< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 7 Август 2006 | Начална страница | Сряда, 9 Август 2006 ->
Вторник, 8 Август 2006

Голяма борба падна с Firefox-а, но накрая неравната битка беше спечелена с помощта на разширението MediaPlayerConnectivity.

Дейба тия улеснения дето ги правят в името на това програмата да е уж по-userfriendly. Аман от махане на функционалности, защото някой би се объркал. Гномците провалачиха крак с тази олигофрения и Firefox дето върви по техните стъпки в момента ако се опитваш да настроиш нещо "по-така" си загубен. В случая даже не ставаше дума за нещо "по-така", просто исках определен вид файлове вместо да ги отваря в браузера да вика външна програма (vlc, mplayer, xine, etc...).

Става дума за файлове с разширение asf, avi, wmv (видео файлове). Във Firefox 1.0 си спомням, че си имаше добрият стар начин, който работи още от Netscape 4, да укажеш определен вид файл да се отваря с външна програма. Да ама в Firefox 1.5 тази екстра вече я няма. Или поне не можех да я намеря в конфигурационният панел.

Добре че открих MediaPlayerConnectivity-то. Макар под OS X да е малко бъгаво, под Linux и Windows работи перфектно. Ако искате директно от браузера да гледате видео, това е разширението, което ви трябва в комбинация с един от най-добрите плеъри (да не кажа най-добрият) VLC.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Проблема ясно е в твоят телевизор :).

http://img137.imageshack.us/img137/3976/mozcd9.jpg

Написа Николай на 10-Aug-2006 19:53


Да се чете ЯВНО.

Написа Николай на 10-Aug-2006 19:54


А къде Add action? :)

Опитай се да накараш Firefox при файл с разширение asf или mime тип video/x-ms-asf да извика външна програма и да подаде адреса на ресурса като параметър към нея. Аз поне не успях да го накарам, дори и с Change action.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Aug-2006 20:30


~/.mozila/firefox/__prifileto_ti__/mimeTypes.rdf

и кратка извадка:
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:application/msword"
NC:value="application/msword"
NC:editable="true"
NC:description="">
<NC:fileExtensions>doc</NC:fileExtensions>
<NC:fileExtensions>sxi</NC:fileExtensions>
<NC:handlerProp RDF:resource="urn:mimetype:handler:application/msword"/>
</RDF:Description>

Написа july на 11-Aug-2006 06:50


С текстов редактор ясно че може да се настрои нещо ;) Но в случая не ми върши работа, защото така нагласен, FF ще свали файла и ще пусне програмата. На мен не ми трябва да сваля нищо, а просто да пусне избраната от мен програмата с параметър адреса на файла (каквото прави MediaPlayerConnectivity).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Aug-2006 07:01