< HomePage | Снимки
<- Декември, 2006 | Начална страница | Февруари, 2007 ->

Архив за месец Януари, 2007

Понеделник, 1 Януари 2007

Обикновенно добрите филми ги оставят за 1-ви януари. Ето например днес с удоволствие изгледах по Нова класиката на Жан Клод Ван Дам - "Двоен удар". Този филм не съм го гледал от много години и въпреки, че го даваха по никое време към три през ноща ме върна във времето на яките екшъни без много приказки.

Боло Йънг рулира между другото.

Едно време лошите си бяха лоши, надути, с гадни мутри и без да мислят за последиците обиждаха жената/брата/приятелката на добрия герой. Разбира се след това с право си понасяха наказанието и гьона им беше спукван от бой... А сега само некви педалски екшънчета ми пробутват. Ето даже Джеймс Бонд щял да става гейски филм, играещият главната роля Крейг Давид (или къв'то там беше) смятал, че това щяло да внесе много интересни черти в характера на героя.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

А жената в филма ще се казва Хуана-Мария-Гълфонса ще е незаконно дете на злия земевладелец Злобльонсио Дьо Демон и ще е разкъсана между любовта си към Бонд и предаността си към баща си. Филма ще се казва "Cry another day"

Написа Пейо (www) на 03-Jan-2007 14:47


Между другото, новият "Бонд" е доста по-добър от предишните хай-тек бози с Броснън :)

Това - за сведение на изпращачите ;)

Написа Вени Марковски (www) на 03-Jan-2007 15:24


Гледах го Казино Рояла ама не съм доволен от него.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Jan-2007 15:40


Еее, мен пък баба Тина ме приспа, иначе му бях хвърлил око. Щях да се върна назад във времето. Спомените за видео-то и превода Allright - Всички вдясно. Priceless :) . Инак, като каза Боло Йънг се сетих и за http://www.imdb.com/title/tt0105592/
След като онзи ден попаднах на OST-то на новия Роки и аз превключих на ретро вълна. Намерих си всички серии (1-6) на торент и ги гледах по време на празничното мързелуване...

Написа Николай (www) на 03-Jan-2007 16:08


Има един, още по-безценен превод:
Филмът "No mercy" беше преведен едно време като "Не, мерси" вместо "Без милост".

Написа Вени Марковски (www) на 03-Jan-2007 16:31


Имам едно въпросче... Къде е правена снимката "Зеленият път"? Предполагам, че е някъде около Пазарджик или по-скоро в родното ми село- Черногорово. Може и да не е там, знам ли :-), но много ме зарадва.

Написа Жана на 04-Jan-2007 13:09


Снимано е между селата Динката и Драгор в посока Драгор.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Jan-2007 14:03


Благодаря. :-)

Написа jana на 08-Jan-2007 10:45


Вторник, 2 Януари 2007

Много мразя мърляшки работи, а в мърляшка работа слагам пълните с грешки логовете на уебсървърите ми. Една от работите ми е да преглеждам логовете. Гадно е, че колкото и да се стараеш постигането на чисти error logs е почти мисия невъзможна, най-често заради идиотите от Майкрософт и идиотите потребляващите бозите им. Колко от вас са виждали заявки за следните файлове?

/_vti_bin/owssvr.dll
/MSOffice/cltreq.asp

Предполагам, всеки който има сайт ги е виждал.

Тези заявки идват от лузери, които имат инсталиран Microsoft Office и Internet Explorer, в който са включили Discuss toolbar (каквото и да е това...). Защо точно са го включили този toolbar един господ знае, но включването му предизвиква тези заявки към всеки сайт, който бива отварян. Абсолютна загуба на трафик, тормоз на сървърите, забавяне браузването и като цяло досада.

Ако все пак да създадете тези файлове, за да не ви се пълнят логовете с глупости, ще останете неприятно изненадани, че това не е всичко. Експлодерта ще реши, че имате инсталирани Microsoft Office Server Extensions (опазил ви господ) и освен двата споменати по-горе файла ще реши че му се ще още и

/_vti_bin/_vti_aut/author.dll
/_vti_bin/shtml.exe/vti_rpc

Когато ми писне да гледам горните заявки към несъществуващи файлове ден след ден, използвам следното, за да ги създам и повече да ми бъркат в очите (вярно, че и в директорията да ги гледам ме нервят, но по-малко :)

cd SITE_ROOT_DIR
mkdir -p MSOffice _vti_bin/shtml.exe/vti_rpc _vti_bin/_vti_aut
touch MSOffice/cltreq.asp _vti_bin/_vti_aut/author.dll

Има естествено и решение с mod_rewrite. Ползвам го, за да описвам всякакви "прилепчиви" връзки, които (отдавна не са|никога не са били) валидни. Направете един празен файл (touch wwwroot/empty.html) и пренасочете заявките към тези файлове с mod_rewrite магия в .htaccess (ако имате FollowSymlinks права за директорията) или в конфигурацията на виртуалният хост:

RewriteEngine on
RewriteRule ^_vti_bin /home/gf/wwwroot/empty.html [L]
RewriteRule ^MSOffice /home/gf/wwwroot/empty.html [L]
RewriteRule ^notexisting/dir/file /home/gf/wwwroot/empty.html [L]

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Мхехе. Явно днес ни е ден. Преди половин час изнервен от абсолютно същото, след като се наложи да гледам error_log тръгнах да решавам и аз проблема ...

Написа Н.Пепелишев (www) на 04-Jan-2007 12:29


По-лесно е.

RewriteEngine On
RewriteLog logs/rewrite.log
RewriteLogLevel 3
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*) /servernotfound.php?%{QUERY_STRING} [L]


Това е много приятен хак, който прихваща невалидни рекуести и вместо да върне 404 ги препраща (302) към скрипт (който пази POST/GET на всичкото отгоре: стандартен 404 има достъп само до бисквити/сесийни vars) и после можеш да правиш какво ли не. Системата за търсене php.net/whatyouwant прави горе-долу това. 0days си изпяват цялата песен като страничен резултат.

Написа Име * на 06-Jan-2007 18:16


Хм. Първо mod_rewrite товари сървера допълнително и ми изглежда малко overkill да се ползва само за това. Освен това някак си не ми става ясно как пазят от 0days точно тези правила, който си дал - проверка дали съществува файл или директория?

Написа Н.Пепелишев на 07-Jan-2007 09:48


Всеки преценява сам за себе си - при мен не се наблюдава предположеното "товарене", нито rewrite се ползва "само за това". Никъде не споменавам, че даденият пример предпазва от нещо, а че разни malware програми решават, че има такъв файл/директория и съответно се опитват да ги атакуват. И всъщност целта при мен не е толкова чист лог файл, а wildcard подобно на някой DNS решения. Ако си девелопър и имаш вземане даване с голям на брой affiliates можеш да видиш бързо ползите. Видя ми се нелогично да се описват "прилепчиви" връзки ред по ред, затова написах този коментар. Още един път - всеки сам решава какво и как да го прави.

Написа Име * на 07-Jan-2007 12:56


Съгласен напълно. За *.domain.com и аз го ползвам на някои машини след обявяването на * в DNS-а. На мен даже не ми е интересно да логвам подобни заявки - само ми хабят дисковото пространство.
Според опита ми разните (web) черволяци не проверяват първо какво има, a директно изстрелват кода на експлойта в повечето случаи. Честно казано това също ми е безинтересно да го логвам, доколкото не е целенасочена атака, а някакви wild scans. Погледни mod_security btw, там е интересно в тази насока.

