< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 19 Януари 2006 | Начална страница | Събота, 21 Януари 2006 ->
Петък, 20 Януари 2006

Четейки блога на pro_01 си припомних едно мое старо наблюдение върху отношението на бизнеса към "това чудо интернета".

Уж големи фирми, отворени, винаги се пишат "лидер в ..." ,"водещи в ..." пък когато си комуникират с теб по електронен път, например чрез е-майл използват адреси на безплатни пощи от сорта на yahoo, abv или (ужас!!) mail.bg. Друго което съм забелязал е пак такива "лидери", чийто сайтове (айде да не коментирам сайтовете), са разположени по разни безплатни хостинги.

Добре де, ясно ми е, че какво е туй интернета ви е тъмна индия. Знам че повечето хора, които сте наели и CV-та им пише "работа с интернет, работа с MS Office, работа с Photoshop и CorelDraw" са пълни льохмани. Знам че не ви се занимава/плаща на хора да ви направят представяне в интернет както трябва.

Това не ви извинява, че се излагате използвайки безплатни пощи и свободни хостинги, за да представяте бизнеса си. Недейте отбива номера, ами си седнете на четирибуквието, регистрирайте си домейн, сложете си сайта на него и ползвайте пощи под този домейн. Нито е чак толкова скъпо, нито е кой знае колко сложно.

Ако просто искате да отбиете номера, не си мислете, че хората не виждат как "отбивате номера" и мислено не ви слагат в категория смешници.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Само един коментар в защита на безплатните пощи - аз лично не съм виждал свестен уеб клиент, който да може да се сравнява с някоя безплатна поща като yahoo или abv. Познавам много хора, които просто са свикнали с уеб пощите си и това да си купят домейн и да ползват уеб интерфейса, който хостинг доставчика им предоставя е по-скоро неудобство. Освен това експортирането на адреси и писма от уеб поща си е главоболие.

А и в случая много по-важно е дали някой изобщо ти отговаря на писмата, пък било то и от безплатен мейл.

Написа Peter на 23-Jan-2006 08:41


@Peter: Yahoo предлагат "Personal Address" услуга за 35$/година, която включва собствен домейн, т.е. възможност за адреси от типа: name@mydomain.com. Цената според мен е напълно достъпна за една фирма.

Написа Свилен на 23-Jan-2006 11:01