< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 21 Август 2006 | Начална страница | Сряда, 23 Август 2006 ->
Вторник, 22 Август 2006

Прегледах папката ми, в която се събира SPAM-а и вадя следната статистика - в над 90% от спама стигнал до мен има следният хедър:

X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00 ....

Вадя си извода, че ако ударя едно филтърче по този хедър, спамът ще намалее многократно. Хайде, за да не съм чак толкова гаден и директно да режа нещастниците, които всъщност използват Outlook бозата за комуникация, ще видя как писмата генерирани от Microsoft MimeOLE да бъдат вкарвани в сивият списък.

Така валидните писма от изпращачи с Outlook (кой ли иска да комуникира с такива?) все пак ще пристигнат макар и със забавяне, а спамерите вероятно ще се откажат и ще изпусна офертите за увеличаване на пениса и за генериране на huge loads (ебахти и далаверата)...

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Не знам как стоят нещата при вас, но тук почти всяка втора институция, организация или фирма използва Outlook за комуникация с останалия свят. И нищо не е в състояние да ги убеди, че могат да минат и без него или че има алтернативи. А не дай си боже да им подхвърлиш "еретична" идея за подмяна - моментално ставаш враг №1 на Родината.

Написа Георги на 24-Aug-2006 07:52


Нека страдат, щом могат да си позволят да дават грешни пари за "антивирусни" вместо да се научат да ползват свестен софтуер, проблема си е техен.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Aug-2006 08:08


[Fooz] В идеалния свят спамерите ще бъдат хващани и вкарвани в затвора в общи килии с мъже които са увеличили пенисите си, взмат виагра и са в търсене на нови интимни връзки.

Извадка от тука: http://linux-bg.org/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?act=ST;f=23;t=15469

Написа M.Velikov на 24-Aug-2006 09:07


Всичко хубаво, ама поне мозилци да оправят проклетия thunderbird, който е толкова пълен с бози, че чак не ми се говори (например способността му да яде памет като за световно, единствено май evolution-а го бие в това отношение). Едно от нещата, които трябва да submit-на скоро в bugzilla-та е, че забравя 200-300MB .tmp файлове напред-назад, което не е особено приятно...

Написа Васил Колев (www) на 24-Aug-2006 18:01


Аз не съм на машина с много памет и Thunderbird-а ми стои отворен по цял ден, но не съм забелязал проблеми. А с tmp файловете пък изобщо не съм се сблъсквал. Явно по различен начин си ползвам MUA-то. За мен thunderbird е супер, има си няколко дребни неща, които ме дразнят, но някой ден като ме издразнят достатъчно ще си напиша някое разширение да ми ги оправи :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Aug-2006 18:16


Операционната система „Linux” празнува своя 15-годишен юбилей:

http://news.ibox.bg/news/id_46821918

Ами какво друго да кажа освен "Честито и за много години" :)

Написа Емил Димитров на 25-Aug-2006 13:30


За SPAM-а.
Наблюдавайки SPAM-а в мойта пощенска кутия установих, че в 90% от случаите се опитват да ми продадат нещо ... в 20% от които ми продават виагра, други 20% ми продават вибратор, трети 20% ми продават порно, четвърти 20% ми продават MS Windows и MS Office, и останалите 10 процента увлажняващ гел. Та се замислих, явно има някаква връзка между: виагра, вибратор, порно, MicroSoft и увлажняващ гел. :), все неща свързани с бурен sex.

Написа Георги Генов на 26-Aug-2006 04:03