Написа Н.Пепелишев на 07-Jan-2007 19:34


/home/gf/wwwroot в моя пример може да се замени с %{DOCUMENT_ROOT}

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jan-2007 10:52


abe hora, towa s modrewrite e da si syzdadesh problem ot nishtoto, tozi regexp koito se proveriawa wyw wseki fail koito se zaiaviava, ne stranica a fail, e goliama dyrvotia, niakade okolo hiliada pyti e po bavno ot towa webservera da izpishe greshkata v errlog, da ne govorim che towa se sreshta pri edin ot 100 usera........ a regexpa kakto kazah se obrabotwa za wsiaka zaiavka

i pone ot malko gramotnost slozete go v virtual host direktiwata a ne v htaccess, shtoto taka navsichkoto otgore ne samo se izpylniawa ami i triabwa da se kompilira za wseki zaiaven fail.......

Написа eclipse на 22-Aug-2007 21:18


Сряда, 3 Януари 2007

Писна ми от Gaim и неговата несъществуваща и/или бъгава SPAM защита. Gaim-а ми беше настроен да получавам съобщения само от потребители в листата ми, не искам и ауторизация за добавянето ми в техните. Обаче първо тези настройки не работят, защото получавам камара руски спам под формата на Authorization requests и второ всеки път настройките се губят, та се налага да ходя в Privacy и да ги цъкам отново (не че има ефект от това). Ползвах Gaim 1.5 и 2.0неква_бета.

Докато не намеря решение се връщам на добрият стар Sim, който се оказа че в момента работи чудесно.

[ Коментари: 17 ]
Коментари

sim, напоследък става все по-добър:)
откакто и оправиха бъга относно shortcut-ите, и вече работят, дори и компилиран без kde, работи бързо и завидно добре:)

gaim, с какво привлича?

Написа july на 04-Jan-2007 12:55


Забравил съм вече, затова си записвам :)

http://georgi.unixsol.org/diary/archive.php/2006-03-30

Май с нищо не ме е привлякъл, освен че Sim-а се е дънил и е запълнил ниша.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Jan-2007 13:09


всъщност струва ми се че сима няма да те отърве. Тоя руски спам завладява направо света. Явно гледат че пишем на кирилица и го пращат. Аз в къщи ползвам и двата и пак ме заливат със спам.

Написа kill_u (www) на 04-Jan-2007 13:09


SIM управлява. Бъговете му бяха изчистени отдавна. Btw. aз по ICQ спам не съм получавал...от години.

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 04-Jan-2007 13:34


Спама намалява дoста когато се изключи опцията "Alow others to view my online status from the web"(ака WebAware). Според мен обикалят по страниците на ICQ и спамят който е в момента на линия. Ползвам Миранда и там се намира в Options/Network/ICQ - Privacy.

Написа Антон Тодоров на 04-Jan-2007 15:25


Това никога не съм го включвал.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Jan-2007 15:28


Мен също постоянно ме спамят руснаци в jabber.ru и в Yahoo, но не се отказвам от Gaim ;)

Написа cybercrackerbg (www) на 04-Jan-2007 18:39


Ползвам sim на работа, а в къщи - kopete и нямам никакви проблеми със спам:)

Написа Мартин Стоянов (www) на 04-Jan-2007 19:25


всъщност на мене gaim-а ми стои и грозно на всичкото отгоре. sim си звучи и изглежда по-добре. аз имам малко над 100 контакта и горе долу е нормално спама да е почти нулев, въпреки, че почти денонощно съм онлайн.

Написа stoilov (www) на 04-Jan-2007 19:25


Аз мисля че не е от ICQ клиента, а че страдат предимно по-малките номера. Което е разбираемо де, все пак листите на спамерите не са бездънни.

Написа gabo (www) на 04-Jan-2007 21:12


А защо не използваш някой хубав Джабър клиент и транспорт към ICQ/MSN/Yahoo или каквото там ти трябва?

Написа Лъчо (www) на 04-Jan-2007 22:20


Не ми се занимава да търся и да изучавам нови програми за нещо толкова елементарно като IM. А да качвам Jabber клиент, за да ползвам само ICQ ми се струва не особено оптимално.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Jan-2007 01:03


О, не знаех, че използваш *само* ICQ. Прощавай.

Написа Лъчо (www) на 05-Jan-2007 08:53


Ако беше с Windows щях да ти препоръчам qip.ru ;)

Написа MacTeP (www) на 05-Jan-2007 09:49


С две ръце гласувам за Gaim 2.0.0beta5 -> железен - спам никога не съм получавал, нито на джабера, не знам какво правите та така ви спамят. Може би защото съм изтрил всичкото инфо за номера си освен самия номер, така не се показваш почти в никой сърч... не знам, но Гайма определено е най-доброто според мен.

Написа Ивайло на 05-Jan-2007 09:58


"А защо не използваш някой хубав Джабър клиент... "

Sim подържа jabber. Ползвам него и за icq и за jabber клиент.

Написа Божо на 05-Jan-2007 12:05


gaim-2.0.0beta5 (вкл. Gaim-Encryption-3.0beta7)
Accounts->UIN(AIM/ICQ)->Set Privacy Options...
размаркирваш `Web aware (enabling this will cause you to receive SPAM) и онлайн статусът ти изчезва от http://wwp.icq.com/YourUIN
Съответно с това спират да те тровят пидиругите със спамботовете си.

Колкото до SIM: добър е, но нещо ме беше накарало преди около година да спра да го използвам и мисля това беше някакво трошене във форматирането. Освен това на ICQ профила не успявах да запазя настройките за Hide IP и подобни и го зарязах в следващия момент.

Написа krassyo (www) на 08-Jan-2007 15:25


Четвъртък, 4 Януари 2007

Припомних си времета на писане на адски шел скриптовете за сваляне на огромно количество информация от разнообразни сайтове. Такива скриптове обикновенно са write only, защото се нахвърлят набързо, ползвам невероятна микстура от perl, shell, sed, awk и подобни и след еднократното им използване обикновено биват забравени, изтрити или загубени.

Петък, 5 Януари 2007

Ай ша ти е.. и XML-а, SimpleXML парсер и подобни дивотии. Я за по-лесно вместо да мъкна цял xml parser за едно дребно нещо където съм принуден да работя с XML, ще взема да изполвам ей тази грозотия която стъкмих набързо и работи достатъчно добре в случая:

function pseudo_xml_parse($data) {
  $res = array(); $id = 0;
  foreach ($data as $line) { /* "Parse" XML ;) */
    if (ereg("<([a-zA-Z]+)>([А-Яа-я:0-9a-zA-Z, \./]+)</([a-zA-Z]+)>", $line, $regs)) { /* Values */
      if (isset($res[$id][$regs[1]])) $id++;
      $res[$id][$regs[1]] = $regs[2];
    } else if (ereg("<([a-zA-Z]+)/>", $line, $regs)) { /* Booleans */
      if (isset($res[$id][$regs[1]])) $id++;
      $res[$id]["values"][$regs[1]] = $regs[1];
    } else if (ereg("<([a-zA-Z]+) ([a-zA-Z \"=]+)/>", $line, $regs)) { /* Messages */
      if (isset($res[$id][$regs[1]])) $id++;
      $res[$id]["values"][$regs[1]] = $regs[2];
    }
  }
  if (!$id) { /* If there is only one record, copy data do $res */
    $res = $res[0];
    $res[0] = $res;
  }
  return $res;
}

Не отговарям за вредите причинени от опитите за прочит на този код ;)

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Да, не е лесен за четене. Трябвало е да ползваш perl регулярни изрази, за да е очевиден ;-)

Написа Пейо (www) на 09-Jan-2007 09:33


Е в случая е се тая :) Между другото когато е highlight-нат кода си се чете добре, а в сравнение със SimpleXML парсер направо си е красота.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jan-2007 09:37


Абе прав си ама за нещо малко по сложно(примерно nested elements), SimpleXML-а си има своите глезотийки, които могат да те прилъжат да използваш въпросното разширение вместо да връткаш измежду многопространствени(ей колко сложни думи съм знаел) масиви.

