< HomePage | Снимки
<- Май, 2009 | Начална страница | Юли, 2009 ->

Архив за месец Юни, 2009

Понеделник, 1 Юни 2009

Станах рано-рано, за да преместя основната ни база данни на нова машина. Местенето мина безпроблемно за около час и вече няма да се притеснявам от факта, че имаше моменти, в които горката стара машинка беше на ръба.

Хубаво е да се изтисква максимума от хардуера, но още по-хубаво е да виждаш idle 98%.

Вторник, 2 Юни 2009

Ако излязат свестни субтитри за Largo Winch филмът ще става за гледане. Тези, които са достъпни в момента имат много малко общо с това, което наистина говорят. "Преводачът" вместо да си свърши работата си е въобразил, че е творец и серизно е пуснал въображението си.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

"Take the shares out of the shelf and slide them over to me"
Остави акциите в сейфа и мръдни.

Мдаа. :)

Написа ед на 05-Jun-2009 09:03


Аве друго си е сериалчето...

Написа MacTeP (www) на 08-Jun-2009 10:07


Сряда, 3 Юни 2009

Хммм....явно толкова и съм го гледал Departed, след като преди време съм мрънкал, че не става, а днес гледайки го бях 100% убеден, че го виждам за първи път. Отгоре на това филмът ми хареса и бих го препоръчал, променяйки старото си мнение с обяснението, че докато съм го писал вероятно съм бил в нетрезво състояние...

Вторник, 9 Юни 2009

За собствениците на по-съвременни машини и любители на Slackware вече правя и -current ISO файлове на Slackware64. Можете да ги свалите от http://mirrors.unixsol.org/slackware/current64-isos/ като не забравяйте, че до там има също и ftp и rsync достъп.

Сряда, 10 Юни 2009

Едно нещо, което бих заел от американците са гаражните разпродажби. В момента имаме 100 неща, които хем не ми се иска да изхвърля, хем да тръгна да ги обявявам на оказион - не върви, защото боклуците са много, а времето - ценно. В този смисъл гаражната разпродажба е великолепно средство за прочистване. Боклуци за мен, но все пак не забравям, че "one man's garbage is another man's treasure".

[ Коментари: 6 ]
Коментари

И аз го имам този проблем с времето. Не върви и да ги подаряваш, макар че бих го направил, защото е същия ангажимент. И накрая просто ги изхвърлям ;-/

Написа pro01 (www) на 11-Jun-2009 07:41


Е па турни тук един списък, хората сами ще търчат да грабят. Не ти трябва гараж да имаш.
Виж какво стана с мониторите от офиса, опашка от алчници се нареди :)
Па като се разрасне работата и отвориш Онлайн магазин, да не забравиш моите скромни 30% :D

Написа Габо (www) на 11-Jun-2009 09:50


Дори и списък не ти трябва. Най-малко време ще ти отнеме да щракнеш 2-3-5 снимки на всички и да кажеш "Който се интересува от нещо от снимките, да заповяда еди-кога-си еди-къде-си"
В уречения ден и час изкарваш всичко отпред, отваряш една студена бира и се зареждаш с малко търпение за следващите няколко часа.

Написа singu (www) на 11-Jun-2009 10:12


look at craigslist.org. they make some $100 million/year ...

Написа xeno на 11-Jun-2009 14:04


Винаги съм се чудил на хората, които пишат на английски в коментарите по български блогове ? Владеене на чужди езижи ли доказвате ?

Написа петко на 12-Jun-2009 12:44


@Petko
"Коментарът трябва да е написан на български с кирилица или на английски. Останалите се трият." -obeying the rules.

