< HomePage | Снимки
<- Януари, 2010 | Начална страница | Март, 2010 ->

Архив за месец Февруари, 2010

Сряда, 24 Февруари 2010

Оскарите наближават, но тази година нямам намерение да гледам повечето номинирани филми, както правя друг път. Няколкото, на които хвърлих поглед не ме зарадваха особено.

Първо Avatar, който освен че е 3D май други екстри няма. Ако не го гледате на 3D ще си скубете косите, че сте си загубили 3 часа в глупости с това детско филмче (поканхонтас на чужда планета). Целият филм можеше да се пропусне ако нашите хора вместо да се правят на добри пред местните маймуни просто им бяха хвърлили двайсетина нюка от космоса и после на спокойствие си обираха рудата. Обаче извънземните имаха цици, това си е далавера. Оценка - става горе-долу (на второ четене като мине замайването от 3D-то, което си е впечатляващо).

Друг филм, който е номиниран за Оскар (че даже за няколко) е The Hurt Locker. Американците са във война с Ирак и нашето момче предпочита да е на война вместо при семейството си. Колко тъжно и интересно, да ти се присере от мъка. На този филм ще чакате нещо да се случи през цялото време и накрая тъпнята просто ще свърши. Да се избягва старателно.

За разнообразие два филма, който стават - Up in the Air с Джордж Клуни и Inglourious Basterds на Тарантино. Up in the Air за мен беше изненада, тъй като се оказа приятно филмче, което дори бих препоръчал. Тарантино както винаги си е ок, като този път отново изгражда колоритни образи в интересна история където до края не знаете какво ще стане. Задължително да се гледа.

The Informant! не е кандидат за Оскар но пък главният герой Мат Деймън е (за Invictus). Не зная откъде ми попадна The Informant и го гледах просто защото описанието звучеше интересно. Филмът е по истински случай и се разказва за директор в хранителна компания в щатите, който става информатор на ФБР за нелегалните тактики на работодателите си. Филмът е леко бавен, но има неочакван край и ако не очаквате много, вероятно ще ви хареса. Оценка - става за гледане.

Сега да минем към екшън зоната.

Започвам с Legion, на който ако гледате трейлъра ще си кажете ебати и битките ще има тук. И ще се прецакате, защото филмът е супер плиткоумен, а битките никакви ги няма. Ангелът Михаил (Майкъл по американски) решава, че господ се е объркал и не е правилно да затрива човечеството, затова отива нейде из пустинята, за да спаси нероденото дете на някаква утрепка, което щяло да е спасител. Майкъл и хората в една крайпътна бензиностанция се бият със сумати зомбита, Майкъл бива убит обаче господ го връща защото осъзнава, че е в грешка ама апокалипсиса на земята продължава, неизвестно защо. Wtf?

За последен път гледам филм с Мел Гибсън. Той че е изтрещял още от Страстите Христови е изтрещял, но не зная защо реших да дам шанс на Edge of Darkness. Нашият човек е бостънски полицай, на който дъщеря му е убита пред него и когато започва да разследва се оказва, че корпорацията, в която е работила, незаконно прави оръжия. Нашият човек се нервира трепе двама трима и накрая умира от радиационно облъчване. Звучи добре, но всъщност не е и то заради това, че целият филм се взима много на сериозно. Вместо просто забавление с подхвърлени реплики (I'll be back, come get some, etc...) пуцалка и гонки с коли, филмът е един муден и тегав все едно световни проблеми се решават. Мел Гибсън няма нито една запомняща се реплика. Тъпня.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Най-сетне да видя мнение за "Avatar", съвпадащо с моето! Че ми омръзна от клишета и суперлативи!

Написа Иво на 24-Feb-2010 14:05


Още един съгласен с мнението за Аватар :) Мене дори и 3Д-то му не ме впечатли.

Написа Прасунсен (www) на 24-Feb-2010 21:48


май останах единственият, който не е гледал тази боза

Написа avtorcho на 26-Feb-2010 00:31


+1 за аватар. Съвпада с моeто мнение.

Написа Alex на 27-Feb-2010 11:27


Мда, Мел вече остаря. Гледах филма и в някои екшън сцени имам чувството, че му трепереха краката. Жалко.

Написа ed на 27-Feb-2010 20:46


Up in the Air и Inglourious Basterds са добри, само тях съм гледал от списъка ти.

Последно на мен ми хареса много Ip Man. Силно го препоръчвам на всички, особено на феновете на бойните изкуства.

Написа instinct на 01-Mar-2010 03:11


Що бе, бая екшън си имаше в Edge of Darkness
И беше на ниво

Написа Божо (www) на 01-Mar-2010 10:56


@Божо: сравни Траволта (роден 1954) в "from paris with love" и Гибсън (роден 1956) в "edge of darkness". Разлика от небето до земята. Май Георги е прав за вредата от прекалената религиозна откаченост : )

Написа ed на 02-Mar-2010 02:10


Up in the Air беше с интересен замисъл, но много лоша реализация според мен. Липсваше музика в доста моменти, и филмът излъчваше депресия, все едно гледам Дунав мост...

Аватар е филмът за кино, дори не кино ами IMAX - отиваш и се изкъртваш от кеф. Друго предназначение мисля, че няма, но аз върло се забавлявах.

Inglorious basterds също ми хареса, но ако го гледате вечер има силна вероятност да заспите!

The Hurt Locker ще е следващия филм, на когото ще обърна внимание, и то поради една единствена причина - спечели повече Оскари от Аватар... Евала, ама имам усещането, че няма да ми хареса въпреки любовта ми към военни драми ;-(

НЯМА ХУБАВИ ФИЛМИ.

П.П. From Paris with Love е як!

Написа STi на 10-Mar-2010 12:42


Нощни сестри / Ночные Сестры (2007) е много готина руска комедия.

Агент 007 може да понаучи едно друго като гледа From Paris with Love :). Филма цепи!

Написа instinct на 20-Mar-2010 15:43