Написа Георги Соколов (www) на 09-Jan-2007 10:03


Чорбаджийски, само мързелив некадърник може да напише подобна идиотщина!
Парсерите не са да ги гледаш като изтребител. Като си толква прост, че дори не можеш да ги ползваш, поне не публикувай дивотиите си публично, да ти се смеят хората.

Написа инж. Дончев на 11-Jan-2007 19:15


Как беше приказката, пет минути срам после цял живот инжинер. Честито ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Jan-2007 19:51


Разсмя ме, честно :)
Приказката е:
5 минути да напишеш някоя дивотия плюс глупава гордост от дивотията - цял живот в кеша на Google и в смеха на хората :)

Ще те давам за пример, това горе си е уникално малоумно решение! Ще си го взема и запазя като един от най-ярките бисери в ИТ-то в България! И в твоя чест с удоволствие ще спазя Creative Commons License-то; няма да пропусна да те споменавам като автора му, бъди спокоен :)

Написа инж. Дончев на 11-Jan-2007 21:19


Щом те радва, ползвай с радост, пази и разпространявай инженере. Не успях да разбера, коя част от "псевдо_xxxx", "грозотия" и "частно решение, работещо в случая" не разбра, та рипаш все едно съм написал, че туй парче код е госпъл.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Jan-2007 07:50


@инж. Дончев >"... само мързелив некадърник може да напише подобна идиотщина!..."

Бе то мързеливите некадърници обикновено гледат да ползват готови решения, независимо колко ще утежнят нещата, а не да се мъчат да ги опростят, ама както и да е.

Написа Божо на 12-Jan-2007 15:09


Наистина ли ти беше по-лесно да напишеш това, отколкото да се пребориш с един парсър?
Това си е мазохизъм ако питаш мене...

Написа xpucmo на 31-Jan-2007 09:37


Не съм се борил с парсъра, просто не мога да приема да ползвам нещо което е 100K (и 10 да е, все тая) при условие, че десет реда ми вършат същата работа в случая.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Jan-2007 10:29


Събота, 6 Януари 2007

Случайно се загледах в турнир по покер по Евроспорт и съм приятно изненадан, колко интересно беше. И преди съм виждал, че излъчват подобни турнири, но без превод не успявах да стопля какво всъщност се случва.

Добавям си покера към нещата, които гледам с интерес.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Здрваей,
хвърли един поглед на сайта. Асоциацията може да ти помогне доста да станеш добър играч. Редовно организираме безплатни турнири за членовете си, а за да получаваш новините по мейл е нужно просто да се регистрираш във форума ни.

Написа Георги (www) на 08-Feb-2007 04:14


Неделя, 7 Януари 2007

Писна ми от разните събирачи на линовеке (дето за по-кратко им викам цървулковци) и изтормозих СитиТВ да сложат кода, който съм им пратил преди повече от месец, за сайта им. С тази лееека промяна ще се попречи на гореспоменаните носители на кожени обувки на голо да спрат на крадат линковете за излъчванията и да ми се бият в гърдите какво толкова предлагали.

С чужда пита помен ще правите, а? Айде давайте валидни линкове сега ако можете...

Понеделник, 8 Януари 2007

Хубаво си мислех да работя ама не предвидих рожденият ден на Точков. Вместо да работим се насмукахме и се прибрах рано-рано с натежала глава.

Вторник, 9 Януари 2007

Съвсем забравих, ЧРД на Дневника! Три години не са малко, за толкова време човек може да стане човек ;) Статистиката за 2006-та:
- Изписани 4947 реда
- Изписани 10107 думи
- Изписани 268579 символа
- Публикувани 1928 коментара
- Публикувани 127 снимки
- Една камара изхабен трафик
- Много правописни грешки ;) /ама намаляват/

Трите най-коментирани писания:
1. Битки по магистралата
2. 24-ти май - денят на кирилицата
3. Препоръки за избор на местна ЛАН-ка

Трите най-дълги писания:
1. Статистика за имената
2. Първи април, ден на шегата
3. Re: Computerworld (инвдем)

Още не ми е писнало да пиша.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Да ти е честит и да не ти писва :-)

Написа yovko (www) на 09-Jan-2007 12:00


Честит Рожден Ден, дневниче на Жоро. Пожелавам на теб както и на собственика ти здраве, дълъг живот и да сте все така забавни и иформативни!

Написа krassyo (www) на 09-Jan-2007 14:06


Сряда, 10 Януари 2007

Sponge Bob е първият филм, който гледам с HDTV (720p) качество и честно казано можеше да мина и без 2.7Gb download, но реших да видя това чудо HDTV-то дали има почва при мен.

Засега спокойно мога да заключа, че няма тъй като нито телевизора ми е готов (32" нормален), нито компютъра (AMD 64 3100+), нито пък имам желание да ги подготвям HDTV ще тествам пак след година-две.

Иначе анимацията за Сюнгера е забавна и ще трябва да издиря сериите.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

your PC is just fine CPU wise. All you need is a nice Nvidia card with the ugly closed source drivers to off load the XvMC and you will be all set.
I am watching 1080i/p with similar CPU - top shows 80-90% idle.
TV gotta go though :)

Написа xen на 15-Jan-2007 21:50


Четвъртък, 11 Януари 2007

Илюзионистът (The Illusionist) с Едуард Нортън е приятен филм с леко неочакван край (абе очакван си беше), който си заслужава да се гледа въпреки конската физиономия на любимата на Нортън. Триковете, които показва са като за телевизия но пък филма е увлекателен и ако не заспите и успеете да устискате до края ще се усмихвате гарантирано.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Тъкмо се чудех дали да го гледам.

Написа borj (www) на 16-Jan-2007 07:45


Тъкмо се чудех дали и други са заспивали по време на филма. Така и не стигнах до края му, но доста хора ми препоръчаха да го изгледам та вече се замислям.

Написа Стоилов (www) на 17-Jan-2007 14:20


Да заспим ли!?Моля?
Филма е страхотен!Рядко правят такива филми напоследък...
Вълнуващ,увлекателен,мисте риозен,интригуващ и интересен..А края наистина е много хубав,оптимистичен..
Като цяло филма е изпълнен с красота!
Няма как да пренебрегнем и ролята на Едуард Нортън,който е един от най-талантливите артисти на нашето време!
Приятно гледане на тези,които още се чудят дали да гледат..

Написа Хриси на 04-Feb-2007 19:53


Петък, 12 Януари 2007

Заплеснах се да гледам речта на Стив Джобс на MacWorld 2007. Интересно представяне прави, само дето продуктите не ме кефят особено. Скъпарско STB и още по-скъпарски телефон без нищо ново в него. И все се хвалят, че преоткрили не знам кво си.

С тия затворени платформи, скоро ще се върнат във времената на Apple III. Помните ли го? Малко хора го помнят, там пак имаше "преоткриване" и затваряне на архитектура в стил Джобс и затова стана символ на грандиозен провал.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Мен пък телефончето ми хареса, поне на пръв поглед (особено откъм дизайн). Но първоначалния ентусиазъм ми се поохлади в последствие като почнаха да излизат разни новини, че за third party software нямало да се класираме и т.н. То и без това скоро няма да дойде в България, а и цената ще му е непосилна за мен, но ще наблюдаваме как ще се развият нещата.