Написа xeno на 12-Jun-2009 14:20


Четвъртък, 11 Юни 2009

Надявах се Terminator: Salvation да има нещо общо с Хрониките на Сара Конър, обаче съм прецакан. Не само, че няма нищо общо ами и като цяло историята във филма е супер измислена и без връзка с каквото и да е. Вярно, че Бат Арни прави появяване (вероятно компютърно генериран), обаче хич не е достатъчно. Очаквайте скоро Terminator 5 с още по-безумен сценарий. Вероятно в следващата серия ще са забравили, че нашето момче Джон Конър трябва да е цял живот на имуносупресори и ще си припка като пич. Така е по филмите, нямаха антибиотици ама успяха да направят трансплантация на сърце от умрял преди двайсет години както си стояха в пустинята.

"Далаверата" от гледането на филма, ако изобщо може да се нарече така е, че ме светнаха, че четвъртък преди 14 часа прожекциите са по 4 кинта, което вече е горе-долу нормална цена за гледане на кино. Изгледахме няколко трейлъра (само тъпи филми), като един особено ми направи впечатление.

Някаква девойка започва работа в банка и отказва отстрочка по ипотеката на странно изглеждаща баба. Бабата се оказва демон от Ада, който започва да преследва девойката, но предполагам краят ще е щастлив. Та какво ще научим от този филм? Най-малкото - демоните от ада не могат да се оправят с пари (щом не си плащат ипотеките), а пък работата на банковите служители може да бъде много опасна. Тъпо++.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

До 18ч е 4лв, а после 5лв, което действително е една реална и допустима цена за кино, особено за съмнителното удоволствие от филмите, което рядко е гарантирано и оправдано. Колко лесно би било с една подобна практика да привлекът ученическата аудитория през делничните дни, вместо залите им да стоят празни, ама де акъл.

А филмчето си е толкова глуповато и несериозно, че антибиотиците са му най-малкия проблем. Между другото, те си казаха, че антибиотици се намират, но трудно, щото явно съпротивата си ги къта, както къта и фабриките за производство на оръжие, фермите за зарзават и т.н. А за имуносупресорите няма проблем, все пак медицината навярно е напреднала изключително много в тези 10 години след ядрената зима, щото на никого не му личеше да има мутации и облъчвания :D

Написа gamar (www) на 12-Jun-2009 10:51


Аз съм силно разочарован от филма. Отидох с що-годе добри очаквания, въпреки че знаех, че не може да бъде нещо велико, но все се надявах, да греша. Какъв беше смисъла да го убиват и да го съживяват, така и никой не разбра.

В кое е кино са тия цени, защото днес от 3 гледах филма в мола и си ме изръсиха по 9 кинта за билет?

Написа Илиян Бетовски (www) на 12-Jun-2009 19:56


В Арена.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Jun-2009 20:04


И в киното на City Center Sofia (до хотел "Хемус") билетите са по 4 лв. в четвъртък през деня и по 5 - вечер. Май само в мола все още нямат подобна оферта.

Написа Силвина (www) на 13-Jun-2009 13:11


Що да не ви хареса? Това за мене си бяха много хубаво загубени час и нещо. Хареса ми филмчета, но може би защото отидах за зрелището. На няколко пъти се чудех как ли щяха да се орпавдаят за темпоралната аномалия, ако Конър наистина го бяха убили, но това са си чисто теоритични глупости! Колкото до рекламите - харесах си 2 филма за губене на време това лято
Хари Потър (нещо не излизат никакви фентазита) и Трансфоремърс 2 (на голям екран сигурно ще е зрелище).

Написа Станислав Атанасов (www) на 14-Jun-2009 11:51


Чудесно, бях се засилил да го гледам в обедната почивка в Арена, но ще пропусна. Глождеше ме чувството на глупост, витаеше силно из трейлъра, ама пусто любопитство...

Написа Кирил на 15-Jun-2009 11:48


Дам, филма беше много слаб. Като цяло ставаше за гледане, обаче очакванията ми бяха други.

