писмо:

те: Решихме по друг начин да реализираме функционалността, която ви трябва и двете функции от предишната версия ги махнахме и сега правим трета.

ние: /засега наум/ ааааааааааа, мамка мууууууу, просто върнете старите пет реда код под друго име и get the fuck out of our way!

...В крайна сметка проблемът още не е решен и всеки ден "тръпнем" от очакване какво ли ще ни изненадат. Хубавото е, че от ден на ден зависим все по-малко от техен код и скоро подобни комуникации ще останат само лош спомен. Баста!

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Бачкай с индийски и китайците ще ти се сторят като синеоки бебета.

Написа Георги Иванов на 18-Apr-2009 17:52


Неща ни си китайци, ни с индийци ама никой не ме пита.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Apr-2009 23:30