Написа Николай (www) на 15-Jan-2007 21:18


На пръв поглед става, обаче като прецених +- не ми се връзва никак на плюса :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Jan-2007 21:33


На мен телефона ми харесва.И като вънщност и като функционалност и не мисля че е толкова скъп:)

Написа Йорданов на 15-Jan-2007 21:43


При условие че си Apple фен с това Safari (най-добрият браузер друг път) няма начин да не ти хареса :) Ти си целевата група така да се каже.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Jan-2007 21:48


http://www.umlo.com/show.php?ref=138

Написа freax на 16-Jan-2007 07:06


Ако намеците за Safari и целевата група са отправени към мен о.к. Да определено съм фен на Епъл, но винаги съм използвал Огнената лисица. Powerbook-a с който работя е страхотна машина и само които не е работил с такова нещо не знае за какво става на въпрос.Не се възприемам като целева група телефона наистина ми харесва.Мисля че проявяваш некоректност и неуважение към чуждото мнение и вкус(явно комунизма още не си е отишъл в тази държава).
Не се занимавам професионално с компютри но ми се струва че понякога се надценявате,защото да твърдим че имаме големи специалисти, а по скромното ми мнение сме държава 1000 години назад в IT бранжа понякога ме забавлява.
Иначе дневника ми харесва(извиниме за малко острите думи) и от време на време го посещаваж.

Написа Йорданов на 16-Jan-2007 15:31


Изобщо не съм искал да те обидя или да обиждам избора ти. Да се спори за вкусове е напълно безсмислено.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jan-2007 16:11


Събота, 13 Януари 2007

За втора поредна събота откривам нов спорт излъчван по Евроспорт, който се зарибявам да гледам. Този път попаднах на darts и някакво световно първенство. Участниците са зле изглеждащи чичковци и лелки обаче как хвърлят тези стрелички страх може да те хване.

Така като ги гледа човек остава с впечатление, че не е много трудно да уцелиш мишената, но при моите опити съм се провалял с гръм/трясък и белези по стената оставени от стрелички (добре де дартс).

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Как не сме те зарибили с този спорт досега... То всеки начинаещ хвърля с краката си. Аз бях начело. Сега е горе-долу по-добре... Гадното е, че играят на 501, а игри от този тип са тъпички. За съжаление, би им било доста трудно на неелектронен дартс като този да играят Cricket, който е къде-къде по-забавен и не е толкова до точност, колкото до тактика...

Иначе и двата финала на световното по дартс бяха драматични, особено при мъжете, където Nixon обърна играта при 6:0 сета в полза на опонента му Adams на 6:6 и се бори за титлата. И докато Adams от 14 години се блъска на световното за титлата, на Nixon това си беше първо участие на състезание от такъв ранг. Макар да загуби, успя да събере погледите на всички. Коментаторът също имаше няколко готини изцепки от типа на "Цялата земя не може да побере всички фалове, които Nixon направи тази вечер" или "Младежът, който спечели тази игра, ще стане най-възрастният световен шампион по дартс досега". :)

Написа Валери Дачев (www) на 16-Jan-2007 06:56


обаче шампиона-шампиона!!!
http://www.chessbase.com/news/2005/kosteniuk07.jpg
Andy Fordham-150 кила и пие около 25 бири на ден!
бачето просто е ненадминат!малко е в болница сега но до лятото ще влезе пак в игра!

Написа cow and chicken на 17-Jan-2007 06:50


Неделя, 14 Януари 2007

След три неуспешни опита да наглася субтитрите на Wayne's World, днес намерих оправени (някой си е поиграл, благодаря) и гледах филма. Не мога да кажа, че ми хареса. Започва интересно и има потенциал да е шантава комедия ама Майк Майерс явно не отбира от тънката граница между смешното и глупостите и след първите десет минути филма толкова яко затъпява, че се чудиш дали да продължаваш да го гледаш или да си пуснеш AVN Awards Show 2006 ;-)

Втората част, определено ще я пратя в Trash-а, язък за изхабения трафик.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Като става дума за филми се сещам за един, който гледах скоро - Pursuit of Happiness с Will Smith и малкия му син. Не е комедия, но определено и хубав филм.

Написа iassen на 16-Jan-2007 08:46


Wayne's World-бати американската тъпня!

Написа cow and chicken на 17-Jan-2007 06:43


@Ясен: Всъщност филмът е Pursuit of Happyness и се набляга на правописа, защто имаше един момент във филма, където героят на Уил Смит обясни защо и как се пише happiness. Умишлено вмъкната грешка. Филмът наистина е добър.
"Пролет, лято, есен, зима и пак пролет" също е много добър. Има го по торентите на 3cd-та. Страхотно качество.

Написа Стоилов (www) на 17-Jan-2007 14:29


Понеделник, 15 Януари 2007

Подозирам арабите от Графа в участие в заговор за отравянето ми. Незнам к`во беше това суджу-муджо обаче прекарах половин ден седейки на трона, гушнал леген и говорейки му като едновременно с това....../не е за разправяне/.

Ебаф мааму, чак към три следобед ми просветна и успях да изпълзя от вкъщи, ни жив, ни умрял, обезводнен и с две кила надолу.

Доста отдавна беше последния път, когато се натравях толкова злобно. Тогава участие взе някакво кебапче купено от пазара в Пазарджик и резултата от изяждането му беше подобен на това дето ми се случи днес. След тогавашната случка дълго време не пипвах нищо, което се купува от улицата за ядене, а на кебапчета още гледам с недоверие.

Ще приема, че днешната случка идва да ми подскаже, че е време пак да спра яденето на junk food и когато ми се прияде нещо на крак, да не ме мързи да ида до Subway въпреки нехуманните им цени.

[ Коментари: 21 ]
Коментари

Къде по-точно на Графа, само не казвай на пресечката с Алабин, че преди около час изядох нещо купувано оттам и ако причината за твоето приключение наистина е била в храната, ме чака тежка нощна смяна :)

Написа Николай (www) на 15-Jan-2007 22:12


Не, срещу попа.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jan-2007 07:52


SUBWAY rules!

Написа iassen на 16-Jan-2007 08:42


Аз пък си мислех, че термина junk food е измислен точно за такива като Subway... Гледай примерно Super Size Me (http://www.imdb.com/title/tt0390521/) за една кратка реклама. що не пробваш Vegie Home-а на Патриарха, близо до Попа...

Написа Марто (www) на 16-Jan-2007 10:29


Ааа Subway изобщо не е Junkfood, ще ме извиняваш :) Термина е измислен за McDonalds и другите подобни бози.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jan-2007 10:50


http://en.wikipedia.org/wiki/Junkfood

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jan-2007 10:50


И какво точно не му е Junk-а на Subway? :) Все същите готови съставки, натъпкани в старо нестоплено хлебче.

Написа Ирина Марудина (www) на 16-Jan-2007 11:41


Мързелът ми спаси живота. Вчера цял ден си мислех да се разходя до арабетата за едно суджу, но ме домързя и си напазарувах от магазина. Често ли ти се случват такива неща, че и аз обичам да се прехранвам на същото място ;-)

Написа Комитата (www) на 16-Jan-2007 16:07


Досега не ми се беше случвало, макар че дълго време ги ям тези сандвичи. Уцелил съм нещо кофти момент.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jan-2007 16:12


Цитат на Георги Чорбаджийски
"а на кебапчета още гледам с недоверие."