Написа MacTeP (www) на 18-Jun-2009 13:42


Сряда, 17 Юни 2009

Филмите, които излизат в последно време по правило са по-зле от филмите от преди няколко години затова и като ми се гледа филм първо се оглеждам за нещо старо, което съм изпуснал. Днес започнахме с Along Came a Spider с Морган Фрийман и едно русо девойче. Филмът бива, дори ме изненада леко със сценария си (сигурно защото не внимавах, а си пийвах вискенце). След три дни гледане на Two and a half Man изведнъж ми се прищя и аз да си пийна нещо, а се оказа, че в хладилника имам една бутилка останала от ергенското ми парти, толкова се пие у дома...та както е и да, филмът става, нищо че е от преди седем години, спокойно може да го гледате.

След като изтупахме архивите минахме на най-новото - X-Men: Wolverine. Очаквано развитие (все пак филмът е по-комикс), тук там някой ефект, а нашето момче ги разбива всички. Лекичко направиха връзка с предишните серии, които всъщност като време се развиват след тази. Ако си нямате друга работа или сте фенове на Хю Джакман филмът може да се гледа, иначе гледането му по-скоро ще бъде загуба на време, което можете да отделите в ядене, пиене и седене на тоалетната.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Мда, бива го along came a spider - още е от дните дето дедо Фрийман беше в кондиция да прави готини филми... Преди да дойде в България демек :)
В тая връзка и аз се оглеждам за некое муви и понеже много се изкефих на Тимофей Березин (с Paddy Constantine) исках да си дръпна In America http://www.imdb.com/title/tt0298845/ пак със същия артист само че уви няма никви сийдъри... Баси как може да има 800 сийдъра за FirstAnalQuest, а нито един за тоя с оценка 7.9 в ИМДБ. Безобразие лол :)

Написа ed на 17-Jun-2009 18:08


В торентс.ру го има и сийда е добър. Е, с професионален руски дублаж е, ама ще го преживеем. :-)

Написа Коко на 18-Jun-2009 07:59


ed и аз се опитах да го дръпна In America от замундата но имаше само един сийдър. Оставих го да се сваля и за мой късмет точно само от тоя единствен сийдър успях да сваля.
За всеки случай ако не ти върже от там (или ако си го свалил вече) съм го качил тук:

http://homeunix.ibox.bg/~detach/In.America.2002.XviD.AC3-WAF/

Написа Иван Димитров (www) на 20-Jun-2009 16:57


Хей, благодаря ти много за това! Точа го от пиратския залив но с 5 кб/с сигурно щеше да отнеме седмица/две/&#8734; :) А това си е направо скрит "gem". Още веднъж, благодаря!

Написа ед на 21-Jun-2009 20:51


Четвъртък, 18 Юни 2009

Абе пичовете от Мтел, вземете си инструктирайте служителите, защото някой по-малко мързелив "клиент" така ще ви го тури, че ще се чудите отде ви е дошло.

Може ли да влезеш в "бизнес центъра" и да поискаш да получиш договор за новата супер-дупер (ха, ха, ха) услуга и страдащите от тежък brain-damage служители да ти кажат, че не могат да ви дадат договора, защото бил конфиденциален...ама ако го подпишете за две години ще видите голяма далавера.

Как се предполага, че ще стана клиент ако *нямам право* да видя договора. Не ви ли намирисва на оплаквания по разни комисии и благи глоби.

Бахти и злето.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Да, съгласен съм, М-Тел понякога забравят че вече не са монополист, и се държат така като че ли са само те, и са най-великите. Тоест - правят каквото си искат. Наскоро имах (поредната) случка с тях, тук съм писал повече, да не се повтарям - http://wasp.drun.net/wp/2009/04/mtel/

Написа Красимир Казаков (www) на 19-Jun-2009 06:51


Една от най-важните и смешни причини да не ти дават договора е -- да не го откраднеш и да го ползваш за свои си цели (ако имаш подобен вид услуга, например). Поне на мен ми заявиха така от една фирма с която исках да търгувам преди години. Договорът бил предмет на авторско право и се давал за четене само при подписване... Go figure... Е, с въпросната фирма (от ИТ сферата) не търгувах и те и без това отидоха в историята съвсем заслужено.

