< HomePage | Снимки
<- Сряда, 17 Юни 2009 | Начална страница | Неделя, 21 Юни 2009 ->
Четвъртък, 18 Юни 2009

Абе пичовете от Мтел, вземете си инструктирайте служителите, защото някой по-малко мързелив "клиент" така ще ви го тури, че ще се чудите отде ви е дошло.

Може ли да влезеш в "бизнес центъра" и да поискаш да получиш договор за новата супер-дупер (ха, ха, ха) услуга и страдащите от тежък brain-damage служители да ти кажат, че не могат да ви дадат договора, защото бил конфиденциален...ама ако го подпишете за две години ще видите голяма далавера.

Как се предполага, че ще стана клиент ако *нямам право* да видя договора. Не ви ли намирисва на оплаквания по разни комисии и благи глоби.

Бахти и злето.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Да, съгласен съм, М-Тел понякога забравят че вече не са монополист, и се държат така като че ли са само те, и са най-великите. Тоест - правят каквото си искат. Наскоро имах (поредната) случка с тях, тук съм писал повече, да не се повтарям - http://wasp.drun.net/wp/2009/04/mtel/

Написа Красимир Казаков (www) на 19-Jun-2009 06:51


Една от най-важните и смешни причини да не ти дават договора е -- да не го откраднеш и да го ползваш за свои си цели (ако имаш подобен вид услуга, например). Поне на мен ми заявиха така от една фирма с която исках да търгувам преди години. Договорът бил предмет на авторско право и се давал за четене само при подписване... Go figure... Е, с въпросната фирма (от ИТ сферата) не търгувах и те и без това отидоха в историята съвсем заслужено.

Отделно е, че човек ако наистина прочете подобни договори, едва ли ще стане клиент, като се имат в предвид всички юридически 'закачки' с малки букви в тия договори.

Написа 66 на 19-Jun-2009 09:03


Причината не е в някаква тайна, а в зле организиран workflow. Печатането на текста на договора е сложено след екрана за попълване на данните на потребителя и затова не могат просто да ти го дадат.

Иначе в договора на практика не пише нищо, защото той се сключва при общи условия. Общите условия, за разлика от договора, могат да бъдат променяни едностранно от оператора и така едностранно да ти се вкарват нови задължения и ограничения без да се иска изричното ти съгласие.

Написа пейо (www) на 21-Jun-2009 14:21