Айде, айде, цяла България многократно те видя в крадената (от кой ли не) снимка как нагъваш кебапчета, изобщо не личеше да е с недоверие :)

Написа gabo (www) на 16-Jan-2007 16:59


Ама знаех си че това ще кажеш :) Вчера като пишех за кебапчета и след това ми мина през главата, че с оня снимка съм в издънка.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jan-2007 17:06


А, тези на Попа не ги тача нещо аз. Само веднъж си взех нещо оттам и повече не повторих. В това Subway не знам как стоят нещата. А това за кебапчетата снощи съм го пропуснал явно от притеснение, но сега доста ме разсмя, вярно. То с тази прословута снимка. Сега очакваме публикуване и от някой евровестник, примерно The Sun, които да илюстрират как се препитават тъмните балкански субекти :)

Написа Николай (www) на 16-Jan-2007 18:48


пффффф...subway си е същия junk food като m`cdonalds!
по-добре се изрежи едно яко в dunkin donuts 12 доната за 10 кинта!струва си!

Написа cow and chicken на 17-Jan-2007 06:40


Никога няма да дам 10 кинта за тия гадости.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Jan-2007 07:46


hahah da. последния път когато ядох донъти щях да ги върна още преди да съм излязал. много са зле

Написа proff на 17-Jan-2007 13:19


еми почвам да отдавам омразата ви към мойте донатс на лош вкус и неправилен подбор!лично аз мога да живея на донатс,ама не и на събуей.
но като цяло 3 бири,6 филии хляб и шкембе чорба си е ултимативната закуска!

Написа cow and chicken на 18-Jan-2007 05:07


Кофти тръпка... и аз имах подобно преживяване, след което оглеждам обстановката преди да си купя от улицата...

Написа Ники на 18-Jan-2007 09:28


Донътс са.... няма да коментирам. Посочвам само обратнопропорционалните размери на чашите с горещ шоколад и цените им съответно.
Хъм.

Написа Eneya (www) на 18-Jan-2007 12:27


Жоре, не можа ли да разбереш, че бързата закуска си е точно бърза закуска - ядеш и бягаш бързо. :-) Не може никой да ме убеди, че в големите "вериги" не ползват шибания монатриев глутамат за подобряване на вкуса. Не ви знам разни събуеи, арабски кебапчийници, ама навсякъде по света гледат да преебат бедния клиент. Ако не се прибереш вкъщи да ядеш истинска храна, или ще намериш косъмче в майонезата, или смотаната мастия ще вземе хлебчето със същите ръце дето си е бърсала шундата преди малко в тоалетната, а в най-добрия случай е пипала "само" парите. Има вероятност пържолката да намирисва, щото е от 2-3 дни, евтините кренвирши "от месо" са поостаряли и вече по никой начин да разбереш какво ядеш. Но може и хлебчето да е започнало да мухлясва, ама това са антибиотици! :-)

Написа Коко на 18-Jan-2007 19:17


еми батка,като се прибереш в къщи,да не одрежеш мръвка от прасето в кочината и да откъснеш зарзават от градината...
пак ще ядеш продукти с неизяснен произход и състав,само дето ще си наясно с начина им на приготовление.
май най сигурно е да се кара на трева,греяна ракия и варени яйца!ама така ще земем да живеем до 120 години и страшно ще натоварим държавата с пенсии...

Написа cow and chicken на 18-Jan-2007 22:25


Абе,май докато не се натровим хубаво няма да си вземем поука,а и храната ,която консумираме не се знае какъв произход има .То в БГ старо месо от Ирландия на Коледа разпродадоха на народа ,а още умрели нема..а защо ли интересно??? ....май сме свикнали да ядем такива "лайна" и за т'ва организмите ни са привикнали със разваленото и ферментирало...хах Т'ва се отнася само за някои хора де!!

Написа Socre на 12-Apr-2007 11:29


Вторник, 16 Януари 2007

Никога не съм си мислел, че може да има хора, които при изпратена парола на е-мейла им, десет пъти я въвеждат грешно, пишат trouble ticket на който им се отговаря да си вземат паролата от пощата, защото я бъркат, и те да продължават да я въвеждат грешно.

Добре де, какъв е смисъла да преписваш 8 случайни символа, които представляват паролата вместо да направиш copy+paste, при който задължително ще избегнеш глупостите, които можеш да направиш като например да пишеш O (главна буква О) вместо 0 (нула), 1 (едно) вместо I (главна буква i) и подобни?

Copy+paste не се ли учи в курсовете за ЕЛЕМЕНТАРНА компютърна грамотност? Ако не се учи, то ТРЯБВА да се учи. А ако не сте ходили на такива курсове, ако обичате идете. Дано ви научат и да не ползвате Internet Explorer...

Понеже е досадно да провеждаш разговора от абзац едно по три пъти на седмица, пипнах малко генерацията на пароли и вече тези символи (Ilo01) не се ползват. От както направих тази промяна, досега никой е се е оплакал, че изпратената му парола"не става" :-)

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Аз правя същото, с малко повече символи, които да не се използват когато се генерира image verification, където B може да се сбърка с 8 и т.н.

Написа Георги Тодоров на 19-Jan-2007 12:57


Не се чудете, не е смешно. Понеже остарявам, случва ми се да ползвам услугата "забравена парола", а понякога само и само да видя как го прави конкуренцията. :-D

Често системата е направена адски тъпо - пратена е паролата, а накрая има празен интервал.

1a2w3e4r

И когато цъкнеш два пъти, за да маркираш целия текст, интервалчето също се маркира. И като я пейстнеш, викаш - дееее&а и дебилите, грешна парола са ми пратили. :-D

Лично на мен не ми се е случвало да го правя, но съм присъствал на такива случаи и то няколко.

Написа Коко на 19-Jan-2007 14:02


На страшно много неща го пращат с празно място и е МНОГО изнервящо, защото аз пароли мразя да пиша и помня и редовно си ползвам copy+paste.

Написа MacTeP (www) на 19-Jan-2007 17:09


Сряда, 17 Януари 2007

Отделихме рутера за доставчиците ползващи IPTV от машината, обслужваща демо излъчванията и излъчванията за клиентите на сайтовете на Сити, ТравълТВ и т.н. като резултат беше доста положителен. Новата машина се държи супер стабилно, без замисляне "влачи" трафика и е със >75% idle.

Интересно освен phree-тата има ли законна услуга в България, която прави толкова трафик постоянно?

Както казва Мариян - "Гепи батко тия седемстоттин мегабита :-)"

700 Mbit/s traffic

[ Коментари: 5 ]
Коментари

А имаш ли представа защо от време на време, като гледам телевизия през iptv.bg, 'паузира' и след 1-2 секунди тръгва отново? А връзката ми е добра и нямам загуба на пакети, при това гледам с ниско качество.

ISP: Трафик Нет, OS: OSX, player: VLC 0.8.6

Написа doni на 19-Jan-2007 13:09


Божа работа, увеличи си малко кеша на плеъра, че на VLCто е само 1.2 секунди което при всяко "кихане" на мрежата може да предизвиква подобни проблеми.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Jan-2007 13:12


Интересното е, че телевизиите които представляват по-голям интерес за мен и мой познати не са платени. Докато са платени телевизии като : "Balkanika" , "Европа" , "ФЕН" , "Фолклор" , "Родина" , "Вяра" и тн :)

Написа Илия Сотиров на 22-Jan-2007 18:07


Не дърпай дявола за опашката па и ти :))))

Написа Николай (www) на 22-Jan-2007 18:44


И аз съм в кюпа на тия 700 мегабита. По цял следобед като няма хора при мене се точи телевизия.