Отделно е, че човек ако наистина прочете подобни договори, едва ли ще стане клиент, като се имат в предвид всички юридически 'закачки' с малки букви в тия договори.

Написа 66 на 19-Jun-2009 09:03


Причината не е в някаква тайна, а в зле организиран workflow. Печатането на текста на договора е сложено след екрана за попълване на данните на потребителя и затова не могат просто да ти го дадат.

Иначе в договора на практика не пише нищо, защото той се сключва при общи условия. Общите условия, за разлика от договора, могат да бъдат променяни едностранно от оператора и така едностранно да ти се вкарват нови задължения и ограничения без да се иска изричното ти съгласие.

Написа пейо (www) на 21-Jun-2009 14:21


Неделя, 21 Юни 2009

Довечера започва новият сезон на най-доброто предаване за коли - Top Gear. През следващите два месеца ще има какво да се гледа макар и по един час на седмица.

Ако гледате Top Gear по битиви по-добре недейте. Същото е като да ви разказват как някой ял баничка и било много хубаво. Свалете си оригинала и се отървете от гъгнещия дублаж и орязаното представяне.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Не те ли изнервят последните сезони със залитанията им към реалити шоу простотии, вместо да дават газ на ламбовците ?

Написа Евелин на 21-Jun-2009 09:03


Не, забавляват ме. Както бяха казали в едно интервю, след 10 години на екран става досадно просто да крещиш Poweeeeeeeer и да натискаш газта. Затова и лично ме радват с хубавите филми, които правят.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Jun-2009 09:07


Георги, откъде дърпаш top gear, че и аз съм му фен

Написа бойко на 21-Jun-2009 12:55


http://finalgear.com/ иначе го има и по българските тракери.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Jun-2009 16:23


Ау как съм го изпуснал. Не знам кой слага предаванията в Highlights BBC iPlayer, но определено е пропуснал да сложи Top Gear.

Stig takes off his helmet for the first time ever...
http://www.topgear.com/uk/videos/stig-revealed

Написа Иван Георгиев (www) на 22-Jun-2009 19:05


Серията беше епична, а разкриването на Стиг беше просто невероятно.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Jun-2009 19:08


Понеделник, 22 Юни 2009

Днес по план в девет без малко на бял свят в болница Св. Лазар се появи Владимир Георгиев Чорбаджийски. Очаквахме го по-малък, а той ни изненада с мерките си - 4120 гр. и 51 см. Носи името на дядо си Влади и се надяваме да взема хубостта на майка си и ума (ъъъъъ) на баща си. Мама Сиси е добре, бебето също.

Baby Vladimir

...забавното е, че дядото ще разбере последен, тъй като в момента е на пътеществие с мотор из Турция и вероятно чак довечера ще си включи телефона :)

[ Коментари: 25 ]
Коментари

Да ви е жив и здрав, а и вие, за да му се радвате! :-)

Написа Коко на 22-Jun-2009 08:50


Е, честито!
Много щастие за всички!

Написа V. Vassilev на 22-Jun-2009 09:25


Честито! :) Живи и здрави и мнооого щастливи! :)

Написа N.Pepelishev на 22-Jun-2009 10:05


честито! да са ти живи и здрави!

Написа peterst (www) на 22-Jun-2009 10:11


Честито! Да ви е жив и здрав.

Написа zhelez (www) на 22-Jun-2009 10:37


Поздравления за прекрасното събитие! Да сте живи и здрави цялото семейство!

Написа Елена (www) на 22-Jun-2009 11:00


Ми честито, кога ще почвате работа по номер три :)

Написа Васил Колев (www) на 22-Jun-2009 11:33


Много здраве и щастие на цялото семейство, голям да порасне малкия сладур :)

Написа Марио Пешев (www) на 22-Jun-2009 12:07


@maniax: живи и здрави някой ден и до там може да стигнем.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Jun-2009 12:18


Да ти е жив и здрав! И ощре по-голям да порастне :-)

Написа oggin (www) на 22-Jun-2009 12:32


Жив и здрав наследник.
Само най-добро за цялото семейство.

