< HomePage | Снимки
<- Вторник, 8 Август 2006 | Начална страница | Четвъртък, 10 Август 2006 ->
Сряда, 9 Август 2006

Горките web разработчици правещи страници. Цял ден и аз съм в техните редици, пиша-бриша, тествам докато накрая резултата беше добре изглеждаща, изчистена и функционална страница написана на стандартен HTML4 и CSS (валидирани естествено). Гледам аз с Firefox, Konqueror, Opera и Safari - всичко шест, изглежда по един и същи начин, работи. Решавам да погледна с "ЛИДЕРА" (да умрЕ дано) и познайте какво виждам...

Виждам цялата страница разместена до неузнаваемост! ^#&$^%&#$^$#%

Докато си скубех косите проклинайки, потърсих из нета и се оказа, че ме е захапала една от многото буболечки в IE, наречена Peekaboo bug. Нито един от предложените workarounds не сработи, та се наложи да променям перфектно написаната страница и да тествам, пак и пак и пак, докато не мина час и половина и случайно не уцелих заклинанието, което накара шитнята известна и като Internet Explorer да рендне страницата коректно.

Радвам се, че не пиша web страници всеки ден, иначе отдавна да съм се побъркал и само при споменаването на IExplorer да вадя самурайският меч и да съсичам нещастника имащ неблагоразумието да спомене тази отвратителна програма с добро. Дори и само заради IE, Microsoft заслужават да бъдат изправени до стената, когато дойде революцията. MS са направили много кофти неща и заслужено са известни като evil компания, но с това тяхно отроче надминаха себе си! Върнаха с години назад web развитието, а и в бъдеще ще продължават да го задържат, от което вече може да ти се доплаче.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

За сметка на това FF завоюва честно доста голям дял сред използваните броузери. Откакто Opera стана безплатна и тя започна да задушава M$IE. Повечето мои познати, които се занимават професионално и непрофесионално с компютър не искат и да чуят за този мек и нежен IE продук и като чуят името му се кръстят ;)
Междувременно дизайнерът на моя скромен сайт насърчава потребителите да гледат творбата с FF или Опера ;)
Преди няколко дена пък мернах новината, че доста страници били отворени и с Opera Mini. Дет' са вика - добрите новини предстоят :)

Написа krassyo (www) на 12-Aug-2006 12:09


Ползвам FF откакто е излязъл. Харесва ми. До днес ми харесваше. :-)
Пиша един сайт. Сложих прост цикъл да ми извади променливите, които се предават на скрипта:
foreach ($_REQUEST as $key => $value) {
echo "Key: $key, Value: $value\n";
}
И какво да видя? Видях си кукито с логин информацията за съвсем друг сайт! Чудничко.

Написа Коко на 13-Aug-2006 12:14


Ъ? И firefox е виновен за това, защото? Дай данни за това куки, да видим кой е в грешка.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Aug-2006 19:08


Аз ли да съм виновен?! Пиша си кротко, никой не закачам и изведнъж ми крадат кукито. Ни съм доволен. :-)
В офиса не мога да го повторя това. Вероятно има нещо прецакано в куки файла и това кара ФФ да праща нещо, което не му е работа, ба ли го.

Написа Коко на 14-Aug-2006 12:25


Зависи какъв е cookie-domain-а на куки-то. Възможно е въпросният сайт да го задава грешно и затова да се разпраща насам-натам. Но, ако това е случая, FF няма вина -- такъв е протокола за cookie-тата.

Написа Гошо на 14-Aug-2006 12:34


Напротив, всичко е както трябва. Нещо ФФ се оножда. Не ми се разправя, зарязах го.

Написа Коко на 15-Aug-2006 10:01


Седя си и се ебавам, по едно време гледам, че се ебе и го заебах.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Aug-2006 10:05