Написа Александър Панов (www) на 25-Jan-2007 14:50


Четвъртък, 18 Януари 2007

Търся лек за захапване от вътрешната страна на бузата. От тези захапвания дето се осъществяват докато дъвчеш нещо усилено и от алчнотия се ухапваш. Едното ухапване не е проблем, проблем е че след това се подува и започваш да се ухапваш при всяко ядене по два-три пъти.

Бррр гадост!

[ Коментари: 14 ]
Коментари

Има много лесен лек. Взимаш храната (баничка, боза, сандвич и пр.) Слагаш ги в блендера, ако са сухи - добавяш малко сокче, водичка или друга течност, бъркаш и след това със сламка доволно изсмукваш храната. Гарантирано няма да си захапваш бузата ;) (преди няколко дни и аз така самопострадах, добре че имах ракия за дезинфекция под ръка)

Написа gabo (www) на 19-Jan-2007 13:53


1. За лакомията лек няма.
2. Много са ти криви зъбите, иди на зъболекар.
И аз се каня, че и аз се захпвам, ама на.... :-D

Написа Коко на 19-Jan-2007 13:58


Жоро, точно в момента страдам и аз от подобно захапване.
Ще чакаме някой да каже лек за облекчаване на проблема.

Поздрави
Станиш

Написа Stanish на 19-Jan-2007 15:23


Жъбуркане с ракия!

Написа Alex (www) на 19-Jan-2007 15:34


оперативната намеса е най-добрият вариянт в случая!
взимаш един чук и млатиш по устата докато отвикне да хапе!

Написа cow and chicken на 19-Jan-2007 15:55


габо,един приятел му изпаднаха всичките зъби но страшно му се ядеха пържоли,та си ги правеше на блендъра с бира...според мен беше отврът на вкус

Написа cow and chicken на 19-Jan-2007 15:57


Отиваш в аптеката и си купуваш SANDRIN 25ml (към 2-3 лв). По принцип е при възпаление на лигавицата на устата и лош дъх, както и при възпаление на гърлото. Билков екстракт, ментол, етанол и т.н. (ще си прочетеш). Сега, как се ползва в твоя случай (лично изпитано):
Капваш няколко капки на плоско-сплескано памуче така, че да омокри едната повърхност на памучето. След това слагаш напоеното памуче върху прехапаното. ШЕ БОЛИ И ПАРИ! Държиш колкото може по-дълго (5-10 мин)! Не е проблем, ако памучето пусне и глътнеш, не е отровно - по принцип се пие разтворени 10 капки в 100 мл вода :)
След като махнеш памучето мястото ще е леко като след зъболекарска упойка. След време "изгореното" прехапано ще си хване нещо като лигава кожа, която се отлепва лека полека. Проблемът с прехапването в устата е, че не ще да мине сам`о, поне не лесно. Та тази процедура с памучето я правиш няколко пъти "при първите симптоми и скоро след тях", след това само ако усетиш, че при ядене прехапаното боли.
И прехапаното ще си спадне лека-полека.
Успех!

Написа Георги Талев на 19-Jan-2007 19:24


Сода бре, сода за хляб. Слагаш малко сода отвътре на бузата/устната, каквото там и гледаш да се задържи колкото може повече. Тя тръгва да се разтваря, ама лошо няма - гълташ си я, таман стомашни киселини няма да имаш :) Така веднъж-дваж на ден и за нула време е минало. Ако е малко ухапаното, даже само веднъж стига. Бързо заздравява. Някой химик да го обясни, не знам защо, ама действа.
Като малък само така ме лекуваха от нахапвания от дъвки и други детски разни лакомства.

Написа Ясен Праматаров (www) на 19-Jan-2007 21:50


Днес сме неделя. По мои сметки, захапаното вече трябва да си е минало самичко, без чужда намеса. :-)
Ако става дума за т.нар. "афта", тогава отиваш на зъболекар и те маже с някакви екстри. Минава също за ден-два. Без мазане може да се проточи седмица.

Написа Коко на 21-Jan-2007 11:43


Прави си Коко, мина :) Като не се захапвах два дни и се оправи.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Jan-2007 14:42


Разбъркай прополис и спирт и се нажабури.

Написа Д Атанасов (www) на 22-Jan-2007 18:19


Дъвчи по-бавно и внимателно. И го карай на супички, докато мине поне донякъде ;)
И намали малко лакомията ;)

Написа Eneya (www) на 23-Jan-2007 10:37


OFF TOPIC

Абе тва зеленото как го издържате?

Написа Филип (www) на 26-Jan-2007 17:01


ПИрфектно е, най-добрият цвят за четене.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Jan-2007 20:04


Петък, 19 Януари 2007

Научил съм наизуст двата пътя до Казанлък и когато пътувам ми е супер заспало. Търся си кола с автопилот или още по-добре шофьор, за да мога да си дремна на спокойствие.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Ето за кола с автопилот:

http://www.engadget.com/2005/08/27/gm-will-launch-self-driving-car-in-2008/

:)

Написа Илия на 27-Jan-2007 08:58


Аз пък да ви покажа една друга много удобна екстра разработвана от BMW:

http://www.youtube.com/watch?v=aRJ3DLyDCb0

Написа freax на 27-Jan-2007 10:32


Събота, 20 Януари 2007

Преоткрих YouTube като чудесен начин за безмислено хабене на трафик и време прекарвано в гледане на клипове от Beavis and Butthead, Family Guy и Top Gear.

Качеството на клиповете е трагично, но пък човек не винаги иска качество. Понякога просто ти се ще да погледаш нещо забавно.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Аз пък нещо не съм му фен на YouTube... последните 3-4 пъти като влизах с много голяма мъка намерих 2-3 клипчета които да ми харесат. Лично аз предпчитам v-box. Там, като свикне човек да пропуска тъпите клипчета на дечица и пораснали дечица, които правят маймунджалъци и простотии и си мислят че са интересни могат да се видят доста свежни неща.

Написа MacTeP (www) на 27-Jan-2007 07:55


Неделя, 21 Януари 2007

Да не пропуснете новият Top Gear започващ точно една седмица от днес. Знам, че аз няма да го пропусна!

И бързо оздравяване на Хамстера, че няма да има с кой да се майтапят толкова много Captain Slow и JC.

Понеделник, 22 Януари 2007

Като продължение на вчерашният постинг, няма да пропусна и новите сезони на Heroes, Battlestar Galactica и Prison Break, които започват от днес.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Време беше, защо спитат едновременно всички сериали които гледам? Новото епизодче на Prison Break беше доста читаво :)

Off Topic: като стана дума за сериалчета гледах едно много читаво филче и се забавлявах доста. Филмчето е Zhmurki. http://www.imdb.com/title/tt0420982/ Доста интересни неща пише в коментарите ;)

Написа MacTeP (www) на 27-Jan-2007 08:00


Вторник, 23 Януари 2007

Във февруарският брой на Капитал (ама не знам точно кой февруарски брой) в приложението му Ютилитис ще можете да прочетете статията "Седемте мрежови слоя" от моя милост.

Ако сте мрежови или компютърен спец вероятно статията няма да ви е интересна, обаче ако мениджър, който иска да научи някоя завъртяна думичка ще попаднете точно където трябва.

Не се майтапя, статията стана добра (IMHO естествено). Не мислех, че толкова лесно ще сглобя три страници, че и полезно четиво отгоре на това.