Написа Юли на 22-Jun-2009 12:42


Бравус ! Ей тва вече е новина в категория "много добри"

Написа Стойчо на 22-Jun-2009 13:13


Това малко като някакъв announcement на google - нищо. нищо и изведнъж - БАМ. Иначе честито :)

Написа LordDoskias на 22-Jun-2009 14:52


Честито! Живи и здрави да са ти! :)

Написа Ясен Праматаров (www) на 22-Jun-2009 15:18


Честито, да е жив здрав :)

Написа Mitko Gamishev на 22-Jun-2009 17:38


Честито татко!
Да порасне голям и готин като баща си, пътешественик като дядо си, и красив като майка си.
Живи и здрави и мнооого щастливи!

Написа Иван Георгиев (www) на 22-Jun-2009 18:01


Честито! И поздравления за всички ви! Да расте в мир и любов, за ваша радост и гордост!

Написа smiling (www) на 22-Jun-2009 18:50


Честито.Много щастие за всички!

Написа Нено на 22-Jun-2009 19:41


Честито!
Живи, здрави и щастливи!

Написа Божо (www) на 22-Jun-2009 22:09


Гошка, още веднъж честито! Голям мъж е!

Написа Силпето на 23-Jun-2009 11:30


Честито!
Жив и здрав да ви е мъжа и вие,за да го гледате и да му се радвате ;]

Написа wizard (www) на 23-Jun-2009 14:23


Честита радост Жоро,
да ви е жив и здрав и много да се гордеете с него!

Написа Voyager на 24-Jun-2009 08:25


Благодаря на всички за поздравите! И още веднъж специални благодарности на целия персонал на болница Св. Лазар, в която се срещнахме и с второто си детенце!

Написа Сиси на 27-Jun-2009 13:44


Прекрасен! :))) Да ти е жив, здрав и много да ви радва!

Написа Пейо (www) на 28-Jun-2009 17:26


Честито! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!

Написа Силвина (www) на 05-Jul-2009 17:22


Сряда, 24 Юни 2009

Обнових си машината в офиса и вече съм с KDE 4.2.4. С изключение на няколко псувни и мрънкане къде ми е тази и онази настройка всичко се подреди без особени проблеми и си бачка перфектно. Десктопа ми вече е предимно в черно, а не както беше преди в тъмно синьо. Реших, че е по-добре за очите ми, а и изглежда адски готино.

Покрай KDE4 минах и на ext4, чувам и чета хубави неща да видим как ще мине този експеримент.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Някоя снимчица :) ?

Написа null на 25-Jun-2009 13:01


Ext4 е хубаво нещо и ще е наистина стабилна и добра за ползване след едно 3-5 години. До тогава - ext3 ;-)

Написа teh на 25-Jun-2009 14:47


Малко оффтопик (много оффтопик) , ама това не си ли ти ? : http://www.youtube.com/watch?v=ZV-3sIAvyzI&feature=related

Написа Мартин Душков (www) на 25-Jun-2009 19:41


Същият е : )))))
Култова снимка!

Написа ed на 26-Jun-2009 07:31


Dokato se rovia iz SC havite fixirah porednata prostotia po tvoi adres
http://dreal.net/wiki/index.php/Георги_Чорбаджийски
Chuda se kolko li akyl triabva za da se napishe tova :^)

Написа Nikolay Shopov на 30-Jun-2009 09:55


Неделя, 28 Юни 2009

От около седмица си мисля да коментирам по повод поредния измислен скандал с "продажба на бебета" ама пустият мързел и други задачки ми слагат прът в колелата.

За какво иде реч. Преди повече от седмица медиите гръмнаха, че някаква си продала бебето в Гърция. Усетили я защото бдителни съседи знаели, че е бременна, а в един момент вече не била бременна ама и бебе нямало. Разбира се става дума за мангали и продажбата е за смешната сума от 2500 евро.

И от тук нататък следва голям скандал и една седмица говорене по телевизията какво страшно нещо се било случило.

Мамка му, какво пък толкова страшно нещо е станало? Както аз го виждам цялата операция си е win-win-win, тоест и трите страни са спечелили (да не забравяме и журналята /четвъртата власт my ass/, че имат с какво да си пълнят емисиите) и са останали доволни. Защо ли? Веднага обяснявам.

Първо - мангалката^Wромката е изкарала пари и има шанс с тези пари поне да се погрижи за чаветата дето не е успяла да продаде. А пък сега понеже сме много загрижени за малцинствата това, че мама циганка има кинти да се грижи за детенце няма как да е лошо.

Второ - купилият детето явно е сериозно отчаян човек, който щом е готов да купи български мангал контрабандно със сигурност ще се грижи за него и ще го направи човек. Ще му даде образование и т.н. Едно дете, което ще получи грижа, любов и семейството, които иначе ще види през крив макарон в маа'лата не виждам какво трябва да се жалваме за него. Дет' се вика уредил си е живота.

Трето - българската държава се отървава от един бъдещ гражданин, който освен с миене на стъкла на коли, просене и евентуално влизане в затвора където пак българската държава ще го хрантути, с нищо друго няма да допринесе за обществото. Не стига това ами и на майката няма да се дават помощи така и бюджета ще е облекчен.От другата страна в страната са влезли чужди инвестиции - това няма как да лошо!

Та сложени тези неща на масата, лично аз на всички дето искат да си продават децата бих им пожелал успех в бъдещите бизнес начинания.

Моите две не бих ги продал, но е хубаво човек да знае, че има опция. ;)

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Евала за "моабета" дет се вика :)

Написа Мишо (www) на 28-Jun-2009 20:54


Прав си, типичен win-win случай. И аз мисля, че се вдигна прекалено мнооого шум.
Само едно нещо малко ме човърка - понеже хората са си хора, далеч не изключвам случая да се развие така - бебето се разфасова и накой орган се присажда на друго, нуждаещо се бебе. Даже си мисля, че така ще стане.
А всеки трябва да има равен старт в живота. После ако е тъп - да го духа и да живеее в коптор. Но равният старт е задължителен.

Написа Grimm (www) на 28-Jun-2009 21:42


За да се избегне този проблем с разфасоването нещата трябва да са законни. Тогава купувача като разфасова бебето ще си носи отговорността, а пък продавача знаейки, че продава на черно въпреки, че може и законно си има едно на ум и естествено и той трябва да бъде гонен, защото няма толкова прости хора.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Jun-2009 22:10


освен че е расистко, цинично и мега-нетолерантно, в изказването ти намирам доста истина.....
добре че е саркастично, така никой да не носи отговорност...

Написа georgi на 28-Jun-2009 22:45


При положение че при циганите (опса ромите) е нещо съвсем нормално да отидеш да си _купиш_ булка (на 11-12 годинки), и десетки (може би стотици) ромски организации защитават този им "начин на живот", какво повече мога да добавя. Прав си - стопроцентова win-win ситуация. Даже за разфасоването съм леко скептичен, в смисъл дори ако циганката знаеше, че това ще стане, шансовете пак са някъде към фифти-фифти, че пак щеше да го продаде.

Написа ед на 29-Jun-2009 00:44


Тази практика си е съвсем узаконена в Щатите например - бездетна двойка може да осинови дете на самотна майка или нежелано дете, като при това биологичните родители не са анонимни.

Написа Димитър (www) на 29-Jun-2009 04:16


Хазарта, проституцията, наркотиците също са win-win-win ситуации.

Една от основните функции на държавата е да се занимава с неща, с които почти никой човек, организация или фирма в капиталистическо общество не би се занимавал (камо ли инвестирал пари).