Опитах се да мина със снимката с кебапчето, обаче като размислих, пратих нормална. :-)

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Би ли сложил линк към статията, моля?

Написа Пламен Колев на 01-Feb-2007 08:11


Още не е излязла.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Feb-2007 10:03


Сряда, 24 Януари 2007

От доста време не ми се беше случвало за цял ден изобщо да не усея да си седна на компютъра. Мразя като става така :(

Ето нещо весело от пощенския списък на GIT, който чета редовно. Как човек свикнал с Linux да симулира ползване на GIT под Windows.:

Modify Linux VFS layer to:

- make open take about 10x longer

- make lstat take about 20x longer

...and finally remove any useful programs, except Git. Use the worst xterm available. You are left with a close approximation.

Четвъртък, 25 Януари 2007

HP принтера в офиса (Color LaserJet 2840) до днес много ми харесваше и бях доволен от него, обаче в момента ми идва да го изхвърля или поне да го ударя с нещо тежко и държавно.

Сигурно и вие ще се почуствате така ако няколко дни готвите определен документ, след привършването му остава само да го отпечатите и точно в този момент започнат проблеми с принтера. Проблемите се изразяват в отпечатване на максимум по една страница от документ, след което сте приветстван със следното съобщение:

49 error. Turn off and then on

и без да чака да изпълните тази "чудесна" инструкция принтера сам си бие Reset-а, разбира се изхабявайки втори лист.

Открих страница обясняваща съобщенията за грешки идващи от HP принтери, прочетох инструкциите и след като се хванах за главата, препсувах и започнах да ги изпълнявам. Всичко хубаво ама нито един от съветите не ми реши проблема напълно и в крайна сметка, за да разпечатам целия документ се наложи 20 пъти да пускам по една страница, след което да изключвам и включвам принтера.

Печатането със скорост 20 страници за повече от час, не е моята представа за приятно прекарано време. Fuck HP.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

скъпото винаги излиза евтино

Написа веселин (www) на 27-Jan-2007 10:45


Много мъдро го раздаваш ;)

Написа Eneya (www) на 27-Jan-2007 12:53


Петък, 26 Януари 2007

Не отне дълго време след премиерата преди да видя по улиците на София новия Mercedes Benz 600CL.

Ох на батко...

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Видях преди 2 седмици един такъв черен около казиното до семинарията и първо се чудих дали е Майбах обаче отблизо нещата бяха ясни, че не е.

Мислех да го снимам, но около него имаше съответните черни чичковци, които гледаха лошо и се опираха в колата, вероятно да прихванат лукс :)

Написа Еленко (www) на 27-Jan-2007 14:45


Ама колко харчи а ;)

Написа MacTeP (www) на 28-Jan-2007 03:47


Няма да казвам името на собственика. Прави пари от международна търговия. Поръчва си колите от Мерцедес с какви екстри да бъдат. Но и той има проблеми, но не като нашите.

Написа Александър Панов (www) на 28-Jan-2007 19:26


Едва ли е само един, днес видях втори...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Jan-2007 19:47


Новия CL600 от няколко месеца го засичам често по улиците на София... (предпремиерно :)

А онзи ден се разминавах по тясна уличка с Aston Martin DB9 :)))

Написа martin на 31-Jan-2007 15:18


Обещай че като сиго купиш ще ме повозиш. Ако аз не си го купя пръв де!

Написа Atanas Milov на 01-Feb-2007 19:50


Обещавам естествено. То возенето най-лесното, сега да събера пари, че само от закуски нещо не става.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Feb-2007 20:02


Събота, 27 Януари 2007

Deja Vu е приятен филм, който не знам защо, но с нещо ми напомня на Fallen. И то не защото и в двата филма главната роля се играе от Дензъл Уошингтън.

Заслужава си да се гледа, единствено не ми хареса малко съшитото с бели конци увлечение на главния герой по черната кака (която не беше нищо особено).

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Като цяло не е лош филма, но имаше доста неща които не бяха ясни защо така... Примерно така и не разбрах, защо докато гледат не записват(с камера примерно) какво гледат, за да може ако пропуснат нещо да го видят пак и още доста дреболии от тоя сорт. Но както каза Георги филмчето и е приятно и си заслужава :)

Написа MacTeP (www) на 31-Jan-2007 16:18


Неделя, 28 Януари 2007

Яко се прекарах висейки и цъкайки на BBC Prime през 10 минути, за да не изпусна Top Gear и в крайна сметка се оказа, че по Prime не го дават.

Oh, well пак ще се торентства...

Понеделник, 29 Януари 2007

След много перипетии, първата в света SpiderMUX TDMoE device / Ethernet Channel Bank беше разработена, произведена, а днес и пусната в продажба с първите продадени бройки. От сърце! Насам народе, докато е топло, днеска има, утре нема. :)

От мен да знаете в България да не произвеждате нищо, особено ако е нещо свързанно с т.н. "високи технологии". Не си струват похабените нерви и пари*4.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Браво!!!

Написа Димитър Димитров (www) на 31-Jan-2007 10:52


Вторник, 30 Януари 2007

В България, понеже винаги могат да те изкарат виновен за нещо е хубаво да се избягват контактите с властите. Затова и когато днес получихме писмо подпечатано с печата на Национална служба полиция и Министерството на вътрешните работи, малко се препотихме преди да го отворим.

Оказа се някаква глупост за СОД, но ценното в писмото са посочените контакти. Не знаех, че data.bg и yahoo.com са официалните обслужващи съответно сайта на СОД към Национална служба полиция и емейла им. Май има някаква ирония в това или само на мен така ми се струва...

MVR contacts, wtf?

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Абе за тия политика за ИТ сигурност няма ли? Ебати държавната институция, ла не говорим точно какво министерство е...
Нямам думи...

Написа Димитър Димитров (www) на 31-Jan-2007 10:51


Добре - ето го проблема. А какво е решението? Проблемът е, че това уравнение има не две, а три страни - можеш да си част от проблема, част от решението или част от пейзажа. Повечето хора, които съм чувал да се изказват по темите за МВР са част от пейзажа. Малцина са тези, които като видят проблем, предлагат и решение. (disclaimer: не използвам СОД-МВР:)

Написа Вени Марковски (www) на 31-Jan-2007 11:19


Ми кат махнем и правописните грешки на т.нар. сайт е просто пирфектен...

Написа jofcho на 31-Jan-2007 11:26


Венка, твоите решения могат да се видят по сайта на президента (хостнат в БОЛ) и разбира се сайта и пощенския сървър на Националната разузнавателна служба (хостнат в БОЛ). Разбира се, ти пропускаш край червените си уши фактите по работата на "най-добрите" специалисти в българското интернет пространство, довела до deface на доста хостинги в БОЛ, довела до възможността да бъде прихващана и копирана служебна и частна информация от сървърите на БОЛ, довела до там, че всеки сочи БОЛ с пръст. Какво обаче може да се очаква от компания като БОЛ, която храни повече позьори и политици, отколкото мрежови специалисти и инженери и чиито технически директор до преди година и нещо представа си нямаше какво е MAN и на въпроса дали има БОЛ MAN свързаност обясняваше как БОЛ имал оптика до "София Мюзик Ентерпрайс" (понеже разговора се водеше през интерком, петтима души се въргаляха по пода като слушаха техническия директор на БОЛ).

По стар червен обичай (дядовия), обичаш да говориш как трябвало нещо да се направи и не знам си какво. Това е елементарна червена демагогия, която можеш да пробутваш на сбирките на ISOC.BG, с емблематично делегиран домейн - пример за "дълбоки" знания и технически способности. Ти си технически инвалид и най-малко ти отива да говориш по тема, свързана с Интернет. Това не ти е ICANN, където може би някой не те е познавал що за човек си.

Както е демагогия прословутата инвестиция в БОЛ направена от люксембургски инвестиционен фонд (със сигурност някак си по дядово звучи, нали). За да инвестира някой в нещо като БОЛ, той или трябва да е царски син или партиец-бизнесмен, т.е. човек дето е спечелил лесно пари и затова ги налива в една софийска дупка. Защото Венка, всички знаят какво лъжливо овчарче си - от RIPE до ICANN и сериозен бизнесмен няма и лев да ти даде, а в България с теб бизнес никой сериозен човек няма да прави.

За да не могат разни червени лакеи като теб да търгуват с информацията на службите, трябва Държавната администрация да се стегне и да прибере при себе си всички домейни, сървъри и каквото и да е, дадено за хостинг извън тази мрежа, а лицата, които са позволили подобно изнасяне на информационни структури на държавни органи, да бъдат осъдени за назидание, доколкото според адвокати съхраняването на електронната поща в краен формат върху сървър на доставчик, който не е страна по Закона за класифицираната информация, е престъпление. Същото да се касае и за "любезните им домакини".

Написа Весо на 31-Jan-2007 12:42


друга грешка ...
BIC а не BIG

хаха

Написа Alex (www) на 31-Jan-2007 14:24


Не е тайна, че да продадеш компютър на части после да вземеш пари отделно че си го "ремонтирал" (сглобил инсталирал и конфигурирал) в държавна фирма е по лесно от невъзможноста да го продадеш наистина по нормалния начин ..
Същото е и в ИТ сектора с държавния апарат .. (пари за ново не дават ама за ремонт няма накъде) .. от там според мен идва черната дупка в която потъва всичко ..
За корупцияра е ясно ! (не е моя работа) но за неграмотноста (това излиза извън всякакви граници) ..
Същото има и обратен ефект (в подръжката съм в не една държавна фирма на компютърна техника и мрежа в моя град)няма да споменавам управлението но там техниката е меко казано на ниво със съвремените изисквания и при появилите се проблеми се опитах да обясна неграмотноста на служителите да работят в екип и нужните знания и правила за работа с компютър .. директора го прие лично и сега сме в лоши отношения .. (това не е единичен случаи)
Какво искам да кажа, ами проблема е в неграмотноста .. !!!

Написа Самуил (www) на 31-Jan-2007 20:57


По-интересно е какво пише на сайта им!

Щях да умра от смях като го разглеждах!

http://store1.data.bg/sodpolice/

Написа Светозар (www) на 01-Feb-2007 12:05


[quote]Никой от използваните материали или части от тях не могат
да бъдат копирани или възпроизвеждани другъде без съгласието на автора.[/quote]

[quote]Началник на служителите занимаващи се с поемането
под охрана на нови обекти, договорно обслужване и
поддръжка на СОТ в охраняванете обекти.[/quote]

[quote]Необходима ли е да има сирена? – Направо е задължително! Вместо крадеца тихомълком да се вмъкне в жилището, изведнъж завива сирена, която трудно млъква, защото е бронирана и с акумулатори. Всички се извръщат натам и виждат например “как младеж от съседния блок е тръгнал да “напазарува” от съседа си”.[/quote]

Написа Данчо на 01-Feb-2007 14:01


...трагедия, - "онзи" да си събере вересиите!

Написа Светозар (www) на 01-Feb-2007 15:25


Какви коментари? Трябвало е да ги забраниш и за заглавие да бъде "Без коментар" :-)

Написа Йовко Йовков (www) на 01-Feb-2007 19:06


Сряда, 31 Януари 2007

Гледам, че са се разписали за Vista и бозаливото и пускане, да не остана и аз назад :)

Във Vista по подразбиране е включено управлението с глас. Уоу, аааааа, цък, цък, цък, чудо, чудо (възклицания от потребители)...

Да де, ама едно такова управление има фундаментален проблем. Какво ще стане ако имаме една стая с работещи (хаха) висти и изведнъж някой влезе и се провикне "START EXPLORER, OPEN HTTP://SITE/BACKDOOR.EXE, YES!", а какво ще стане ако този вик дойде от това че сте посетили сайт, на който има сложен звуков файл със същото?

Струва ви се глупаво нали....нееее, не може да работи, чичко Били е умен и хората му са го измислили. Да, ама не са ето примерче за точно такава атака чрез гласови команди "изговаряни" от сайт..

Смех, смех....

...бтв "иновацията" във виста е нещо, което го има от 15 години в OS X (коректна забележка отправена в коментар - от 15 години в MacOS, без X) :)

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Е точно пък в ОСХ едва ли го има от 15 години това :-)

Написа doni на 02-Feb-2007 09:27


Така де, превъзбудих се :) В Mac-овете го има от 15 години ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Feb-2007 09:29


не се изхвърляй :)

Написа lordross на 02-Feb-2007 09:53


http://blogs.technet.com/msrc/archive/2007/01/31/issue-regarding-windows-vista-speech-recognition.aspx

май не е толкова по default.

Написа Лъчезар Ангелов на 02-Feb-2007 10:00


Нищо пак е фън. Явно днес не ми е ден, някой бързо да открие третата грешка в това дето съм писал :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Feb-2007 10:02


Споко, тепърва предстоят 'приятните' изненади в таз блага системка. Да и ме честита на кликачите :)

Написа gabo (www) на 02-Feb-2007 20:08


Това е като в оня виц преди 10-15 години, къдего Бил Гейтс преставя най-новия УинDOS... ... ... ...и че се управлявал с глас... ...и тогава едно българче извикало от залата:
- Формат, це две точки, ентер...

Написа Александър Панов (www) на 02-Feb-2007 21:44


Мда, да им е честито на кликачите... :)

Голям смех падна като прочетох новината, особенно предвид че официалната им политика твърди че това е "най-сигурния windows правен някога", а в същото време дори дете може да направи поразии... >:)

Написа Voyager на 03-Feb-2007 07:53


Вчера в ютуб гледах едно много сладко клипче.
"Доказателство, че виста не е копие на мак оцх.":
"Търсачката на на мак е в горния десен ъгъл и е падащо меню.
Търсачката на виста е в долния ляв ъгъл и е попъп меню.
При мак се казват уиджетс.
При виста - гаджетс.
И прочие подобни ;)
Кют. Бът сад.
Мак винаги са излизали в някакви безумно готини идеи. Шапка им свалям
*въздиш* Искам мак...

Написа Eneya (www) на 03-Feb-2007 10:13


@Eneya

И аз исках Mac и за малко да си купя, но точно тогава Apple решиха да минат на Intel, а аз тях нещо не го долюбвам. Но всяко зло за добро, купих си по-мощен преносим компютър, за много по-малко пари, а за останалото...

http://en.wikipedia.org/wiki/Osx86
http://www.osx86project.org/
http://www.insanelymac.com/
http://www.semthex.com/
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Installation_Guides

Та ако имаш време и желание ти препоръчвам JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3. Ако пък имаш финансовата възможност ти препоръчвам направо да си купиш Mac.

И последно да вметна, че инсталацията и настройката отнемат известно време и четене, особено ако хардуерът е далеч от MacIntel-ският, но на мен ми беше забавно, пък и ми е хоби (а всъщност и работа, но само с Linux) да се занимавам с различни ОС :)

Поздрави,
Емил Димитров

Написа Емил Димитров на 03-Feb-2007 19:24