Има и други начини както Димитър хубаво е казал, които са много по-малко лоши от продажбата на деца, замисли се защо.

Написа Са-шо на 29-Jun-2009 06:15


Абе в Доган е властта-той е виновен ;-)
...а за капитализмът и измеренията му в гореспоменатите Щати не знам дали сте имали шанса да гледате Zeitgeiest ...мисля,че ще ви е интересно да видите една друга гледна точка,която много напомня за гледната точка на Майкъл Мур примерно,явно се е наложил като тенденция в снимането на документални филми неговия странен стил.

Написа wizard (www) на 29-Jun-2009 08:03


@Сашо: Хазартът определено е луз-луз ;)

Написа ед на 29-Jun-2009 08:10


Нали чухте за Сара Джесика Паркър? Има близнаци. Ама как ги има? Оплодили нейна яйцеклетка със спермата на мъжа и и я набутали на друга мацка, която и ги износила и родила. Щото овцата нямала време да се разправя и да не си изпуснела кариерата, р'ийш ли, да я е. И на - има близнаци. :-))))

Написа Коко на 29-Jun-2009 08:16


Тя освен това тая уфтсъ е на 100 години та изобщо е чудно как е изкарала работещо яйце. Отгоре на това мъжа и май ходи по левия бряг та единствения начин е било да пълни шишенце, че вероятно едва ли му се е искало да пълни онзи отврат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Jun-2009 08:21


"продажбата е за смешната сума от 2500 евро."
За тях и 50 лева са много, а какво иде реч за пет бона...

Написа Intel (www) на 29-Jun-2009 13:06


Прав си за win-win. Само трябва да се регулира малко. Не знам защо в момента в България хората, които се отказват от децата си да не могат да изберат приемно семейство за тях - като в "Приятели" или в "Джуно".

Написа gregory (www) на 29-Jun-2009 15:23


Еми те репортерите си го казаха: практикува се така, понеже процедурата по осиновяването траела повече от година.

Написа Мартин Душков (www) на 29-Jun-2009 18:30


Не, практикува се незаконно за да може да се получават рушвети от администрацията! У нас има административна диктатура!

Написа Пит на 02-Jul-2009 14:42


Вторник, 30 Юни 2009

Наложи се да отскоча до Пазарджик хем да си видя семейството, хем да сменя една кола с друга. Тъкмо пристигнах и откривам четири изгърмели телевизора благодарение на кабелната телевизия и падналите гръмове малко преди да дойда. Че даже и не били включени телевизорите просто имали късмета да ги храни Телекабел Пазарджик. Случват се такива работи, няма какво да се тюхка човек.

Кофтито беше, че си нямах друга работа ами тръгнах да настройвам петия телевизор като бях забравил какво съмнително щастие е да си имаш вземане даване с аналогова кабелна телевизия. Пуснали са я как да е, каналите не са където трябва (четвърт мегахерц тук, един два там, на кой му пука...) и заради това автоматичната настройка на телевизора намира има-нема 20 канала от 50. Тръгнах да ги глася на ръка и на десетия канал ми кипна чайника и си тръгнах за София.

Тъкмо завивам на Орлов мост и ми звъни телефона - Ало, забрави да си вземеш якето (а в него са ми документи, пари, ключове и т.н.). Какво казваше народната мъдрост - който няма акъл има крака! Или в моя случай - има кола. Аре бий още двеста километра път да ти дойде акъла, като в сто от тях се ослушвай да не вземат да те спрат, че ще има да се обясняваш...

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Народната мъдрост ми е известна в следната по-образна разновидност: на който му е къс акъла, са му дълги краката. (Тук има две ясни граматични грешки, но ми се струва, че са допустими – както в поезията :)

Написа Павлина (www) на 01-Jul-2009 05:28


Ей тва е достойно за наградата "Жълта каска на месеца" ... михихи ...

Написа Стойчо на 02-Jul-2009 21:12